[E36] 328i MI Limousine od WhuCrew

Tu zamieszczamy fotki i szczegółowy opis naszych beemek
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

whucrew pisze:A teraz z innej beczki. Mam zamiar na dole lotki nakleić napis BMW Motorsport i zastanawiam się nad kolorem, w gre wchodzi biały mat, złote lustro, lub złoty mat..

Coś jak na zdjęciu:

https://goo.gl/images/ZvBpbS

I co myślicie o takim dyfuzorze do czarnej ? Bo też mi już od dawna chodzi po glowie?
Poszedł bym w złoty mat
Co do dyfuzora jestem za ,tylko by to fajnie sie zgrało trzeba by coś pod progi dać i na zderzak przedni ,by była jedna całość :mrgreen:
Obrazek
Kleszcz
Przyjaciel klubu

Post autor: Kleszcz »

Nie zgodzę się z Tobą Grzegorzu :mrgreen:
Kuba ,tylko biały :mrgreen:
whucrew
Maniak forumowy

Post autor: whucrew »

Głodek pisze:Poszedł bym w złoty mat
Co do dyfuzora jestem za ,tylko by to fajnie sie zgrało trzeba by coś pod progi dać i na zderzak przedni ,by była jedna całość :mrgreen:

Witam Wszystkich w Nowym Roku 2019! Dużo zdrówka i spełnienia marzeń Drodzy Forumowicze :bmw: :m:

Odświeżę trochę temat bo zarasta, a że coś tam cały czas działam więc jest co napisać..

Więc może zaczniemy od prezentu pod choinkę od małżonki która niezłomnie dba moje szczęście :wink:

Kubek termiczny BMW idealnie pasujący rozmiarem i kolorystyką do czarnej na małą czarną :mrgreen:
Oj przyda się na spoty w roku 2019 ! Dzięki Kochanie !

Obrazek

Prezent dostały ( tym razem ode mnie :wink: ) także BBS-y. Ori klucz-etui do dekli RS2/RC . Cieszy bo w PL niedostępne ..

Obrazek

Będąc przy kołach , wpadł inny kpl opon na ten sezon i mam nadziej przyszłe też. Mega rzadka okazja jaką jest kpl używanych Toyo tr1 . Nie było by w tym nic wyjątkowego gdyby nie rozmiar na tylne felgi czyli .. 235/30/18 :twisted: Kto siedzi w temacie ten wie :wink:

Obrazek

Ponieważ w środku auta jest teraz czarno a nie szaro zostałem zmuszony wykonać w ASO drugi raz ten sam zakup tyle ,że w kolorze czarnym... szkoda tylko ,że tym razem raz drożej :neutral:

Obrazek
Obrazek

Wiedziony uczuciem i przeczuciem kupiłem sobie także w ASO taki koreczek oleju..

Obrazek

Moga sobie niektórzy hejtować ale ja jestem już stary lis i mam pewne przypuszczenia ile będzie warty jak go tylko zabraknie w katalogu fabrycznych części ..

Aby w życiu nie było łatwo pojawił się jeszcze taki dylemat..

Obrazek

Hmmm... ?

No i na deser , nie mogąc się oprzeć wpadł taki setup na zimowy postój.. co myślcie ?

Obrazek

Nie wspomnę już o tym ,że mam z 3 kpl ori lamp na tył , bo wszystkie miały być bez wad ani o tym ,że z dwa kpl białych ori migaczy na przód bo .. miały być w idealnym stanie.. No cóż - niech żyją niektórzy sprzedawcy na OLX ! :evil: :roll:

PZDR !
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
Kleszcz
Przyjaciel klubu

whucrew, jak zwykle z przyjemnością ogląda się Twoje kolejne aktualizacje :br:
Nawet na tych kołach wygląda obłędnie , ale i tak czekam jak z powrotem wlecą bbsy :mrgreen:
Korek :m: świetny pomysł. Sam się nad nim zastawiałem :mrgreen:
Pozdrowionka :bmw:
whucrew
Maniak forumowy

Kleszcz pisze:whucrew, jak zwykle z przyjemnością ogląda się Twoje kolejne aktualizacje :br:
Nawet na tych kołach wygląda obłędnie , ale i tak czekam jak z powrotem wlecą bbsy :mrgreen:
Korek :m: świetny pomysł. Sam się nad nim zastawiałem :mrgreen:
Pozdrowionka :bmw:
A mi jak zwykle z ogromną przyjemnością czyta się takie komentarze ! Dzięki :bmw:

