[E30] E30 320I Coupe by peter9997

Tu zamieszczamy fotki i szczegółowy opis naszych beemek
peter9997
Zaawansowany forumowicz

[E30] E30 320I Coupe by peter9997

Post autor: peter9997 »

Witam wszystkich forumowiczów. Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jestem tutaj nowy, więc proszę o wyrozumiałość za wszelkiego rodzaju niedociągnięcia;)
A teraz do rzeczy.
Od 3 miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem jednego z najpiękniejszych( oczywiście wg mnie) modelu BMW, E30 w wersji coupe.

Kolor: diamantschwarz metalic

Silnik: m20b20 2.0 benzyna

Wyposażenie: El. Szyby i lusterka, klimatyzacja, El. Szyberdach z komputerem, wspomaganie kier., podgrzewana tylna szyba, halogeny, centralny zamek na pilota, radio CD/USB, tapicerka w krate (IS).

Koła: Felgi 15’ RH z oponami Barum bravius 195/50

Zawieszenie: bilstein + czerwone sprężyny

Z modyfikacji jakie zostały przeprowadzone szału nie ma, ponieważ zmieniłem tylko lusterka z tych pseudo m3 na oryginalne, ale w planach jest jeszcze:

Swap silnika na 2.5 bądź 2.8 (najprawdopodobniej z e36, ale bez vanosa), wtedy też będzie usuwana instalacja podtlenku (g)azotu)

Zmiana tapicerki we wnętrzu (poluje tutaj na sportsize, więc gdyby ktoś miał jakieś info będę wdzięczny) oraz wymiana podsufitki na czarną
Wymiana deski rozdzielczej(obecna posiada pęknięcie ,co tylko drażni oko)

Zmiana felg (obecne wzorem bardzo mi pasują, jednak są przynajmniej o cal za małe) i tutaj mam prośbę do was, ponieważ nie wiem czy 16’, czy może pakować się w 17’ oczywiście z rantem

Przyciemnić szyby ( dylemat: na czarno, czy na lustro??)

Może jakiś ksenon i dokładkę przedniego zderzaka IS..

Myślę, że to chyba wszystko na tą chwilę, oczywiście gdyby coś mi wpadło do głowy będę na bieżąco tutaj informował

Wstępna galeria( w miarę czasu postaram się zrobić z nią porządek):

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

baza dobra ;) Aurel ma 17" w e30 i wyglada bardzo dobrze, ale generalnie 16 nie beda wcale zle jesli bedzie fajna gleba :D
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Awatar użytkownika
Susek
Przyjaciel klubu

Post autor: Susek »

Wygląda że bardzo dobry stan ... no i już wygląda naprawdę spoko
peter9997
Zaawansowany forumowicz

Krzys gleba niestety raczej nie wchodzi w grę przez podjazd do domu, a mam nadzieję, że dokładka zderzaka jeszcze optycznie obniży samochód z przodu( przed sesyjką byla org, ale chyba się komuś spodobała i w sobotę bunia była już bez;/)
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

peter9997 pisze:raczej nie wchodzi w grę przez podjazd do domu,
Pisząc raczej nie twierdzisz, że nie :lol:
Podjazd można przecież rozkopać!
Kilof i do roboty :P
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Post autor: Moloch »

Noo śliczniutka jest :) Zobaczymy co dalej z tego będzie
Awatar użytkownika
Susek
Przyjaciel klubu

Post autor: Susek »

peter9997 pisze:a mam nadzieję, że dokładka zderzaka jeszcze optycznie obniży samochód z przodu( przed sesyjką byla org, ale chyba się komuś spodobała i w sobotę bunia była już bez;/)
Optycznie z przodu tak .... ale szczelina między kołem a błotnikiem wali po oczach, miałem to samo na początku :wink: i teraz co jakiś czas nasypuje podjazd sobie :mrgreen:
Aurel
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Aurel »

do Twojej fajnie brocki by pasowały 4x 9 cali w 16stce pomyśl nad tym ;)
peter9997
Zaawansowany forumowicz

a więc:

udało mi się kupić deskę rozdzielczą i pierwszą część tunelu środkowego, mam nadzieje w weekend zająć się wymianą
peter9997
Zaawansowany forumowicz

Witam ponownie!
Dawno "nas" tu nie bylo, ale, ze wiosna dala o sobie juz znac, to i od "nas" cos leci...
W przerwie zimowej ruszylo conieco jesli chodzi o plany zwiazane z modami w e30stce... Tak wiec poki co :
- zamontowany xenon 5000k
- zmieniona kierownica na org
- zostaly przyciemnione klosze kierunkowskazow(rozwiazanie na probe i docelowo beda zakupione kierunki "czarne")
-przyciemnione halogeny(tutaj na poczatku prezentowalo sie dosc ciekawie,jednak w zimie klosze popekaly i w chwili obecnej szkla nadaja sie tylko i wylacznie do wymiany)
-na przod poleciala dokladka IS (narazie co prawda w podkladzie, ale w najblizszym czasie bedzie juz wsszystko jak ma byc)
- zestaw kol Keskin 16' (przod 7.5cali, oponki 195/45; tyl 9cali, oponki 215/40)
- po zimie zostaly wykonane niezbedne prace "konserwacyjno-estetyczne", jakies tam smarowania itd itd :)
- w najblizszym czasie poleca nowe sworznie i komplet hamulcow na tyl oraz przyciemnienie szyb

Potem do zrobienia juz tylko pozostana :
-caly czas trwaja poszukiwania foteli, poniewaz ten "wypoczynkowy" komplet, ktory jest obecnie jak dla mnie nadaje sie bardziej do salonu niz do samochodu z takim charakterem :) wszelkie info o jakichs ciekawych fotelikach na pv :)
-i sprawa najwazniejsza i jesli nie zapeszajac sytuacja sie nie zmieni bedzie swap na jednostke 2.5 badz 2.8 bez vanosa, tak zeby na koniec moc oscylowala w okolicach 200-210km
- montaz gwintowanego zawieszenia

p.s wybaczcie znowu za galerie,ale troche juz pozno, postaram sie poprawic jak najszybciej ;)

A oto kilka fotek jak na ta chwilke wyglada betka :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Devil474
Małopiszący

Post autor: Devil474 »

Zostaw szyby tak jak jest i z żadną folią nie kombinuj.
co do silnika to 2.8 jest na vanosie, wiec bez vanosa zostaje M50B25 nv
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Post autor: Moloch »

jak dla mnie... felgi w ogóle mi nie podchodzą do tego auta, nie ten styl do tego rocznika
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

Post autor: Kaper »

felgi nie są takie złe ale trochę koza :roll: :razz:
Obrazek
M E R O
Maniak forumowy

Post autor: M E R O »

Kaper pisze:felgi nie są takie złe ale trochę koza :roll: :razz:
hmm fela rzecz gustu , fakt gryzie sie, ale koza to raczej wiecej niz troche :twisted:
Obrazek
peter9997
Zaawansowany forumowicz

Panowie kazda sensowna krytyke przyjmuje na klate i oczywiscie motywuje do dzialania :D ...Co do felg to kwestia gustu,na zywo prezentuja sie o niebo lepiej, a nie chcialem zeby moja E30 byla kolejna na borbetach T czy A, czy tez Brock'ach, za duzo tego...Co do zawiasu, nie wiem czemu na zdjeciach wyszla tak "wysoko", ale jak juz pisalem wczesniej w planach mam montaz "gwinta", takze i ten "problem rozwiazemy ;)..
ODPOWIEDZ