Brakowało sprzęgła pod nogą i tej kontroli. A poza tym to coś sie zaczynało że tak powiem delikatnie psuć. Zaczęła żyć własnym życiem. Dałoby rade to zrobić ale wolałem zmienić na manuala. SMG (SSG) na sprzedaż jakby ktoś chciałmarcov pisze:Czarne koło robi dobrą robote. Jaki powod zmiany skrzyni?
[E46] E46 330CI Coupe
-
- Zaawansowany forumowicz
Jaki koszt przekladki na manual? Myslalem nad tym kiedy mialem awarie wysprzeglika. Jednak usterke naprawilem i pomysl sie oddalil. Jedyne co mi sie podoba w tej skrzyni to procedura startu i miedzygazy przy redukcji- reszta jest słaba.
AUTO DUŚ
44-193 Knurów ul. Rybnicka 57
kom: 790223971
NIP: 6312501318
www.autodus.pl, warsztat@autodus.pl
44-193 Knurów ul. Rybnicka 57
kom: 790223971
NIP: 6312501318
www.autodus.pl, warsztat@autodus.pl
-
Ja to sam z kumplem robiłem tzn kumpel robił a ja raczej asystowałem więc u mechanika nie mam pojęcia ile by to wyszło. Części (skrzynia, wał, dyfer, pedały, wybierak, gałka itp plus kilka drobiazgów z ASO) mnie wyszły niecałe 1300 zł. Teraz czekam jeszcze na części z aso (przewód wysprzęglika i kilka śrubek pierdółek) i można śmigać
-
-
-
Nadeszły kolejne zmiany np dystanse na przód 15mm na tył 20mm, kierownica m bez manetek z smg
(kierownica i cała skrzynia smg na sprzedaż), czekam na kuriera z gałką biegów , filtr stożkowy (niby jakiś urethane filter ale działa )
narazie trytytkami przymocowane bo trzeba osłone termiczną wykombinować
wymieniony olej z filtrami oraz pompka paliwa i wody
Zamontowane zostało też całe nowe audio od ekranu navi przez kable po wszystkie głośniki. Drzwi oczywiście wygłuszone a efekt jest nieporównywalny z tym co było.
wzmacniacze wmontowane w miejsce zmieniarki tuneru navi i tuneru radiowego
wejście na usb i sterowanie subwoofera
Jak będzie więcej zdjęć z montażu audio to wrzuce. Planów co do wizualnych zmian już chyba nie ma, teraz będe sie bardziej skupiał na KM
A tak sobie wygląda na dzień dzisiejszy
(kierownica i cała skrzynia smg na sprzedaż), czekam na kuriera z gałką biegów , filtr stożkowy (niby jakiś urethane filter ale działa )
narazie trytytkami przymocowane bo trzeba osłone termiczną wykombinować
wymieniony olej z filtrami oraz pompka paliwa i wody
Zamontowane zostało też całe nowe audio od ekranu navi przez kable po wszystkie głośniki. Drzwi oczywiście wygłuszone a efekt jest nieporównywalny z tym co było.
wzmacniacze wmontowane w miejsce zmieniarki tuneru navi i tuneru radiowego
wejście na usb i sterowanie subwoofera
Jak będzie więcej zdjęć z montażu audio to wrzuce. Planów co do wizualnych zmian już chyba nie ma, teraz będe sie bardziej skupiał na KM
A tak sobie wygląda na dzień dzisiejszy
-
tu nie chodzi o montaz czy o oslone. ori filtr bierze powietrze (zimne) prosto z wlotu zaraz za nerka, ten bierze cieple ktore panuje w komorze silnika a niestety w tej komorze jest go sporo ponad normy:)
jedyne co tym zyskales to kilka koni mniej wzgledem serii a na swiatlach w upalny dzien to i ze 20mniej:) wkladaj spowrotem puche i jak mero pisal kup sobie pipercrossa
jedyne co tym zyskales to kilka koni mniej wzgledem serii a na swiatlach w upalny dzien to i ze 20mniej:) wkladaj spowrotem puche i jak mero pisal kup sobie pipercrossa
-