Sezon można uznać za otwarty więc mimo braku czasu strasznie mnie korci aby coś podłubać przy sedanie.. Czas zimowy poświęciłem na graciarnie - chyba jak wszyscy :wink:

Dobra nie zanudzam pokażę co i jak :wink:

Dopadłem coś absolutnie fantastycznego (oczywiście , pewnie tylko dla mnie :lol: ) , maskownice głośników w tylną półkę . Nie jest to część OEM ale dedyk do e36 z data 96 rok ! Maskownice są tak rzadkie ,że internety na ich temat nic nie wiedzą , oprócz znalezionej wzmianki , że numery producenta (blaupunkt) są ori fabryczne . Ja obstawiam ,że to bardzo unikatowa rzecz z epoki do e36. Szkoda tylko , że to same maskownice bez całej reszty:

Obrazek

Do tego wpadła też raczej niespotykana popielniczka do poliftowego cupholdera w wersji chrom (i jak widać oprócz tego dwa grzebienie i bułki :cool: ) . Brakowało mi jej do szczęścia bo tylna też jest w tej opcji a mi się podobają te drobne akcenty w chromie :

Obrazek

Jak już mowa o efekcie "chrom" to pod maskę też załatwiłem coś połyskującego :wink:

Obrazek

Schmiedmann S-Tech - i tu pytanie bo wujek google nic nie wspomina . . Jak wygląda wymiana kolektorów w m52 w budzie e36 ? Na pierwszy rzut oka wydaje mi się ,że dojście jest znośne ??

Już od dawna dręczył mnie półpusty schowek na rękawiczki , od paru dni już przestał to robić :bmw:

Obrazek
Obrazek

Na ten sezon stawiam na nowy setup jeśli chodzi o lampy i kierunki i tak na początek wpadły pomarańczowe kierunki :

Obrazek

Szukam jeszcze ładnych ori lamp na tył i będzie cacy .

Na dziś mam tyle. CDN.. Pozdro :bmw:
Ostatnio zmieniony 2019-04-24, 13:45 przez whucrew, łącznie zmieniany 1 raz.
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
Kleszcz
Przyjaciel klubu

whucrew, fajne fanty :mrgreen:
To lubię, detale robią robotę :br:
Chyba bardziej leżały mi tu białe kierunki, ale to tylko moje zdanie :mrgreen:
Glodek
Maniak forumowy

Kurcze super gratki zbierasz
Maskownice nie widziałem takich ,podziwiam za zdobycie :mrgreen:
Co do kierunków ,chyba zgadzam się z przedmówcą Wojtkiem
Obrazek
CHUDY
Przyjaciel klubu

Post autor: CHUDY »

Barany pójdą w bandaż? :bmw:
Rafal1980
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Rafal1980 »

Tak jak chłopaki pisali mi też lepiej się podobała z białymi kierunkami.Reszta na plus :bmw:
whucrew
Maniak forumowy

Głodek pisze:Maskownice nie widziałem takich ,podziwiam za zdobycie :mrgreen:
No wiem Grzesiek mnie też zaskoczył ich widok. Chciałnym chociaż wiedzieć co jeszcze wchodziło w zestaw dedykowany od blaupunkta , ale internety milczą ..
Kleszcz pisze:Chyba bardziej leżały mi tu białe kierunki, ale to tylko moje zdanie :mrgreen:
Głodek pisze:Co do kierunków ,chyba zgadzam się z przedmówcą Wojtkiem
Rafal1980 pisze:Tak jak chłopaki pisali mi też lepiej się podobała z białymi kierunkami
No ja Was rozumiem ale ja już stary zboczeniec jestem i dziwne rzeczy mi chodzą po głowie :wink: A tak na poważnie to na żywo jest fajna opcja, bardzo pasuje do czarnej budy i jest tak bardziej klasycznie.. Poczekajcie jak załatwię jeszcze tylne lampy to cyknę pare foto i ocenimy :570: A po za tym to tylko na ten sezon , w przyszłym pewnie zrobię inaczej :bmw:
CHUDY pisze:Barany pójdą w bandaż? :bmw:
Też się zastanawiałem , ale roboty przy tym ,że mi sie aż nie chce :roll: Te barany to i tak mają lepszy przepływ to ile tam ugram na tych szmatach ? z 2KM :wink: ? Bardziej bym się zastanowił aby dolot lepiej odizolować od silnika .. :kolebka:
CHUDY
Przyjaciel klubu

Post autor: CHUDY »

Ja bym dawał bandaż, jest trochę roboty ale efekt lepszy :bmw:
whucrew
Maniak forumowy

Hej !!!

