[E36] 318 tds Touring
Gleby nie będzie ? SWD na aucie, szybka sesyjka ale z kąd te kamiory, gdzie to pstrykałeś ?
BMW E46 320d by Kanar
/viewtopic.php?t=16634
/viewtopic.php?t=16634
Cześć,
Korzystając z pięknej pogody wymieniłem sobie świece bo, jak się okazało, 2 z 4 były kaput. Świece wyciągnięte firmy NGK (130 zł) zmieniane około 10.11.2011 przy przebiegu około 237 tyś km . Założone Beru (150zł) przy przebiegu prawie 270 tyś km.
I tak dziwne, że ostatnio mój tds odpalił przy -13 stopniach...
Tak to wyglądało podczas tego "zabiegu":
Pozdr Łukasz
Korzystając z pięknej pogody wymieniłem sobie świece bo, jak się okazało, 2 z 4 były kaput. Świece wyciągnięte firmy NGK (130 zł) zmieniane około 10.11.2011 przy przebiegu około 237 tyś km . Założone Beru (150zł) przy przebiegu prawie 270 tyś km.
I tak dziwne, że ostatnio mój tds odpalił przy -13 stopniach...
Tak to wyglądało podczas tego "zabiegu":
Pozdr Łukasz
No mojego to ja wczoraj miałem problem odpalic ,złapał za 4 razem
świece zmieniłem w zeszły roku
a olej w silniku tak zgęstniał że przez 10min paliło mi sie kontrolka z oleju
wydaje mi sie że ten mój TDS ,juz czuje że to ostatnia jego zima w tym aucie ,za stąpi go 2,8 i stawia fochy
Dobrze że zmieniłeś świece ,ja też miałem zepsute 2 szt
wydaje mi sie że ten mój TDS ,juz czuje że to ostatnia jego zima w tym aucie ,za stąpi go 2,8 i stawia fochy
Dzisiaj wymieniłem jeszcze olej w silniku, w skrzyni biegów oraz w tylnym moście. Wymieniłem też całe drążki kierownicze.Głodek pisze:No mojego to ja wczoraj miałem problem odpalic ,złapał za 4 razem
Ps. Po wymianie oleju w skrzyni mam wrażenie że biegi wskakują dużo lepiej.
Oleje Valvoline, drążki Lemforder.
Pozdr Łukasz