[E36] spszecik u raflika

Problemy, porady oraz projekty sprzętu car-audio, PC-car.
Porady związane z alarmami, nawigacją i T V w samochodzie.
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

daj do kazdego zwrotke. Akurta bedziesz mial pod 4 kanaly. Tylko nie wiem jak z moca wzmaka ;)
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
rapanu

Post autor: rapanu »

chm oki zobacze dzis wymienilem kabelki podpiolem ten jeden zestaw ktory juz mam i podpiolem go przez zwrotke a pozostale glosniki podpiolem bezposrednio i obciolem na wzmacniaczu co do mocy to ta alpinka niejest zamocna ale mysle ze mi to wystarczy.czekamnie jeszcze zmodna zabawa z wyregulowaniem tego ale to dopiero jak dojada brakujace dw glosniki.swoja droga chcialbym kiedys poslochac twojego sprzeciku bo niemam teraz zadnego punktu odniesienia oczywiscie jesli niemasz Krzysiu nic przeciwko.pozdrawiam
rapanu

pojawil sie nowy problem i niewiem jak sie go pozbyc tszeszczy mi tapicerka w lewych drzwiach w bardzo wrednym miejscu czyli na gorze na polaczeni boczka z szyba praktycznie.czy mial ktos z was taki problem?dodam ze zewnetrzna czesc drzwi mam wytlumiona matami vibroplast M1 w najgorszym wypadku wkrece tam jakies wkrety ale to juz by byl desperacki ostatni krok popsucia boczka moze wy cos poradzicie?
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

wiem co moze trzeszczec. W boczku an gorze jest taka doklejana listwa do ktorej wchodza zatrzaski. Tam to ci wibruje?? Albo sprobuj jakas dopasowana gabke dokleic zeby nie wibrowalo. Trzeba jakimis domowymi sposobami probowac. Na spocie mozemy sluchac. Niestety bez jednego suba bo mam awarie :/
rapanu

no dokladnie w tym miejscu mi wibroje co piszesz ale tylko z jednej strony narazie sproboje poterznymi aluminiowymi teownikami skrecic dodatkowo w jeszcze jednym miejscu boczek z blacha w drzwiach bo mam go poskrecany na samym dole wsumie jest to sztywne jak nic nieda to chyba dorobie jakies inne mocowania boczka tak by calosc lepiej dolegala i moze cos to da tak czy siak musze zaly bagarznik wygluszyc ale to na wiosne bo teraz jest zazimno a mam maly garaz.takie pytanie czy wygluszacie w drzwiach tylko zewnetrzna blache bo tej wewnetrznej to niema zawiele czy matami jakos wszystko szczelnie zabudowujecie tworzac cos jakby w rodzaju zamknietej skrzyni?widzialem taki zestaw mam akurat na drzwi ktory to umozliwia tylko troszke to droga sprawa prawie cena jednego zestawu glosnikow:(
rapanu

nareszci dotarl spozniony drogi zestawik jutro montarz i zabawa w ustawienie wszystkiego od nowa:)
Obrazek

Obrazek
BaracuSS

Post autor: BaracuSS »

No super to wyglada na razie, widze ze podchodzisz do tego profesjonalnie, bardzo fajnie wkomponowales te sopranki w drzwi, co najwazniejsze nie kupiles tego gotowego tylko sam zrobiles a wyglada super.
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

kurczaczek, bardzo fajne podejscie jak sprzed audio to konretnie zrobiony fajnie :)
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
rapanu

fajnie ze jakos to wyglada jest tam jeszcze wiele do poprawy ale walcze z tym jak moge mam dowas takie pytanie przymierzam sie do wygluszenia wreszcie bagaznika bo wszystko mi tam okropnie drrzy ale mam dylemat czy kupic tesame maty co kupilem do drzwi?byly drogie ale zato lekkie czy waszym zdaniem te z alegro tez sa dobre?czy moglibyscie mi podpowiedziec jakiego producenta sa maty ktorych wy uzyliscie do wygloszeni bagaznika?niechcialbym kupic jakiegos badziewia ktore potem sie nieklei albo popeka ad teperatury.podpowiecie mi cos?pozdrawiam wszystkich
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

powiem ci tak. Ja mam maty APP w tych miejscach na blache sa miekkie a potem te twardsze. Klapa jest teraz z 5kg ciezsza. Jesli te tasmy dobrze spelniaja swoja role to mozesz sprobowac. MI teraz tabliczka tylko troszeczke drzy ale mam tam 4 warstwy mat..

Troche mnie to razi jak piszesz drugi przez o ;)
rapanu

sorki ortografia to moje kalectwo:(co do mat to wlasnie oto mi chodzi zeby byl odczuwalny jakis efekt martwi mnie tylko ta masa.dlatego do drzwi kupilem maty ktore byly wmiare lekkie z jednej strony pokryte sa warstwa aluminium i niesa to maty do komory silnika niemam tez takiego wymiotu jak ty Krzysiu bo mam teraz tylko jeden basik z tylui mi wystarcza narazie.a czy te maty kupowales z alegro?
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

z allegro kupowalem.
aaddriaannn

Post autor: aaddriaannn »

widzialem i slyszalem siedzielm w aucie 8) 8) rapanu bardzo fajnie to Ci gra naprawde jestem pod wrazeniem .... zycze powodzenia w dalszych modach .......

ps ten utforek co puszczales w zorach to byla Fragma - Toca's Miracle (Richard Durand Remix) ?
rapanu

dzieki jeszcze i tak mnostwo pracy przedemna ale powoli sie zrobi a ten utworek to byla fragma toca s Miracle
kocik

Post autor: kocik »

nono ladnie ladnie a nie lepiej bylo dac wysokie do slupka bocznego :roll:
ODPOWIEDZ