[E36] Cabrio PrOjEkT By przemo820

Tu zamieszczamy fotki i szczegółowy opis naszych beemek
przemo820
Zaawansowany forumowicz

[E36] Cabrio PrOjEkT By przemo820

Post autor: przemo820 »

Witam po przerwie i jak już wspominałem o Cabrio w odrębnym temacie czas na jego prezentację. Posiadam moje BMW e36 318i cabrio od prawie 2-óch lat i jest to Anglik którego udało mi się kupić za śmieszną sumę i sprowadzić go do Irlandii z uwagi na to że tutaj też rezyduje. Niestety robiąc opłaty rejestracyjne w Irlandii okazało się to potem zupełnie nie opłacalne ale cabrio już stało pod domem. Kilka słów o aucie bo za wiele to w nim nie ma: kolor czarny shwartz II,
silnik M43B18 4-cylindrowy 115KM maksymalna prędkość 201k/h,
podwójny air-bag,
dach otwierany w pełni automatycznie w pięknym stanie,
skóra jasny szary,
climatronic,
alusy 18'' M Double spoke Style 135,
zderzaki i listwy boczne M3.
Wizualnie jest ok ale wymaga dopieszczenia. Auto prowadzi się świetnie, poziom decybeli wzrasta równie z prędkością ale przy ładnej pogodzie w cabrio prędkość nie jest potrzebna:)
W związku z tym że cabrio zostaje ze mną na dobre i złe są pewne plany które przede wszystkim wymagają wkładu finansowego i czasu.
Swap z M43B18 na i tu są 2 opcje M50B25 albo M52B25 zależy co się trafi :wink:
Szeroka 17" felga,
Nakładki na progi,
Vadery,
Wymiana kiery,
Podłokietnik,
Profesjonalne poszerzanie,
Na koniec malowanie całości.
Możliwe że się uporam jeszcze w tym roku, narazie jestem na etapie zbierania potrzebnych mi gratów i szukaniu dawcy (powiedzmy że jestem na tropie) .
Na koniec kilka fotek mojego cabrio:
Z tego roku:
ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2011-12-27, 20:21 przez przemo820, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
hakilas
Małopiszący

Post autor: hakilas »

Przyjemne cabrio :wink:

Na razie najbardziej brakuje mi tutaj nakładek na progi ale widzę , że są w planach , jak i inne zacne dodatki także pozostaje życzyć powodzenia :bmw:

Aha i skoro już swap to proponowałbym m52b28 albo nawet m54b30 :mrgreen:
Awatar użytkownika
Turbo
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Turbo »

Ładny Bezdasznik :D plany tez dobre :bmw: Pozdrawiam :)
Obrazek
Niebezpiecznie to jest wsadzać kutasa do turbiny na odpalonym silniku.
Awatar użytkownika
gamek2
Maniak forumowy

Post autor: gamek2 »

kolejne ladne cabrio :kolebka: plany ciekawe wiec zostaje zyczyc powodzenia pozdro
Awatar użytkownika
wbs
Maniak forumowy

Post autor: wbs »

ładna i ładne plany. Do tego przydałaby się gleba do nowych felg.
Obrazek
przemo820
Zaawansowany forumowicz

Dzięki Panowie za wypowiedzi.
hakilas pisze:najbardziej brakuje mi tutaj nakładek na progi ale widzę , że są w planach
Mi też ich brakuje i przyznam szczerze że leżą już u mnie pod łóżkiem bo nie mam gdzie ich trzymać, a planuje je zamontować dopiero po malowaniu całego samochodu. Zastanawiam się jeszcze nad kwestią zrobienia szablonu, wiem że można taki kupić ale tu na wyspie jestem trochę ograniczony z powodów nie zależnych ode mnie. Jednak temat szablonu jakoś ogarnę, chyba że ktoś z klubowiczów podrzuci mi sprytny pomysł?
wrzucam foto nakładek:
ObrazekObrazek
wbs pisze: przydałaby się gleba do nowych felg

Tak się składa że felgi sprowadziłem w zeszłym roku z Polski bo tu na miejscu nic ciekawego nie widziałem. Są to 17" Rondell 8.5Jx17 ET.13 z polerowanym rantem, docelowo ma być zupełnie coś innego ale na razie są te ślicznotki:
ObrazekObrazek
Tutaj na forum kolega FaTuM na takich śmiga ale chyba inne ET.
Rozmiar opon też dobrałem przód 205/45/17 tył 215/45/17, podoba mi się taki naciąg.
O większej glebie pomyślę jak już felgi będą na aucie to zobaczę ile jeszcze mogę :wink:
FaTuM

