E36 by dandis
E36 by dandis
Siemanko
a wiec tak :
Jestem posiadaczem e36 sedana okolo roku,auto na dzien dzisiejszy wogole nie przypomina samochodu ktory zakupilem
Zaczne od rozkodowanego Vin
MARKA BMW
MODEL 320
TYP Sedan
ROK PRODUKCJI 1991
SKRZYNIA BIEGOW Manual
POJEMNOSC 1991
RODZAJ PALIWA Petrol
LICZBA DRZWI 4/5
MOC 150 KM / 110 kW
OPIS czarny metalic, el. szyby, el. lusterka, centralny zamek, radio, wspomaganie kierownicy, immobiliser, hak, światła przeciwmgłowe
Co do tej pory wymienilem:
zderzak przod mpakiet + halogeny smoke wraz z xenonem 1000k
zderzak tyl mpakiet
listwy boczne szerokie
progi mpakiet
lampy tyl m3 ori
lampy przod krzyze + ringi ccfl
felgi Dare RS 17 cali ,naciagniete opony Falken 215/35/17 + tyl dystans 15mm
gwintowane zawieszenie TA technics
tylnia klapa handmade USA
Jasna skora z turasa
wydech kwasowka dwururka
Wyspawany katalizator a wlozona strumienica
negatyw z tylu
wymienione wszystkie plyny oleje i filtry
auto oklejone folia 3m blue matt metalic
Plany:
teraz na zime chce zrobic cale wnetrze na czarno,tzn fotele pod wlasne zamowienie(nie vadery bo oklepane) kierownica mtechnic galka zmiany biegow m3 czarny podsufit ,czarne wszystkie slupki i plastiki,
kiedys moze wiekszy silnik
a wiec tak :
Jestem posiadaczem e36 sedana okolo roku,auto na dzien dzisiejszy wogole nie przypomina samochodu ktory zakupilem
Zaczne od rozkodowanego Vin
MARKA BMW
MODEL 320
TYP Sedan
ROK PRODUKCJI 1991
SKRZYNIA BIEGOW Manual
POJEMNOSC 1991
RODZAJ PALIWA Petrol
LICZBA DRZWI 4/5
MOC 150 KM / 110 kW
OPIS czarny metalic, el. szyby, el. lusterka, centralny zamek, radio, wspomaganie kierownicy, immobiliser, hak, światła przeciwmgłowe
Co do tej pory wymienilem:
zderzak przod mpakiet + halogeny smoke wraz z xenonem 1000k
zderzak tyl mpakiet
listwy boczne szerokie
progi mpakiet
lampy tyl m3 ori
lampy przod krzyze + ringi ccfl
felgi Dare RS 17 cali ,naciagniete opony Falken 215/35/17 + tyl dystans 15mm
gwintowane zawieszenie TA technics
tylnia klapa handmade USA
Jasna skora z turasa
wydech kwasowka dwururka
Wyspawany katalizator a wlozona strumienica
negatyw z tylu
wymienione wszystkie plyny oleje i filtry
auto oklejone folia 3m blue matt metalic
Plany:
teraz na zime chce zrobic cale wnetrze na czarno,tzn fotele pod wlasne zamowienie(nie vadery bo oklepane) kierownica mtechnic galka zmiany biegow m3 czarny podsufit ,czarne wszystkie slupki i plastiki,
kiedys moze wiekszy silnik
Ostatnio zmieniony 2014-10-20, 23:15 przez dandis, łącznie zmieniany 2 razy.
noo to postaram sie Wam w takim mega skrócie przyblizyc historie mojej e36 :
Pierwsze co zrobiłem to zawiozłem auto do mechanika aby sprawdził co trzeba powymieniać wiec wymieniłem:
nowa chlodnica,zimeringi na dyfrze,wszystkie plyny oleje i filtry,uszczelka zaworow,linki recznego ,klocki hamulcowe i chyba tyle,
Potem auto zawiozłem do elektryka i zostało zrobione:
szyberdach ,elektryczne szyby,sygnał dzwiekowy,swiatla stopu i migacze ,wycieraczki,centralny zamek
Później kupilem ringi ccfl i tak wygladały lampy po zakonczeniu prac:
Nadszedł czas zarejestrowac autko i z mysla o tylniej klapie na wzor US w Urzedzie poprosilem o tablice dwu rzedowe
Później lampy LED zmieniłem na lampy z m3
Doszedł tez zderzak + halogeny z xenonem
Potem zakupilem szara skore ale byla w oplakanym stanie i postanowilem ja odnowić
postanowiłem zrobić klape w stylu USA,meega duzo pracy i przeróbek zwiazanych z zamkiem i mocowaniem mechanizmu ale chyba bylo warto :
mialem pare dni wolnego i postanowilem cos zrobic z komora silnika i zrobilem splasha :
kupilem nowe ori bbs RC
tak wygladaly na aucie :
Lecz okazaly sie meeega krzywe i musialem je sprzedac i szukac innego kola
Znalazlem takie oto felgi i je kupilem Dare RS wszystkie 9j
noo i podjalem decyzje ze bede oklejal e36 w jakis kolor matowy ale wczesniej musialem przygotowac samochod pod oklejanie
no i nadszedl dzien oklejania
do tego nowe nerki
i tak to mniej wiecej wyglada na dzien dzisiejszy :
Teraz autko wjedzie do garażu i bede robil cale wnetrze.
