W piątek żona zawozi Beti do lakiernika żeby ostatecznie ustalić termin malowania( byłem już u niego miesiąc temu i kazał się zgłosić po świętach).Do malowania pójdą dwa zderzaki , maska , klapa tył , listwy na dachu , ranty tylnych błotników i próg.
Kupiłem uszczelkę do szyby przód firmy OEM , bo stara niestety zbyt dobrze nie wygląda.Mam nadzieję ,że dobrze wybralem producenta
Rafal1980, dobry wybór z uszczelką.Sam kupowałem w aso bo z zamienniki różnie to bywa, a używki nie chciałem. Zderzak ten który siedzi na aucie czy masz m pakiet kupiony ?
Czekam na efekt końcowy
Kleszcz pisze:Rafal1980, stąd taka decyzja o malowaniu prawie całego auta ?
Zderzak maska przód z odpryskami , klapa tył standardowo lekko zaatakowana przez rudą , zderzak tył obcierka .Poza tym w kilku miejscach odchodzi klar i jest też troszkę głębokich rys i odprysków np na kantach drzwi.Jakby nie patrzeć to auto ma 17 lat...
Rafal1980, wiem po ile lat mają e39 i napewno sporo już przeszły. W takim razie czekam na finał i myślę że się pochwalisz na żywo .No i oczywiście z mojej strony szacunek że dbasz o nią.
Kleszcz pisze:Rafal1980, wiem po ile lat mają e39 i napewno sporo już przeszły. W takim razie czekam na finał i myślę że się pochwalisz na żywo .No i oczywiście z mojej strony szacunek że dbasz o nią.
Wojtek wiesz co jest w tym najlepsze? Gdybyś chciał sprzedać taką furę to wpadnie Janusz na oględziny i stwierdzi , że może zapłacić za nią piątaka bo była lakierowana
Zostawiłem auto u kumpla na warsztacie i dziś pojawił się jakiś fachman z kompem BMW , żeby obniżyć zawias nivo . Niestety musiał wgrywać nowego softa żeby można było od teraz bezproblemowo regulować wysokość tyłu.Więc parę ładnych pesos poszło w zapomnienie
Kleszcz pisze:Rafal1980, wiem po ile lat mają e39 i napewno sporo już przeszły. W takim razie czekam na finał i myślę że się pochwalisz na żywo .No i oczywiście z mojej strony szacunek że dbasz o nią.
Wojtek wiesz co jest w tym najlepsze? Gdybyś chciał sprzedać taką furę to wpadnie Janusz na oględziny i stwierdzi , że może zapłacić za nią piątaka bo była lakierowana
Albo przyjedzie janusz ktory powie ze byla powypadkowa
Skad to wiem, bo sam czekam na malowanie i usuwanie rdzy, i wymiane calego przodu, a nie dlatego ze bita tylko dlatego ze wyszło duzo rdzy, wystawilem samochod w ogloszeniu i pierwszym pytaniem jest "czy samochod byl malowany?" A czego sie spodziewac od 17letniego samochodu.
Powodzenia
Gdyby Pan Bóg Popierał Przedni Naped To Chodzilibysmy Na Rekach
Kleszcz pisze:Rafal1980, wrzucaj zaraz fotosy jak teraz się prezenci
Wrzucę jak wrócę na weekend.
P.S. żeby zmienić uszczelkę szyby przedniej trzeba szybę wyciąć? Gdzie Ty ją zmieniłeś?
Rafał ,nie trzeba wycinać szyby.Ja ją dostarczyłem do lakiernika i tam mi ją wymienili.
Nie chciałem by pomalowane auto wyjechało że starą uszczelką,a prosiła się o wymianę Szczegóły i detale ale tak naprawdę robią robotę.