10 przy spokojnej jezdzie .... ;/Daniel pisze:hmmm to jak duzo Ci pali ???
[E36] BMW E36 316i by m3fist0
-
- Maniak forumowy
- Kontakt:
Kiedyś jak kupilem furke to palił jak smok cos koło 18L/100km ( coś około moze troszke mniej ) co dziennie tankowałem za 30 zł i robilem 30 km ale " przeleciałem " się na dłuższą trase i ku mojemu zdziwieniu wszystko wróciło do normy.
Myśle ze 10 L na 1.6 w miescie to tak prawie jeśli masz sedana compact ma mniejsza bude co za tym idzie wage. Ja zmieniam biegi 3 tyś obr/min to jest minimum i ostatnio wyszło mi spalanie po przeliczeniu prawie 11L/100km do tego rozmiar opon czyli szerokość tez ma jakieś znaczenie tył 215szer przód 205szer .
Co do wskaźnika to nigdy ja bynajmniej się z tym nie spodkałem zawsze po odpaleniu pokazuje odrazu normaly poziom paliwa nie tak jak u Ciebie.
Myśle ze 10 L na 1.6 w miescie to tak prawie jeśli masz sedana compact ma mniejsza bude co za tym idzie wage. Ja zmieniam biegi 3 tyś obr/min to jest minimum i ostatnio wyszło mi spalanie po przeliczeniu prawie 11L/100km do tego rozmiar opon czyli szerokość tez ma jakieś znaczenie tył 215szer przód 205szer .
Co do wskaźnika to nigdy ja bynajmniej się z tym nie spodkałem zawsze po odpaleniu pokazuje odrazu normaly poziom paliwa nie tak jak u Ciebie.
W rękach maszyny jesteśmy tylko zabawką !
ja Robie podobnie jak Ty Daniel zmieniam biegi srednio przy 3 000 obrotow auto Pali mi kolo 10-12 litrow ... u mnie w samochodzie dieje sie natomiast tak ze wskazowka ze spalania jak samochod toi na swoich obrotach pokazuje spalanie przeszlo 20 litrow jk jade normlnie sie ustatkowuje wrzucze na luz puszcze sprzeglo i znoyu mokazuje ze spala przezlo 20 litrow ...
Myślę że trochę słabiutki silnik jak do lpg, ale to tylko moje zdanie Jak będziesz miał założoną to się pochwal jak się jeździ itp...
Sam miałem 105KM w mojej poprzedniej e46 i przy spokojnej jeździe schodziłem czasami nawet do 7,5l benzyny / 100km a tak normalnie jeżdżąc to się mieściłem w 9l... Myślę że przyda się Tobie mechanik i podłączenie do kompa...
Sam miałem 105KM w mojej poprzedniej e46 i przy spokojnej jeździe schodziłem czasami nawet do 7,5l benzyny / 100km a tak normalnie jeżdżąc to się mieściłem w 9l... Myślę że przyda się Tobie mechanik i podłączenie do kompa...
"...ciesz się tym co masz, nie wymagaj za wiele..."
PRFESJONALNY MONTAŻ ORAZ SERWIS INSTALACJI TV, TV-SAT
PRFESJONALNY MONTAŻ ORAZ SERWIS INSTALACJI TV, TV-SAT