[E36] Tomi325 - BMW e36 coupe

Tu zamieszczamy fotki i szczegółowy opis naszych beemek
Pablo

Post autor: Pablo »

widziałem dzisiaj na live zajebisciew wyglada w pierwszej chwili myslałem ze to M3 Kisa ale fela mi troche nie pasowała ogolnie chciałbym zobaczyc jak to smiga na tym nitro :D
Tomi325
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Tomi325 »

Witka po niedzielnych wyścigach padła decyzja seryjna pompa paliwa wylatuje a montuje walbro, następnie wpadną dodatkowe zegary ale tu jest problem bo chciałbym Ciśnienie Paliwa, EGT, Ciśnienia Podtlenku i opcjonalnie AFR ale CHCE ZOSTAć PRZY SERYJNYM WYGL¡DZIE ŚRODKA AUTA. Chyba odpadają zegary w słupek i teraz nie wiem jak to zrobić gdzie je zamontować. Może w schowku i do wyścigów otwierałbym schowek albo sam nie wiem. Kusi mnie żeby zrobić to na słupku ale nie chce mieć drugiej rajdówki czyt. (poprzednia calibra). Co rodzicie?? Może zegary mroczne widmo w słupek??
Ficek

Post autor: Ficek »

takie zegary zupełnie do wnetrza ładnego bmw nieapsuja ale jak juz musisz je gdzies miec to schowaj tak zeby niebyło widac kiedy nietrzeba :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tomi325
Zaawansowany forumowicz

Właśnie taki mam plan ale teraz mi powiedz gdzie upchnąć takie zegary?? Schowek?? Może macie lepszy pomysł??
Ficek

Post autor: Ficek »

no własnie to jest dobre pytanie "gdzie" :): bo ja sam niewiem ale ostatecznie mugłby byc ten schowek :mrgreen: ale mi osobiscie tez było szkoda schowka bo ja zawsze tam trzymam jakies bajery :):
Tomi325
Zaawansowany forumowicz

No i tu jest problem bo w tych naszych bmw schowków jest jak na lekarstwo... A może poziomo po podłokietnikiem w tunelu środkowym tam gdzie jest taka skrzynka na portfel itd?? Powiedzcie mi czemu w moim bmw nie ma popielniczek??
Pablo

Post autor: Pablo »

Niema popielniczek bo wychodziły wersje dla niepalacych wlasnie w pelni pozbawione popielniczek ja w swojej e34 tez mam smiesznie bo niemam np z tyłu w tunelu popielniczki tylko taki maly schowek a zegary moze w srodkowym panelu tam gdzie jest zegarek a jak nie chcesz zeby bylo je widac to mozesz cos pomyslec nad jakas klapka zamykana
Tomi325
Zaawansowany forumowicz

myślałem żeby je dać do tej półeczki pod OBC ale kłopot jest taki że nie wiem czy tam wejdzie na wysokość a jak wejdzie to się max 2 zmieszczą... I co tu począć??
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

do poleczki by weszly. POleczke mozna wyjac spokojnie ;)
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Awatar użytkownika
korona
Zaawansowany forumowicz

Post autor: korona »

Tomi325 pisze:Witka po niedzielnych wyścigach padła decyzja seryjna pompa paliwa wylatuje a montuje walbro, następnie wpadną dodatkowe zegary ale tu jest problem bo chciałbym Ciśnienie Paliwa, EGT, Ciśnienia Podtlenku i opcjonalnie AFR ale CHCE ZOSTAć PRZY SERYJNYM WYGL¡DZIE ŚRODKA AUTA. Chyba odpadają zegary w słupek i teraz nie wiem jak to zrobić gdzie je zamontować. Może w schowku i do wyścigów otwierałbym schowek albo sam nie wiem. Kusi mnie żeby zrobić to na słupku ale nie chce mieć drugiej rajdówki czyt. (poprzednia calibra). Co rodzicie?? Może zegary mroczne widmo w słupek??
Po co ci niby Walbro jak seryjna pompa wystarczy do 400KM ?

Jeżeli nie chcesz zegarów na słupku to jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest montaż pod OBC - wchodzą trzy zegary 52mm obok siebie.
Tomi325
Zaawansowany forumowicz

Hej "KORONA" no więc walbro po to bo wydaje mi się że coś ta pompa nie wyrabia przy NX a mam dysze tylko +50 koni. Ale jeszccze to sprawdze manometrem wpiętym na sztywno w obwód paliwa czy ciśnienie mi nie spada powinno być coś 3,4 bara?? Super że pod obc wchodzą 3 zegary. Jakie proponujesz?? Ja myślę nad egt, Afr i ciś paliwa albo podtlenku
Awatar użytkownika
korona
Zaawansowany forumowicz

Post autor: korona »

Powinno być 3,5bar na listwie w 325. Co do zegarów proponuje ciśnienie oleju, temp. oleju i EGT, ew. ciś. podtlenku. Wskaźnik AFR podpięty pod zwykłą sondę służy raczej jako gadżet i nieweile się przydaje
Tomi325
Zaawansowany forumowicz

Tak też słyszałem że afr pod zwykłą sondą chodzi jak chce...
Small3r

Post autor: Small3r »

Ale zajefana Beta :lol: Przesada...
KeMaS

Post autor: KeMaS »

ladne autko gratulacje
ODPOWIEDZ