[E34] E34 Silver Diesel Project
- LuQ
- Zaawansowany forumowicz
- Kontakt:
Jak mówiłem, tak zrobiłem Dzisiaj pogoda znowu dopisała więc dokończyłem to co zacząłem przedwczoraj czyli listwy.
Dzisiaj renowacji poddane zostały listwy przedniego zderzaka (zdjęcia poniżej) i boczne listwy drzwi. Te drugie pomalowałem trochę inną farbą niż listwy zderzaków, wybrałem taką samą farbę jaką malowałem dolne listwy drzwi czyli...hmm i tu mi ciężko określić ;D Jest to czarny lakier który się mieni (coś jakby z dodatkiem miniaturowego brokatu - na zdjęciu puszki widać na nakrętce ten kolor), wygląda to super i fajnie się komponuje z resztą
Zdjęcia przed i po bocznych listew nie dodałem bo niestety kiepsko wyszły i nie widać po zdjęciach jakiejś większej różnicy
Listwy przed
Listwy po
Lakier zastosowany do listew bocznych drzwi
Dzisiaj renowacji poddane zostały listwy przedniego zderzaka (zdjęcia poniżej) i boczne listwy drzwi. Te drugie pomalowałem trochę inną farbą niż listwy zderzaków, wybrałem taką samą farbę jaką malowałem dolne listwy drzwi czyli...hmm i tu mi ciężko określić ;D Jest to czarny lakier który się mieni (coś jakby z dodatkiem miniaturowego brokatu - na zdjęciu puszki widać na nakrętce ten kolor), wygląda to super i fajnie się komponuje z resztą
Zdjęcia przed i po bocznych listew nie dodałem bo niestety kiepsko wyszły i nie widać po zdjęciach jakiejś większej różnicy
Listwy przed
Listwy po
Lakier zastosowany do listew bocznych drzwi
Dosyć odważne te oświetlenie.
Jednak mnie wgl nie przekonuje
Autko widać że zadbane i dobrze, jednak ja bym został przy oryginalnym oświetleniu no i przede wszystkim zegarach
Ważne że Tobie sie podoba
Jednak mnie wgl nie przekonuje
Autko widać że zadbane i dobrze, jednak ja bym został przy oryginalnym oświetleniu no i przede wszystkim zegarach
Ważne że Tobie sie podoba
[url=http://-lines.ru/][img]http://-lines.ru/rez/ab213120.gif[/img][/url]
Zestaw wahaczy BMW E39 + gałki kierownicze
Master Sport 420zł
Zestaw wahaczy BMW E46 + tuleje + gałki kierownicze
Master Sport 550zł
Zestaw wahaczy BMW E39 + gałki kierownicze
Master Sport 420zł
Zestaw wahaczy BMW E46 + tuleje + gałki kierownicze
Master Sport 550zł
- LuQ
- Kontakt:
Dzisiaj parę dodatków doszło
Standardowe oświetlenie wnętrza zostało zamieniona na wersję exclusive czyli na lampy z bocznymi, niezależnymi satelitkami, super to wygląda, a wieczorem żarówki halogenowe robią naprawdę dobrą robotę
Dzięki koledze który rozbiera starą e34 udało mi się dorwać rarytas do tego modelu czyli tylne i przednie gumy na zderzaki
Tył już założony, a przód czeka na swoją kolej - może jutro
Standardowe oświetlenie wnętrza zostało zamieniona na wersję exclusive czyli na lampy z bocznymi, niezależnymi satelitkami, super to wygląda, a wieczorem żarówki halogenowe robią naprawdę dobrą robotę
Dzięki koledze który rozbiera starą e34 udało mi się dorwać rarytas do tego modelu czyli tylne i przednie gumy na zderzaki
Tył już założony, a przód czeka na swoją kolej - może jutro
nie exclusive tylko poprostu licht pakiet a w zeby byl komplet to jeszcze podswietlane daszki przeciwsloneczneLuQ pisze:wersję exclusive
czy ja wiem czy to taki rarytas ja to wyrzucam lopatami ale dobrze miec bo fajnie wypelnia ta dziure pomiedzy zderzakiem a karoseriaLuQ pisze:udało mi się dorwać rarytas do tego modelu czyli tylne i przednie gumy na zderzaki
- LuQ
- Kontakt:
