[E36] 325i TURBOCHARGER / BLACK MAT SUSZARA 393KM 504nM
-
- Zaawansowany forumowicz
- Kontakt:
sobota
doszedl kocyk
i po dlugiej mece, 3 krotnym zmianie rozrzadu i problemach wiekszych lub mniejszych (jak dla mnie)
rozrzad zalozony
no i mam nadzieje ze tam nie bede musiec zagladac
samco tez juz jest
w poniedzialek przy dobrych wiatrach odpalenie.
doszedl kocyk
i po dlugiej mece, 3 krotnym zmianie rozrzadu i problemach wiekszych lub mniejszych (jak dla mnie)
rozrzad zalozony
no i mam nadzieje ze tam nie bede musiec zagladac
samco tez juz jest
w poniedzialek przy dobrych wiatrach odpalenie.
e36 M50B25 TURBO ! pierwsze m50 z 394 kucami na pokladzie bez kucia / stage 3 in progress
e46 3.0 D Touring - od pkt. A - > B
www.k64.pl BMW Performance
-
- Kontakt:
zapalił na sucho tj. bez turbiny (nie mam jeszcze do konca przygotowanego doplywu oleju) , ale za pare dni zawiesimy suszare - nie chcialem ryzykowac nawet na te pare sekund bez samarowania.
aha, splyw oleju jednak bedzie do bloku silnika.
http://img190.imageshack.us/i/63141681.mp4/
:)27
pozdro
aha, splyw oleju jednak bedzie do bloku silnika.
http://img190.imageshack.us/i/63141681.mp4/
:)27
pozdro
e36 M50B25 TURBO ! pierwsze m50 z 394 kucami na pokladzie bez kucia / stage 3 in progress
-
- Kontakt:
potwierdzenie stopnia sprezania
http://img190.imageshack.us/i/obraz007j.mp4/
pomiar nieco malo rozwiniety - samorobka manometr (pracowal przy kompresorze dlugo i stale pokazywal 2 bary ale jako tako dziala :huh:
Przepraszam za jakosc byc moze malo widac pokazuje 10 , 10,5 ~ ale nie jest to wynik napewno poprawny.
wskazowka jest przesunieta (przeskalowana) widac przy starcie
wiec mysle ze jest nisko:
8,5 9 co mnie troche martwi
zobaczymy jak to sie odbije na wynik no zobaczymy.
Piotrek - ano ano miejmy nadzieje dzieki
pozdrawiam
http://img190.imageshack.us/i/obraz007j.mp4/
pomiar nieco malo rozwiniety - samorobka manometr (pracowal przy kompresorze dlugo i stale pokazywal 2 bary ale jako tako dziala :huh:
Przepraszam za jakosc byc moze malo widac pokazuje 10 , 10,5 ~ ale nie jest to wynik napewno poprawny.
wskazowka jest przesunieta (przeskalowana) widac przy starcie
wiec mysle ze jest nisko:
8,5 9 co mnie troche martwi
zobaczymy jak to sie odbije na wynik no zobaczymy.
Piotrek - ano ano miejmy nadzieje dzieki
pozdrawiam
-
- Kontakt:
nie wiem za bardzo, ale mam MBC ktorego nie bede montowac jesli chcesz to moge ci pozycyc.kisol pisze:korona Adas mysle ze by pozamiatal wami jechalem tym e36 ale to szczegol K64 spada mi cisnienie doladowania powodem jest za duzy napor spalin na wastegate i nie chce sie przymknac czy MBC pomoze i bedzie prawidlowo dzialac czy ma jakies wady ?
-
- Kontakt:
jak narazie to GT32 jest uszkodzone , a doladowanie bedzie na stale np. 1 bar i nie bede sie bawic w pokretla bo po co, ale czas pokaze.kisol pisze:spoko jak cos to podskocze ale narazie mam problem z doprowadzeniem paliwa czekam na kaske i dalszy rozwuj a dlaczego Ty nie montujesz MBC?
wlasnie to jest to ze ja mam takie male cisnienie i mi spaliny wyciskaja wastegate za slabe sprezyny a nie moge se pozwolic na mocniejsze bo nie mam odprezonego silnika.zobaczymy jak bedzie z tym zaworem .na probe podkrecilem do 0.5-0.6 ale tak sie obawiam o silnik a konkretnie o uszczelke glowicy .
-
- Kontakt:
wlasnie dzisiaj wydmuchalo uzczelke kumplowi 2,5 kompresor na 0,5 bara, ale ty nie mozesz dzwigac doladowania bez strojenia tak wysoko, wtryski masz za male, uszkodzisz predzej silnik niz ci uszczelke wydmucha choc na rowno to pojdzie raczejkisol pisze:wlasnie to jest to ze ja mam takie male cisnienie i mi spaliny wyciskaja wastegate za slabe sprezyny a nie moge se pozwolic na mocniejsze bo nie mam odprezonego silnika.zobaczymy jak bedzie z tym zaworem .na probe podkrecilem do 0.5-0.6 ale tak sie obawiam o silnik a konkretnie o uszczelke glowicy .