Witam Was po kolejnej długiej przerwie . Piszę aby podziękować Wszystkim aktywnym i obserwującym temat za lata wspólnego dzielenia się pasją jaką są nasze samochody ! Z ciężkim sercem proszę o zamknięcie tematu z dwóch powodów.. Jak widać całe zasoby zdjęć zostały utracone dzięki hostowi tinypic , i nie mam możliwości choć w 1/10 odzyskania tej długiej fotoopowieści :cry: . Drugi powód to malejące zainteresowanie galeriami na forach ( forami w ogóle ) w dobie FB , insta itp .
Co do auta , nie rozstajemy się i od czasu do czasu coś tam przy e36 jest robione. Mam nadzieję ,że gdy skończy się cała sprawa z pandemią to spotkamy się na zlotach i spotach ! Czego życzę sobie i Wam drodzy maniacy :bmw:

P.S. Dużo zdrowia :bmw:
Kleszcz
Przyjaciel klubu

whucrew, nawet mnie nie denerwuj :evil:
U mnie było to samo, wszystko wygasło bo też z tego korzystałem.
Przerzuciłem się na inny hosting i wszystko bangla.
Daje Ci namiar :mrgreen:
BB img :cool:
Wrzucaj fotki na nowo i nie daj się więcej prosić :mrgreen:
Gdzie znajdę drugą taką e36 jak Twoja :sex:
To że z forami tak się dzieje to też Nasza wina.
Coraz mniej czasu poświęcamy na to.
I to że prawie nowych galerii nie przybywa, że fb czy insta to nie jest wystarczający powód.
Aktualizuj temat i nie opuszczaj Nas :bmw:
Czekam na kolejne aktualizacje.
Pozdro
Glodek
Maniak forumowy

Miałem właśnie pisać,
Jak tam Sedan się miewa,
Co tam przy nim po modziles
Czekamy na aktualizację :br:
Tak że nie poddawaj się
Jak to było w filmie Chłopaki nie płaczą,, ko ko jambo i do przodu
Obrazek
whucrew
Maniak forumowy

Kleszcz pisze:To że z forami tak się dzieje to też Nasza wina.
Coraz mniej czasu poświęcamy na to.
I to że prawie nowych galerii nie przybywa, że fb czy insta to nie jest wystarczający powód.
Zgadzam się, to prawda ..!
Glodek pisze:Tak że nie poddawaj się
Jak to było w filmie Chłopaki nie płaczą,, ko ko jambo i do przodu
Głodku nie chodzi o to ,że się poddaję tylko o to ,że słabo się ogląda galerię (jeszcze tak długą) bez zdjęć. Najchętniej zamknąłbym temat i zaczął nowy.. tak żeby dla odbiorcy było lepiej .
Jak te zdjęcia z tylu lat przepadły to ręce mi normalnie opadły he he :wink:
Glodek pisze:Jak tam Sedan się miewa,
Co tam przy nim po modziles

Wracając to sed(a)na sprawy to nie mam zbyt wiele jakiś aktualnych i dobrej jakości zdjęć , ale skoro mam temat ciągnąć dalej to dodam co mam i przy okazji postaram się o coś lepszego .. :bmw:

Więc może od tyłu :wink: :

Obrazek

Wpadła kultowa wlepa BMW Motorsport

Teraz od przódu :

Obrazek
Obrazek

Z drobnostek to jak widać , ten sezon na pomarańczkach :wink:

Z góry sorry za stan w jakim jest auto , ale chwilowo nie ma swojego domku i musi stać sobie pod chmurką i plandeką :

Obrazek

No i teraz sprawa jaką jest obecne zawieszenie , powiedzmy ukończone , bo wszystko działa i funkcjonuje ale wg mnie wymaga jeszcze dopracowania.. jak myślicie o jakim typie zawieszenia jest mowa ? :wink:

Obrazek

Tak auto wygląda po wstępnych spasach, ale już czekają cambery na tył i jakieś większe dystanse... sprawa rozwojowa :wink:

Obrazek

Na deser foto obok e39 mojej żony na którym widać różnicę wysokości (e39 jest już -40 :wink: )

Obrazek

To na dziś tylę , choć było tego w detalach trochę więcej. Jak coś ogarnę to dodam ! Yo :bmw:
Ostatnio zmieniony 2020-04-23, 11:22 przez whucrew, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