[Exx] Kondensator
[Exx] Kondensator
Mam na oku kondensator 2F i nie wiem czy uda mi się samemu go podłączyć...
A więc potrzebuję pomocy "krok po kroku" jak go wpiąć w kable, które juz mam i czy nie przeszkadzać mu, że będzie leżał poziomo bo np. prąd się będzie wysypywać ha,ha,ha.
Są na nim dwa gniazda - i +.
"-" do masy, a co z "+"?
Z góry dzięki
A więc potrzebuję pomocy "krok po kroku" jak go wpiąć w kable, które juz mam i czy nie przeszkadzać mu, że będzie leżał poziomo bo np. prąd się będzie wysypywać ha,ha,ha.
Są na nim dwa gniazda - i +.
"-" do masy, a co z "+"?
Z góry dzięki
Ostatnio zmieniony 2008-12-13, 12:29 przez Marcin, łącznie zmieniany 1 raz.
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pierwsze musisz naładowac kondensator wiec tak - podpinasz pod mase i bierzesz żarówke 12volt podpinasz ja pod + i ciagniesz kabel od aku (od plusa) podłączasz go do kondensatora do + przez zarowke na tak długo aż zarowka zaswieci pełnym swiatłem jak sie zaswieci na maxa odpinasz zarowke i zapinasz kabel plusowy bezposrenio do kondensatora i gotoweSą na nim dwa gniazda - i +.
"-" do masy, a co z "+"?
Dzięki, kliknę Ci >POMÓGŁ<Pablodevil pisze:no to w pierwszym poscie ci to opisałem bo zanim go podłączysz pod wzmacniacz to musisz go naładować a pozniej zapinasz pod te swa wyjscia razem + z aku i do wzmacniacza i pod - mase z auta (najlepiej prosto z aku) i pod wzmacniacz
Wiec kable najlepiej 20mm^2 powinno bez problemu wystarczyc cienszych raczej nie dawaj teraz zaoszczedzisz pare zlotych a potem bedziesz zalował, co do wzmacniacza to raczej nie uciagniesz nim tego sprzetu bo z tgeo co znalazłem info o nim to ma 4x50wat a to troche za mało nawet w mostku niczym nie zaskoczy a co do radia to ma ono 4x50 mocy maxymalnej a rms-u około 18 watt na kanał wiec proponuje zainwestowac w jakis dobry wzmacniacz bo ten nie da rady ewentualnie przod mozesz na nim zapiac ale z subem sobie napewno nie poradzi
Wzmacniacz mam podpięty tylko do suba, reszta leci od razu z radia.
Gra dosyć dobrze, więc puki co nie zmieniałbym tego, na razie zależy mi na kondenastorze.
Ale ktoś kto w tym siedzi na codzień, gdyby zajżał do mojego bagażnika na pewno wszystko by tam pozmieniał...
Gra dosyć dobrze, więc puki co nie zmieniałbym tego, na razie zależy mi na kondenastorze.
Ale ktoś kto w tym siedzi na codzień, gdyby zajżał do mojego bagażnika na pewno wszystko by tam pozmieniał...
Witam , Odswieże temat mam kondensator z 2x (+) i 2x (-)
Podpiołem go dziś ładuje sie wszystko ok a sub nie gra , wzmacniacz ma prad wszystko ok na nim , a muzy nie ma ...
Dlaczego ?
Podpiołem go dziś ładuje sie wszystko ok a sub nie gra , wzmacniacz ma prad wszystko ok na nim , a muzy nie ma ...
Dlaczego ?
Moja Beata http://bts-bmw.pl//viewtopic.php?t=10579
Odpalam BM-e wolno wprawiam w ruch fele
136 koni pod maską daje niezłą makrenê ...
Odpalam BM-e wolno wprawiam w ruch fele
136 koni pod maską daje niezłą makrenê ...