[E39] Dobór gosników

Problemy, porady oraz projekty sprzętu car-audio, PC-car.
Porady związane z alarmami, nawigacją i T V w samochodzie.
Młody95
Małopiszący

Post autor: Młody95 »

Jestem ciekaw czy da się później fotel opuścić na sam dół czy obudowa będzie wadzić... :roll:
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

ja takich wynalazkow nigdy nie slyszalem - wiec sie nie wypowiem...
...tak znowu sie czepiam...
Awatar użytkownika
Mroziu
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Mroziu »

Młody95 pisze:Jestem ciekaw czy da się później fotel opuścić na sam dół czy obudowa będzie wadzić... :roll:
Z tego co sie zorientowałem to zakladaja dystanse bo ta skrzynka bedzie troche wadzic.Wiec fotel do samego dołu nie pojdzie a jezeli fotel mabyc wyzej niz ja mam teraz to rezygneuje z tego.Ale okarze sie jak sie skontaaktuje z firma

Teraz pytanko
Dzis byłem po głosniki na tylna półke i o dziwo nie graly,charczały,pojechalem do sklepu i kilka inny zestawów to samo,prze roznebyło.Wsadziłem fabryczne i grają.I od topytanie,czy miedzy radiem a tylna pólka jest cossik co moze wplywac na to ze inne głosniki nie graja ?
[you] uważaj na przejeździe bo Mroziu jedzie
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

czy miedzy radiem a tylna pólka jest cossik co moze wplywac na to ze inne głosniki nie graja ?

gdzie one niby charczaly ? w tej skrzynce ? wkrecily sie i przylegaly po calosci ? co tzn ze pierdzialy ? moze trzeba zwrotnice podpiac i dopiero wkrecic w ori obudowe ( ja tak musialem zrobic )
Piet
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Piet »

Nie wiem jak jest w e39 ale w e34 jest blacha w półce montażowej i jak się wsadzi niektóre głośniki to trzeba ciąć blache bo głośniki haczą o nią :) chyba że przyszła jakaś wadliwa seria do sklepu :)
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

w e39 glosniki z tylu sa w takich plastikowych obudowach - jezeli cos charczy to albo zle dobrane glosniki do koncowki mocy / slaba koncowka mocy nie radzaca sobie z glosnikami ( za slabe radio do glosnikow i dlatego sa znieksztalcenia )

ew to co bylo u mnie ze glosniki nie byly szczelnie zamkniete w obudowie ( ona musi byc szczelna jak subwoofer ) i bylo tzw free air w ktorym kazdy glosnik bedzie pracowal poza parametrami
Awatar użytkownika
Mroziu
Zaawansowany forumowicz

Nie wiem jak jest w e39 ale w e34 jest blacha w półce montażowej i jak się wsadzi niektóre głośniki to trzeba ciąć blache bo głośniki haczą o nią :) chyba że przyszła jakaś wadliwa seria do sklepu
Janic nie bede wycinał,Orginalne leza pieknie w skrzynce.Watpie aby tyle wadliwych zestawów przyszło do sklepu :mrgreen:
BeleX pisze:w e39 glosniki z tylu sa w takich plastikowych obudowach - jezeli cos charczy to albo zle dobrane glosniki do koncowki mocy / slaba koncowka mocy nie radzaca sobie z glosnikami ( za slabe radio do glosnikow i dlatego sa znieksztalcenia )
Nowe radio i uszkodzone hmm? Po podpieciu orginalnych grało ale kij z tym,Tym sie juz nie bede zajmował :razz:
Teraz bede myslał nad subkami :shock:
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

skoro glosniki ""pierdza"" to cos jest nie tak...polaryzacja moze byc zle np...albo sa podpiete bez zwrotnicy a jej wymagaja np
Awatar użytkownika
Mroziu
Zaawansowany forumowicz

BeleX pisze:skoro glosniki ""pierdza"" to cos jest nie tak...polaryzacja moze byc zle np...albo sa podpiete bez zwrotnicy a jej wymagaja np
Nosz ja pierdziu,seryjne graja a funkiel nowki nie :evil: Mam zwrotnice w domu,jak sie ochłodzi to sprawdze to co piszesz :561:
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

zwrotnica moze wplywac na impedancje glosnikow...dlatego jest cos nie tak...jezeli glosniki sa podawane jako komplet ze zwrotnica to tak trzeba je podpiac...ja wiercilem dziure i zaklejalem klejem w celu doprowadzenia kabla do glosnika ze zwrotnicy a nie z tej wtyczuni od bmw
ODPOWIEDZ