Witajcie , Dawno nie aktualizowałem swojej galerii
A więc tak ..... od kilku miesięcy moja e34 zaczeła na zimnym kopcić na niebiesko , na rozgrzanym nic . Płyn chłodniczy w oleju czy olej w płynie ... nic . Wybór prosty Swap ale na co ? ... Kiedyś w odległych planach chciałem M52B28 no i trafił sie dawca E36 M52B28 Angol . przebieg jak nie kręcony to 130 tyś mil . Tak że jest serducho . Swapa zrobiliśmy z kolegą
Maff ( podziękowania za pomoc ). Motor od ponad 2 tygodni w aucie nie odpalony bo jak każdy wie to EWS nie pozwoli na odpał

. Dostałem wszystko czyli pestkę , pętle , moduł mały i duży brak tylko wiązki do zestawu EWS-a bo kolega ( od dawcy )widząc troche miedzi spalił ją w piecu żeby mieć 10 zł ( czysty c i u l ).
Kolega
Mystic888 (również podziękowania ) podsunął mi pomysł żeby oddać kompa (DME ) do kolegi
Darexa ( kolejne podziękowania ) celem usunięcia zabezpieczenia z kompa i namalowaniu lepszych map w sterowniku

. Tak że serce w e34 , barany przykręcone i 1 listopada w dzień Wszystkich Świętych moja bunia powróciła do świata żywych . Dziś w pracy pospawałem rurke od miarki poziomu oleju bo do niej jest wlot z odmy , wymieniłem świece NGK , zalałem nowym płynem ATF wspomaganie , silnik zalałem olejem Castrol Magnatec 10 W 40 filtr oleju z " Mana " , płyn chłodniczy to koncentrat z Kagera . Jutro od ponad 2 tygodni jade nią do pracy

.
Kilka fotek zrobiłem telefonem ale jakość mówi sama za siebie , ręce brudne a czas gonił

Z prac które zrobiliśmy to wiadomo :
Miska olejowa + smok z M50 z e34
Łapy silnika z M50 ( zapomniałem dodać że założyliśmy nowe poduszki pod skrzynie i motor )
Skrzynia + sprzęgło z M50B20
Zostało odpowietrzyć układ chłodzenia i cieszyć sie z jazdy
Jeszcze raz podziękowania dla
Maff ,
Mystic888 ,
Darex oraz
Głodek i
Ksawer za kilka info przez forum i telefon
Ostatnia fota M50 B20 w samochodzie
Tu E34 z umytą komorą silnika czeka na przeszczep serca M52B28
Dziś pierwszy kurs na stacje benzynową i na myjnie bo była taka brudna że wstyd nią jeździć
Setup zimowy .... AC Schnitzer sprzedane , na wiosne wpadnie raczej 18" w jakimś stylingu ale to potem .......
Pozdrawiam i sorki za złą jakość zdjęć ale to wszystko co mam