wiem, wiem ;p tak tylko nazwałem to "po swojemu"Pablo pisze:nie exclusive tylko poprostu licht pakiet
zgadza się Podświetlania daszków nie brałem bo przede wszystkim nie mam w podsufitce otworów na to wyrobionych, a że sama podsufitka będzie kiedyś odnawiana, to te małe światełka zrobię dopiero jak ją doprowadzę do odpowiedniego stanuPablo pisze:a w zeby byl komplet to jeszcze podswietlane daszki przeciwsloneczne
Szukałem tego jakiś czas i nie mogłem dorwać ;p na allegro bardzo rzadko się to spotyka, a co pytałem osób które rozkładały e34 to akurat tego elementu nie miały ;DPablo pisze:czy ja wiem czy to taki rarytas ja to wyrzucam lopatami
Każda podsufitka ma przygotowane miejsce pod te lampki wystarczy lekko ja opuscic w aucie nozyk do tapet i po 10 minutach masz wyciete wszystko jest idealnei zaznaczone na zasadzie wyzlobien od wewnetrznej strony tak samo wiazke pod to miala kazda e34LuQ pisze:przede wszystkim nie mam w podsufitce otworów na to wyrobionych
wystarczylo do mnie napisacLuQ pisze:Szukałem tego jakiś czas i nie mogłem dorwać ;p na allegro bardzo rzadko się to spotyka, a co pytałem osób które rozkładały e34 to akurat tego elementu nie miały ;D
- LuQ
- Kontakt:
Dzisiaj zawitał w mojej buni od wieków oczekiwany element, i mogę tu bez problemów powiedzieć że jest to rarytas w e34 tds.
Trochę roboty z tym było... przerabianie ramki, mostkowanie pinów, zmiana podświetlenia na białe (niestety przyciski zostawiłem, bo nie jestem w stanie tego zmienić, ale ten pomarańcz nie gryzie się tak bardzo z resztą )
No i jest! OBC 16 i to w wersji angielskiej
Dzięki pomocy Łukasza nie musiałem wydawać 350zł na OBC do tds'a tylko kupiłem normalne OBC 16, a kolega dorobił mi kostkę kodującą którą wlutowałem w układ
A tak to teraz wygląda Nie sprawdzałem wszystkich funkcji, bo zabawę z montażem skończyłem o 20:30 więc już ciemno było i zimno także funkcjonalność sprawdzę jutro, ale termometr wiem że działa
Trochę roboty z tym było... przerabianie ramki, mostkowanie pinów, zmiana podświetlenia na białe (niestety przyciski zostawiłem, bo nie jestem w stanie tego zmienić, ale ten pomarańcz nie gryzie się tak bardzo z resztą )
No i jest! OBC 16 i to w wersji angielskiej
Dzięki pomocy Łukasza nie musiałem wydawać 350zł na OBC do tds'a tylko kupiłem normalne OBC 16, a kolega dorobił mi kostkę kodującą którą wlutowałem w układ
A tak to teraz wygląda Nie sprawdzałem wszystkich funkcji, bo zabawę z montażem skończyłem o 20:30 więc już ciemno było i zimno także funkcjonalność sprawdzę jutro, ale termometr wiem że działa
- LuQ
- Kontakt:
No i zabrałem się w końcu za podsufitkę
Na wstępie bardzo dziękuję Wojtkowi za pomoc w wyciąganiu podsufitki z auta
1 Dzień prac za mną. 6 godzin zabawy, bolące ręce i trochę wkurwiania się, ale było warto
Dzisiejszy postęp:
- ściągnięty stary materiał z podsufitki wraz z klejem
- ściągnięty stary materiał z przednich i tylnych słupków
- wycięte dziury w podsufitce na lampki pod daszkami
- podklejona podsufitka w miejscach gdzie się rozwartstwiała
- lampki daszków, tylne lampki i wszystkie rączki przemalowane na czarno
Niestety główną, przednią lampkę oświetleniową nie da się przemalować więc trochę byłem załamany, bo wszystko będzie na czarno, a tu takie coś beżowe na środku, ale szczęście dopisało i znalazł się ktoś to sprzedawał akurat taką, czarną lampkę
