E39 530i Individual

Tu zamieszczamy fotki i szczegółowy opis naszych beemek
Rafal1980
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Rafal1980 »

W piątek żona zawozi Beti do lakiernika żeby ostatecznie ustalić termin malowania( byłem już u niego miesiąc temu i kazał się zgłosić po świętach).Do malowania pójdą dwa zderzaki , maska , klapa tył , listwy na dachu , ranty tylnych błotników i próg.
Kupiłem uszczelkę do szyby przód firmy OEM , bo stara niestety zbyt dobrze nie wygląda.Mam nadzieję ,że dobrze wybralem producenta :mrgreen:
Kleszcz
Przyjaciel klubu

Post autor: Kleszcz »

Rafal1980, dobry wybór z uszczelką.Sam kupowałem w aso bo z zamienniki różnie to bywa, a używki nie chciałem. Zderzak ten który siedzi na aucie czy masz m pakiet kupiony ?
Czekam na efekt końcowy
CHUDY
Przyjaciel klubu

Post autor: CHUDY »

Dobrze działasz, czekam na dalsze efekty :bmw:
Rafal1980
Zaawansowany forumowicz

Kleszcz pisze:Zderzak ten który siedzi na aucie czy masz m pakiet kupiony ?
Zderzak zostawiam ten co mam aktualnie założony.
Rafal1980
Zaawansowany forumowicz

Artysta malarz stwierdził , że pomaluje całe auto z wyjątkiem dachu , także nie ma lekko.Termin rozpoczęcia roboty maj/ czerwiec.
Kleszcz
Przyjaciel klubu

Rafal1980, stąd taka decyzja o malowaniu prawie całego auta :zdziwko:?
Rafal1980
Zaawansowany forumowicz

Kleszcz pisze:Rafal1980, stąd taka decyzja o malowaniu prawie całego auta :zdziwko:?
Zderzak maska przód z odpryskami , klapa tył standardowo lekko zaatakowana przez rudą , zderzak tył obcierka .Poza tym w kilku miejscach odchodzi klar i jest też troszkę głębokich rys i odprysków np na kantach drzwi.Jakby nie patrzeć to auto ma 17 lat...
Kleszcz
Przyjaciel klubu

Rafal1980, wiem po ile lat mają e39 i napewno sporo już przeszły. W takim razie czekam na finał i myślę że się pochwalisz na żywo :mrgreen: .No i oczywiście z mojej strony szacunek że dbasz o nią.
Rafal1980
Zaawansowany forumowicz

Kleszcz pisze:Rafal1980, wiem po ile lat mają e39 i napewno sporo już przeszły. W takim razie czekam na finał i myślę że się pochwalisz na żywo :mrgreen: .No i oczywiście z mojej strony szacunek że dbasz o nią.
Wojtek wiesz co jest w tym najlepsze? Gdybyś chciał sprzedać taką furę to wpadnie Janusz na oględziny i stwierdzi , że może zapłacić za nią piątaka bo była lakierowana :mrgreen:
Kleszcz
Przyjaciel klubu

Rafał, dlatego dbać ,dopieszczać i nie sprzedawać :mrgreen:
Rafal1980
Zaawansowany forumowicz

Zostawiłem auto u kumpla na warsztacie i dziś pojawił się jakiś fachman z kompem BMW , żeby obniżyć zawias nivo . Niestety musiał wgrywać nowego softa żeby można było od teraz bezproblemowo regulować wysokość tyłu.Więc parę ładnych pesos poszło w zapomnienie :570:
Kleszcz
Przyjaciel klubu

Rafal1980, wrzucaj zaraz fotosy jak teraz się prezenci :mrgreen:
Rafal1980
Zaawansowany forumowicz

Kleszcz pisze:Rafal1980, wrzucaj zaraz fotosy jak teraz się prezenci :mrgreen:
Wrzucę jak wrócę na weekend.
P.S. żeby zmienić uszczelkę szyby przedniej trzeba szybę wyciąć? Gdzie Ty ją zmieniłeś?
Awatar użytkownika
Dzidek
Maniak forumowy

Post autor: Dzidek »

Rafal1980 pisze:
Kleszcz pisze:Rafal1980, wiem po ile lat mają e39 i napewno sporo już przeszły. W takim razie czekam na finał i myślę że się pochwalisz na żywo :mrgreen: .No i oczywiście z mojej strony szacunek że dbasz o nią.
Wojtek wiesz co jest w tym najlepsze? Gdybyś chciał sprzedać taką furę to wpadnie Janusz na oględziny i stwierdzi , że może zapłacić za nią piątaka bo była lakierowana :mrgreen:
Albo przyjedzie janusz ktory powie ze byla powypadkowa :wink:
Skad to wiem, bo sam czekam na malowanie i usuwanie rdzy, i wymiane calego przodu, a nie dlatego ze bita tylko dlatego ze wyszło duzo rdzy, wystawilem samochod w ogloszeniu i pierwszym pytaniem jest "czy samochod byl malowany?" A czego sie spodziewac od 17letniego samochodu.

Powodzenia :roll:
Gdyby Pan Bóg Popierał Przedni Naped To Chodzilibysmy Na Rekach :D
Kleszcz
Przyjaciel klubu

Rafal1980 pisze:
Kleszcz pisze:Rafal1980, wrzucaj zaraz fotosy jak teraz się prezenci :mrgreen:
Wrzucę jak wrócę na weekend.
P.S. żeby zmienić uszczelkę szyby przedniej trzeba szybę wyciąć? Gdzie Ty ją zmieniłeś?
Rafał ,nie trzeba wycinać szyby.Ja ją dostarczyłem do lakiernika i tam mi ją wymienili.
Nie chciałem by pomalowane auto wyjechało że starą uszczelką,a prosiła się o wymianę :bmw: Szczegóły i detale ale tak naprawdę robią robotę.
ODPOWIEDZ