[E38] BMW 740 V8 BY MARTIN
Fakt kierunki mogły by być ciemniejsze-te już były
W niedługim czasie postaram się wrzucić fotki wnętrza
Dzienxy za komenty Pozdroofki
P.S.Ostatnio dowiedziałem się co nieco o swej 7er
Między innymi że buma zawdzięcza glebe sprężynom AC Schnitzer
Wkońcu obiecane kiedyś foty-znalazło się troszkę wolnego czasu-m.in.widać na nich
jakiego dokładnie koloru jest moja Bunia -tak wygląda z zewnątrz.......:]
.............a tak w środku
.....i troszkę z tyłu :]
Pozdrawiam Serdecznie
W niedługim czasie postaram się wrzucić fotki wnętrza
Dzienxy za komenty Pozdroofki
P.S.Ostatnio dowiedziałem się co nieco o swej 7er
Między innymi że buma zawdzięcza glebe sprężynom AC Schnitzer
Wkońcu obiecane kiedyś foty-znalazło się troszkę wolnego czasu-m.in.widać na nich
jakiego dokładnie koloru jest moja Bunia -tak wygląda z zewnątrz.......:]
.............a tak w środku
.....i troszkę z tyłu :]
Pozdrawiam Serdecznie
Nadszedł czas na małe odświeżenie tematu,a z tej racji ,że lepiej zapobiegać niż leczyć.....należało sprawdzić to i owo
W dzisiejszym odcinku ''Wymiana świec zapłonowych'' czyli sztuk osiem
Oczywiście nie obyło się bez pomocy braciaka
Zabawe czas zacząć
Tuż przed......
...a tak już po zdjęciu osłon....
.......praca wre
.......Eric w akcji .....
.......dla porównania-stare i nowe świece........
...tu musi być czysto.......
......i z drugiej strony też ....
....z serii: ''o co tu chodzi'' ......
.....Cewki-tuż po demontażu.....
...a tu już wyczyszczone i na swoim miejscu.....
Wszystko na swoim miejscu -maska w dół ,gasimy światło i idziemy na zasłużone piffffffffffko po wykonanej pracy
Fotorelacja ; Olcia & Martin
Podziękowania -dzięx braciak za wkład/pracę i poświęcony czas
A w następnym odcinku-wymiana uszczelek pokryw zaworów-te mniejsze uszczelki w środek też są - żeby nie było że wymieniam zewnętrzną a środkowych nie
...heh a czemu to zdjęcie jest do góry nogami
....nice watching
[ Dodano: 22 Wrzesień 2009, 01:05 ]
Dziś kolejny odcinek serialu '' 7er'olscy ''
Czyli fotki z przebiegu wymiany uszczelek pokryw rozrządu i jeszcze ''coś''
No to zaczynamy ;
....''jak widać już po grze wstępnej''
.......tu zbliżenie co zostało ''zdjęte'' -tak wygląda jedna połowa V8
.....nic na siłę -wszystko.................................siekierą taki żart sceniczny-czyli braciak (Eric) w spontanicznie zaaranżowanej akcji
......JAKBY TO POWIEDZIEć pomyślałem , że przy okazji zrobi się polerkę-taka ''kropka nad i '' -jak pomyślał -tak zrobił
.....coraz bliżej święta, coraz bliżej święta..............whath : :!: oczywiście miało być coraz bliżej końca
...a oto i efekt końcowy -czyli wszystko na swoim miejscu i rzecz jasna wyczyszczone
,,,i jak Wam się podoba : : :
C . D . N .
[ Dodano: 22 Listopad 2009, 23:00 ]
Lekkie odświeżenie tematu
Z racji ,że pogody coraz gorsze ,a co za tym idzie spada widzialność , znalazłem w końcu czas na poprawienie jej przez wyczyszczenie i wypolerowanie przednich lamp-zarówno szkieł jak i soczewki
Tak wyglądały przed ''zabiegiem''.....
.....na środku szkła zewnętrznego,od strony wewnętrznej klosza widoczny ślad po przetarciu palcem
...''szkiełka'' i soczewka przed czyszczeniem / polerowaniem-czyli pożółkłe / brudne i mglista soczewka oraz po:
-przed:
-po
Jak widać na załączonym obrazku tak wygląda w połowie wypolerowana soczewka-różnice widać od razu ...
...a tak po całkowitym wyczyszczeniu:
Efekt końcowy
Co prawda zewnętrzne klosze zasługują już na wymiane ,niestety jeszcze troche poczekają
P.S. Braciak dzięxy za pomoc przy demontażu
Dziś mamy 23 czerwiec 2010 -aktualnie bunia wygląda tak jak widać na fotkach poniżej
Jak by nie patrzeć , można by powiedzieć ,że nic nie zmieniałem w 7er.
Po prostu bardziej skupiłem się na doprowadzeniu stanu wizualnego i mechanicznego do jak najlepszego-jednak ta droga jeszcze się nie zakończyła.Póki co w końcu znalazłem ''złoty środek '' do poprawy powłoki lakierniczej.
Oto kilka fotek
W zaciszu garażowym
...z lewej strony na klapie widać koliste rysy-natomiast z prawej brak jakich kolwiek+ brak hologramów
...w pełnej odsłonie
...Mirror Glaze pełną gębą
A tak prezentuje się w świetle dziennym - ładna słoneczna pogoda
W dzisiejszym odcinku ''Wymiana świec zapłonowych'' czyli sztuk osiem
Oczywiście nie obyło się bez pomocy braciaka
Zabawe czas zacząć
Tuż przed......
...a tak już po zdjęciu osłon....
.......praca wre
.......Eric w akcji .....