Pierwsze co zrobiłem to zawiozłem auto do mechanika aby sprawdził co trzeba powymieniać wiec wymieniłem:
nowa chlodnica,zimeringi na dyfrze,wszystkie plyny oleje i filtry,uszczelka zaworow,linki recznego ,klocki hamulcowe i chyba tyle,
Potem auto zawiozłem do elektryka i zostało zrobione:
szyberdach ,elektryczne szyby,sygnał dzwiekowy,swiatla stopu i migacze ,wycieraczki,centralny zamek
Później kupilem ringi ccfl i tak wygladały lampy po zakonczeniu prac:
Nadszedł czas zarejestrowac autko i z mysla o tylniej klapie na wzor US w Urzedzie poprosilem o tablice dwu rzedowe
Później lampy LED zmieniłem na lampy z m3
Doszedł tez zderzak + halogeny z xenonem
Potem zakupilem szara skore ale byla w oplakanym stanie i postanowilem ja odnowić
postanowiłem zrobić klape w stylu USA,meega duzo pracy i przeróbek zwiazanych z zamkiem i mocowaniem mechanizmu ale chyba bylo warto :
mialem pare dni wolnego i postanowilem cos zrobic z komora silnika i zrobilem splasha :
kupilem nowe ori bbs RC
tak wygladaly na aucie :
Lecz okazaly sie meeega krzywe i musialem je sprzedac i szukac innego kola
Znalazlem takie oto felgi i je kupilem Dare RS wszystkie 9j
noo i podjalem decyzje ze bede oklejal e36 w jakis kolor matowy ale wczesniej musialem przygotowac samochod pod oklejanie
no i nadszedl dzien oklejania
do tego nowe nerki
i tak to mniej wiecej wyglada na dzien dzisiejszy :
Teraz autko wjedzie do garażu i bede robil cale wnetrze.
klapa tylna niezła rzeźba - ale ta rejestracja na tył pasuje bardziej do stara albo kamaza (za duża jest) ... na twoim miejscu zrobił bym europejską US (oczywiście w zapasie zawsze woził ori). Podoba mi się kolor mimo, że nie jestem fanem oklejania lakieru. Tak patrze na te zdjęcie:
I widziałbym tu czarne progi i zderzaki
I widziałbym tu czarne progi i zderzaki
heh no rejestracja kwestia gustu :0 tez myslalem nad tymi z allegro ale policja lapie i przypal za takie rejestracje jest.Jakos te male rejestracje kojarza mi sie bardziej z hondziarzami dlatego wstawilem ori :)A no powiem Ci ciekawy pomysl z tymi progami i zderzakami w kolorze czarnym tym bardziej ze na zime w planach jest cale wnetrze na black
Głodek dzieki .No z tymi kierunkami to sprawdze.A co do oklejania to robil mi gosciu ktory zajmuje sie oklejaniem.Pomysle nad ta mniejsza tablica skoro tak wszyscy to heituja.Ja chcialem zeby bylo niestandardowo i tyle.Mi sie podoba.Teraz czekam juz na fotele od tapicera .Myslalem nad vaderami ale to toz juz standard i do auta wleca kubly w czarnej skorze + alcantara,potem zawioze kiere mtechnica ,plastik recznego ,mieszki i wszystkie plastiki do tapicera .Bedzie czarnooo
Autko fajne, myślę, że na drodze bym się obrocił lecz po zobaczeniu tej tylnej klapy...
Podobało by mi się gdyby miejsce na US rejestracje było standardowe na normalnej wysokości, a tak założysz tą mniejsze rejke to i tak jak dla mnie kosmicznie to będzie wyglądać... za wysoko będzie ta rejestracja.
Pozdrawiam.
Podobało by mi się gdyby miejsce na US rejestracje było standardowe na normalnej wysokości, a tak założysz tą mniejsze rejke to i tak jak dla mnie kosmicznie to będzie wyglądać... za wysoko będzie ta rejestracja.
Pozdrawiam.