Więc nie wiele myśląc od razu kupiłem - http://allegro.pl/lampka-bmw-e34-e32-so ... 15860.html
Wczoraj zostały jeszcze zakupione nowe daszki z wewnętrzną elektryką, bo te moje niestety nie są w nią wyposażone, a bez tego lampki pod tymi daszkami nie będą świecić jak trzeba
Prace na jutro:
- wymontowanie bocznych słupków z auta i ściągnięcie z nich starego materiału
- kupienie obudowy na słupek do mojego wskaźnika doładowania, dopasowanie i zamontowanie obudowy do przedniego lewego słupka
W sobotę rano jadę po materiał, i całą sobotę poświęcam już na oklejanie wszystkich elementów
Postępami będę się oczywiście chwalił ;D
(prawie) wszytko wyciągnięte z auta
Lampki daszków - porównanie
Lampki tylne - porównanie
Efekt końcowy
Na wstępie bardzo dziękuję Wojtkowi za pomoc w wyciąganiu podsufitki z auta
1 Dzień prac za mną. 6 godzin zabawy, bolące ręce i trochę wkurwiania się, ale było warto
Dzisiejszy postęp:
- ściągnięty stary materiał z podsufitki wraz z klejem
- ściągnięty stary materiał z przednich i tylnych słupków
- wycięte dziury w podsufitce na lampki pod daszkami
- podklejona podsufitka w miejscach gdzie się rozwartstwiała
- lampki daszków, tylne lampki i wszystkie rączki przemalowane na czarno
Niestety główną, przednią lampkę oświetleniową nie da się przemalować więc trochę byłem załamany, bo wszystko będzie na czarno, a tu takie coś beżowe na środku, ale szczęście dopisało i znalazł się ktoś to sprzedawał akurat taką, czarną lampkę
Więc nie wiele myśląc od razu kupiłem - http://allegro.pl/lampka-bmw-e34-e32-so ... 15860.html
Wczoraj zostały jeszcze zakupione nowe daszki z wewnętrzną elektryką, bo te moje niestety nie są w nią wyposażone, a bez tego lampki pod tymi daszkami nie będą świecić jak trzeba
Prace na jutro:
- wymontowanie bocznych słupków z auta i ściągnięcie z nich starego materiału
- kupienie obudowy na słupek do mojego wskaźnika doładowania, dopasowanie i zamontowanie obudowy do przedniego lewego słupka
W sobotę rano jadę po materiał, i całą sobotę poświęcam już na oklejanie wszystkich elementów
Postępami będę się oczywiście chwalił ;D
(prawie) wszytko wyciągnięte z auta
Lampki daszków - porównanie
Lampki tylne - porównanie
Efekt końcowy
- LuQ
- Kontakt:
Jak planowałem tak tez zrobiłem, a nawet i więcej bo, odziwo, bardzo szybko doszły do mnie daszki (słoneczniki), które zamówiłem przed wczoraj
Dzisiaj daszki zmieniły barwę na czarną, boczne słupki zostały wyciągnięte z auta, a plastiki przemalowane także na czarno (jak wszystko ;p).
Do przedniego lewego słupka, dopasowałem (roboty z tym było co nie miara ;/) i zamontowałem obudowę na mój wskaźnik ciśnienia doładowania.
Także wszytko jest już przygotowane do jutrzejszego dnia, czyli oklejania nowym materiałem po który jadę z samego rana
daszki - porównanie
przedni lewy słupek z zamontowaną obudową wskaźnika doładowania
boczne słupki przed malowaniem
Dzisiejsze postępy
Dzisiaj daszki zmieniły barwę na czarną, boczne słupki zostały wyciągnięte z auta, a plastiki przemalowane także na czarno (jak wszystko ;p).
Do przedniego lewego słupka, dopasowałem (roboty z tym było co nie miara ;/) i zamontowałem obudowę na mój wskaźnik ciśnienia doładowania.
Także wszytko jest już przygotowane do jutrzejszego dnia, czyli oklejania nowym materiałem po który jadę z samego rana
daszki - porównanie
przedni lewy słupek z zamontowaną obudową wskaźnika doładowania
boczne słupki przed malowaniem
Dzisiejsze postępy