Post autor: FaTuM »

śmiga śmiga, ale ja mam Et 35 hmm do E36 ET 13 ? :D wejdzie to ,bo i gleba bedzie :D ?
Awatar użytkownika
Aman
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Aman »

Raczej bez poszerzania nadkoli nie ma szans zeby sie zmiescila ta felga :P
Obrazek
Bylo e46 320d, e39 528i, E46 320d jest E46 330Ci ...:::AmAn:::...
Kebab 325
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Kebab 325 »

jak cos zdobedziesz daj znac tez posiadam takie progi i glowie sie jak je dobrze zamontowc niechce na klej pozdrawiam ladne te twoje cabrio :bmw:
meeega zglebione ;)
Awatar użytkownika
wbs
Maniak forumowy

felgi ci wejdą na styk bez poszerzania nadkoli ale wtedy duży naciąg będzie musiał zagościć. Ja mam et15 i nie naciągam nadkoli.
Obrazek
pazura
Maniak forumowy

Post autor: pazura »

wbs, ty masz 17-stki? bo chyba raczej nie.. więc chyba bedzie musiał wyciągać nadkole.
FaTuM

Post autor: FaTuM »

Aleś wbs wymyślił :D

Ja mierzyłem kiedyś na -60-40 FK , felgi z ET 13 i niestety porażka 17 calowe.
przemo820
Zaawansowany forumowicz

FaTuM pisze:wejdzie to ,bo i gleba bedzie
Aman pisze:Raczej bez poszerzania nadkoli nie ma szans zeby sie zmiescila ta felga
Dobrze godocie panowie, bez poszerzania nie ma szans. Takie ET spotykamy w serii 5,7,8, ale ja się uparłem i będzie u mnie.
felgi ci wejdą na styk bez poszerzania nadkoli ale wtedy duży naciąg będzie musiał zagościć.
wbs zgadzam się z tym co piszesz bo przymierzałem je z porządnym naciągiem do compakta i nie było problemu, problem się zaczął jak wjechałem w dziurę dodam że compakt śmiga na seryjnym zawieszeniu.
jak cos zdobedziesz daj znac tez posiadam takie progi i glowie sie jak je dobrze zamontowc
- nie ma problemu panie Kebab 325 jak coś wymodzę to się podzielę.
Awatar użytkownika
wbs
Maniak forumowy

Z naciągiem dużym i twardym zawiasem et13 bez problemu się zmieści. Najwyżej zaklepiej od środka rant nadkoli.

Fatum nie masz racji. Zmieszczą się z naciągiem.
Obrazek
przemo820
Zaawansowany forumowicz

W weekend udało mi się namierzyć vaderki, a właściwie całą tapicerkę za rozsądne pieniądze. Po oględzinach zakupiłem jednak tylko fotele i kanapę, stan foteli oceniam na dobry a kanapa idealna.
Obrazek
Fotele mają wytarte boczki i skóra jest miejscami spękana ale z uwagi na to że kanapa mi się nie przyda w cabrio postanowiłem użyć skórę z kanapy na remont foteli i uszycie nowych mieszków :razz:
Obrazek
Tutaj już po porcjowana na kawałki :wink:
Obrazek
Obrazek
Te 3 magiczne paski mam zamiar przeszyć na kanapę z cabrio tak żeby to wyglądało ciekawie z tymi vaderkami.

[ Dodano: 13 Luty 2011, 17:45 ]
No i w końcu coś się ruszyło w sprawie swapowania. Znalazłem dawcę M52B25 i stałem się jednocześnie jego posiadaczem, kupiłem całe BMW coupe rocznik 97 z przebiegiem 130tys mil. Doszedłem do wniosku że tak będzie lepiej bo jak bym znalazł sam motor to i tak musiałbym dokupić resztę gratów a tu mam wszystko co potrzebuję. Tutaj fotki dawcy:
ObrazekObrazek
Obrazek
Stan auta oceniam na dobry, ogólnie nie przeszło przeglądu z powodu paru pierdół łyse opony, regulator szyby zepsuty itp. właściwie to raczej zależało mi na zdrowym sercu :wink: Silnik jest suchy i pracuje równo, spalanie nie takie straszne jak mi się wydawało. Postanowiłem że pojeżdżę coupetką jakiś czas i zobaczę jak to hula, puki co zrobiłem już 500km i na kompie wywaliło dwie lambdy ale i to da się ogarnąć.
ObrazekObrazek
Po zakończonej operacji swap resztę gratów z coupetki sprzedam.
cdn... :mrgreen:
ODPOWIEDZ