.......dla porównania-stare i nowe świece........
...tu musi być czysto.......
......i z drugiej strony też ....
....z serii: ''o co tu chodzi'' ......
.....Cewki-tuż po demontażu.....
...a tu już wyczyszczone i na swoim miejscu.....
Wszystko na swoim miejscu -maska w dół ,gasimy światło i idziemy na zasłużone piffffffffffko po wykonanej pracy
Fotorelacja ; Olcia & Martin
Podziękowania -dzięx braciak za wkład/pracę i poświęcony czas
A w następnym odcinku-wymiana uszczelek pokryw zaworów-te mniejsze uszczelki w środek też są - żeby nie było że wymieniam zewnętrzną a środkowych nie
...heh a czemu to zdjęcie jest do góry nogami
....nice watching
[ Dodano: 22 Wrzesień 2009, 01:05 ]
Dziś kolejny odcinek serialu '' 7er'olscy ''
Czyli fotki z przebiegu wymiany uszczelek pokryw rozrządu i jeszcze ''coś''
No to zaczynamy ;
....''jak widać już po grze wstępnej''
.......tu zbliżenie co zostało ''zdjęte'' -tak wygląda jedna połowa V8
.....nic na siłę -wszystko.................................siekierą taki żart sceniczny-czyli braciak (Eric) w spontanicznie zaaranżowanej akcji
......JAKBY TO POWIEDZIEć pomyślałem , że przy okazji zrobi się polerkę-taka ''kropka nad i '' -jak pomyślał -tak zrobił
.....coraz bliżej święta, coraz bliżej święta..............whath : :!: oczywiście miało być coraz bliżej końca
...a oto i efekt końcowy -czyli wszystko na swoim miejscu i rzecz jasna wyczyszczone
,,,i jak Wam się podoba : : :
C . D . N .
[ Dodano: 22 Listopad 2009, 23:00 ]
Lekkie odświeżenie tematu
Z racji ,że pogody coraz gorsze ,a co za tym idzie spada widzialność , znalazłem w końcu czas na poprawienie jej przez wyczyszczenie i wypolerowanie przednich lamp-zarówno szkieł jak i soczewki
Tak wyglądały przed ''zabiegiem''.....
.....na środku szkła zewnętrznego,od strony wewnętrznej klosza widoczny ślad po przetarciu palcem
...''szkiełka'' i soczewka przed czyszczeniem / polerowaniem-czyli pożółkłe / brudne i mglista soczewka oraz po:
-przed:
-po
Jak widać na załączonym obrazku tak wygląda w połowie wypolerowana soczewka-różnice widać od razu ...
...a tak po całkowitym wyczyszczeniu:
Efekt końcowy
Co prawda zewnętrzne klosze zasługują już na wymiane ,niestety jeszcze troche poczekają
P.S. Braciak dzięxy za pomoc przy demontażu
Dziś mamy 23 czerwiec 2010 -aktualnie bunia wygląda tak jak widać na fotkach poniżej
Jak by nie patrzeć , można by powiedzieć ,że nic nie zmieniałem w 7er.
Po prostu bardziej skupiłem się na doprowadzeniu stanu wizualnego i mechanicznego do jak najlepszego-jednak ta droga jeszcze się nie zakończyła.Póki co w końcu znalazłem ''złoty środek '' do poprawy powłoki lakierniczej.
Oto kilka fotek
W zaciszu garażowym
...z lewej strony na klapie widać koliste rysy-natomiast z prawej brak jakich kolwiek+ brak hologramów
...w pełnej odsłonie
...Mirror Glaze pełną gębą
A tak prezentuje się w świetle dziennym - ładna słoneczna pogoda
Jest jeszcze wiele rzeczy do poprawki m.in. ta listwa (wystarczą nowe zapinki ) ,ale większość to nierzucające się w oczy - tylko ,że ja o nich wiem i to mnie troszkę ,jakby to powiedzieć ''gnębi ''djmario pisze:powiem szczerze ze szkiełka nabrały wyrazu, i polerka tez wyszła, cos z ta listwa na ostatnim zdjeciu jest nie tak
Chcę ją oczywiście dopieścić w każdym calu -jak każdy z nas ,własne BMW
Jeżeli chodzi o polerkę ,to'' jeszcze nie powiedziałem ostatniego słowa''-będzie jeszcze lepiej
Prace postępują wolniej , ponieważ od listopada ub.roku jestem szczęśliwym tatusiem i rodzina to sprawa priorytetowa
P.S. Serdecznie wszystkich pozdrawiam bo dawno mnie na forum nie było,ale myślę ,że troszkę nadrobie zaległości - POZDRO WIELKIE
[ Dodano: 8 Październik 2011, 21:59 ]
Woooow -tak spojżałem na ostatni wpis i się zastanowiłem gdzie byłem jak mnie nie było -no cóż minął ponad rok i nadal pieszczę swą 7er
I jak to u mnie przeszła wiele korekt car spa z racji ,że zająłem się detalingiem tak na poważniej
Troszkę czasu upłynęło i bunia troszkę straciła uroku więc zapewniłem jej kolejne spa
Niby na tej fotce jest ok , ale...
...no właśnie- widać to ''ale''
Gruntowne czyszczenie ,czyli glinka w akcji :
przed:
po
Maska po glinkowaniu.
Cała bunia po glinkowaniu-gotowa do polerki - tym razem mechanicznej
50/50
Po nałożeniu odżywczej politury - jeszcze przed woskowaniem
Zbliżenie
Po woskowaniu mam tylko takie fotki
Jak znajdę czas to wrzuce foty wnętrza i silnika