[E46] (e46) 320d by michalk9017.
Z racji tego iż znów jest pogoda zabrałem się w końcu wczoraj odświeżenie kloszy lamp bo już były straszne:
Tak wyglądały brzydkie i pełno odprysków
Później je trochę przeleciałem papierem wodnym
A tak już lepiej wypolerowane na aucie jest różnica
Z tyłu również postanowiłem zająć się końcówką wydechu i tak nie jest tak jak bym chciał ale jest lepiej niż było:
przed
po
No i dziś przyszła dla mnie paczka a w niej zaślepki do kolektora zamiast tych nieszczęsnych wszystkim znanych klapek jest też komplet ori uszczelek w sobotę trzeba się zabrać za wymianę
mały edit:)
dziś ciąg dalszy drobnych prac z buni wyleciała tablica i jakiś czas temu wpadły pomarańczki
Przyszedł również czas na rezystor dmuchawy (jeż),falowały mi obroty dmuchawy wiec zamiast wymiany postanowiłem spróbować go naprawić i zaoszczędzić trochę kasy
Wyjąłem go z auta,wyskrobałem tą zalewę zrobiłem nowe luty na nóżkach i z powrotem zalałem klejem w pałeczkach,efekt pracy dmuchawa nie faluje i chodzi jak powinna
Tak wyglądały brzydkie i pełno odprysków
Później je trochę przeleciałem papierem wodnym
A tak już lepiej wypolerowane na aucie jest różnica
Z tyłu również postanowiłem zająć się końcówką wydechu i tak nie jest tak jak bym chciał ale jest lepiej niż było:
przed
po
No i dziś przyszła dla mnie paczka a w niej zaślepki do kolektora zamiast tych nieszczęsnych wszystkim znanych klapek jest też komplet ori uszczelek w sobotę trzeba się zabrać za wymianę
mały edit:)
dziś ciąg dalszy drobnych prac z buni wyleciała tablica i jakiś czas temu wpadły pomarańczki
Przyszedł również czas na rezystor dmuchawy (jeż),falowały mi obroty dmuchawy wiec zamiast wymiany postanowiłem spróbować go naprawić i zaoszczędzić trochę kasy
Wyjąłem go z auta,wyskrobałem tą zalewę zrobiłem nowe luty na nóżkach i z powrotem zalałem klejem w pałeczkach,efekt pracy dmuchawa nie faluje i chodzi jak powinna
Ostatnio zmieniony 2013-05-16, 16:47 przez Michalik, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziś nadszedł dzień na pozbycie się klapek z kolektora mała relacja:
tu już leżymy na stole
tu już wszystkie elementy zostały usunięte z czterech klapek trzy już były luźne:/
gdy już go miałem w reku to należało go przeczyścić ale jak widać coś gdzieś musiałem przeoczyć
No i w końcu przyszedł czas na zmontowanie wszystkiego do kupy.
Zaślepki i uszczelki na swoim miejscu zamontowane wszystko w aucie i jazda próbna zakończyła się pomyślnie
tu już leżymy na stole
tu już wszystkie elementy zostały usunięte z czterech klapek trzy już były luźne:/
gdy już go miałem w reku to należało go przeczyścić ale jak widać coś gdzieś musiałem przeoczyć
No i w końcu przyszedł czas na zmontowanie wszystkiego do kupy.
Zaślepki i uszczelki na swoim miejscu zamontowane wszystko w aucie i jazda próbna zakończyła się pomyślnie
allegro lub forum e46forum.pl admin tym handluje "spinecki":)szczepciu pisze:niedawno też przeszedlem taka operacje z tym ze nie umiałem znaleźć w necie takich zaślepek ;/ zastosowałem jeden z kilku patentów dostępnych w necie ale z ciekawości zapytam skąd dorwałeś aluminiowe zaśforum.pl lepki?? Póki co tydzień minął i patent działa ale wole zapytać za wczasu
Dobrze że to wkońcu wywaliłeś ,luźne już były wiec ostatni moment trafiłeś , chociaż jakby sie urwały był by pretekst do jakiegoś swapa
NO SPEED NO FUN
GERMAN, no mechanik daje radę wie co dobre
szczepciu, A zaślepki na allegro kupiłem tu masz link http://allegro.pl/listing/listing.php?s ... +kolektora
szczepciu, A zaślepki na allegro kupiłem tu masz link http://allegro.pl/listing/listing.php?s ... +kolektora