[Mechanik-Polecam] Profesjonalny serwis BMW

Wasze opinie oraz doświadczenia
Pavo E39

[Mechanik-Polecam] Profesjonalny serwis BMW

Post autor: Pavo E39 »

Jak w temacie polecam wszystkim z okolic ten serwis. serwisuje u nich auto i jestem bardzo zadowolony :mrgreen: ==>

M-AUTO
Al Rozdzienskiego 190b
40-203 Katowice
tel: 32 203 03 30
http://www.m-auto.pl/

Serwis FULL profesjonalny. Mozna tam naprawic wszystko. Od najprostrzych rzeczy jak np wymiana oleju do diagnostyki komputerowej. Zero tandety. Ja juz serwisuje swoje autko w M-Auto 2 lata zmieniam olej wymieniam jak cos nawali. Co do cen to uwazam że są OK. A ekipa naprawde zna sie na rzeczy. Zreszta możecie podjechać i sami sie przekonać....
Wczesniej serwisowałem auto gdzie popadnie ale odkąd mam E39 to nie daje byle komu zaglądać pod maskę DZIęKI TEMU AUTO ODWDZIęCZA MI SIę WZOROWA JAZD¡ :) :bmw:
Awatar użytkownika
dave
Maniak forumowy

Post autor: dave »

Również polecam za serwis olejowy zapłacę 400 a w BMW życzą sobie około 800-900 :grin:
Obrazek
Mateusz

Post autor: Mateusz »

A co powiecie Panowie na temat Pana Krystiana z Warszawskiej w Katowicach? Byl ktos u niego?
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

Mateusz on jest podobno dobry ale drogi
Swobi moze cos wiecej na ten temat powiedziec
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
Awatar użytkownika
Soki
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: Soki »

Jeżeli chodzi o M-Auto miałem z nimi nieciekawą przygodę a mianowicie przy wymianie popychaczy Hydraulicznych podczas przykręcania wałka rozrządu pękł z powodu złej kolejności oraz siły skręcania śrub. Poza tym wymiana termostatu okazała się trefna ponieważ został założony o wyższej temperaturze otwarcia. Tak więc nie mam dobrych skojarzeń z tym warsztatem.

Odnośnie warsztatu na Warszawskiej Krystian BMW ten warsztat polecam serwisuje tam auto od ponad roku i wszystko jest w porządku. Krystian to jeden z nie wielu mechaników który bardzo długo obcuje z BMW naprawiał pierwsze rekiny jakie pojawiły się na Śląsku 20 lat temu, tak wiec chłop jest pewny.
Swobi

Post autor: Swobi »

... i za wymiane czujnika ABS powiedział mi 300zł, za samą robocizne... nie będe komentował.
Awatar użytkownika
Soki
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Swobi napisał
i za wymiane czujnika ABS powiedział mi 300zł, za samą robocizne... nie będe komentował.
W M-auto czy u Krystiana taka cena??
Swobi

u Krystiana, na Warszawskiej.
Awatar użytkownika
Soki
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Z cenami to jest różnie aczkolwiek od strony technicznej naprawiania auta to nie narzekm
Swobi

Soki pisze:Z cenami to jest różnie aczkolwiek od strony technicznej naprawiania auta to nie narzekm
Jasne Soki, rozumiem, zresztą rozmawialiśmy o tym kiedyś no ale możesz tego nie pamietać hehehe.
pawel-e34
Zaawansowany forumowicz

Post autor: pawel-e34 »

W M Auto za wymianę uszczelek pod miką olejową i kolektorem dolotowym powiedzieli mi 700 zł (org uszczelki 200 i robocizna 500), stwierdziłem że sam podejmę sie tej wymiany.

A taki warsztat jak zbyszmark w mysłowicach tuż obok giełdy co o nim powiecie??
Awatar użytkownika
Soki
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Zdania co do warsztatów są podzielone, aczkolwiek każdy z nas jeździ tam gdzie przynajmniej na początku zrobiono na nas dobre wrażenie w postaci dobrych cen oraz dobrze wykonanej roboty z naszym autkiem. u mnie zarówno na początku jak i obecnie krystian wykonuje to poprawnie :)

Co do warsztatu w Mysłowicach nie wiem jakie teraz panują opinie ale kiedyś czyli jakieś 3 lata temu były negatywne, wiem z doświadczenia jak miałem jeszcze 524TD z 89r ten silnik miał cała masę uszczelek i uszczelniaczy i to właśnie przy ich wymianie dali ciała po przejechaniu 500Km było jeszcze gorzej niż na starych:/
GP-T1000

Post autor: GP-T1000 »

W Mobil Klimat wymieniałem olej i pasek wieloklinowy. Miałem pasek olej i filtry. Robocizna ok 100 zł fakt może nie jest to najtaniej ale podoba mi się sprawność warsztatu i fachowość właściciela p. Krystiana. Okazało się że rolka napinacza do wymiany, szybki telefon p. Krystiana do sklepu nie mieli, do drugiego sklepu jest jeden z pracowników bierze skuter i zasówa po część i wcale nie doliczają sobie za to bo płaciłem tyle ile było na pudełku.
Na placu stały X5, E38, E39 E65 po lifcie więc ludzie mają zaufanie do tego warsztatu i ja też polecam.

Wczoraj byłem na wymianie tuleji w przdnich wachaczach, robocizna plus tuleje plus sprawdzenie i wyczyszczenie klocków hamulcowych 230 zl. Drogo?

Dzwoniłem się pytać do p. Krystiana i do M Auto i ceny u p. K były niższe. Jedyny minus że tylko jeden kanał...

Mobil Klimat
Katowice ul. Warszawska 60
032 738 01 21
503 066 262
GPS:
N 50.15.33
E 19.02.04
KaZi

Post autor: KaZi »

ja polecam M-AUTO bylem tam pierwszy raz w tym tygodniu, miałem delikatny wyciek paliwa w mojej E38, po półtorej godziny auto do odebrania - wymiana wszystkich opasek przewodów paliwowych - cena za usługe 66zł, żarówke z przodu wymienili mi gratis =]

jak dla mnie polecam :P
CICHY
Zaawansowany forumowicz

Post autor: CICHY »

Polecam warsztat samochodowy, który znajduje się w Dąbrowie Górniczej na Al.Zagłębia Dąbrowskiego 1 koło SZEGASu (sklep z akumulatorami), to jest na Gołonogu koło dworca PKP. Jeżdżę tam od ponad roku i jestem bardzo zadowolony. Konkurencyjne ceny i profesjonalna obsługa. Posiadają komputer ale nie wiem ile biorą za podpinkę.Z tego co widziałem to przyjeżdżają do niego Bawarki, z resztą mechanik sam jeździ E39. Jeśli ktoś potrzebowałby akumulatora to kupi go na miejscu, najtaniej w okolicy (sprawdzone). Naprawdę gorąco polecam.
...z pasji do samochodów, z miłości do BMW...

Obrazek
ODPOWIEDZ