[E36] 1.8is by Zychu x2

Tu zamieszczamy fotki i szczegółowy opis naszych beemek
Zychu.
Zaawansowany forumowicz

[E36] 1.8is by Zychu x2

Post autor: Zychu. »

Witam ponownie ! :razz:

Trochę mnie tu nie było, ze względów zmiany samochodu, na szczęście szybko zdałem sobię sprawę jakie samochody darze największym uczuciem :bmw:

Jako że jeszcze nie pracuje niestety :oops: , wybór padł na stare niezawodne e36. Samochód kupiłem okazyjnie od starszego chorego Pana, który już nie miał siły o niego dbać, przez co jest trochę zaniedbany, ale cena była okazyjna więc czemu by nie przywrócić jej dawnego blasku?

Trochę o Aucie, rok produkcji 93, sprowadzony do Polski w 2007roku, w polsce tylko jeden właściciel.

Silnik 1.8is niestety z Lpg.. ale przy moich obecnych warunkach może i lepiej :wink: przebieg 231 tys.

z ogólnych oględzin z samochodem aż takiej tragedii, blacha bez rdzy, środek do zrobienia i ogólna kosmetyka

kilka foto poniżej:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Obrazek

oraz hit samochodu, jak żyje jeszcze w bmw z takim czymś sie nie spotkałem , co śmieszne klima chodzi :zdziwko:

Obrazek

Plany?
-Nowy środek - już kupiony
-obszycie podsufitki oraz boczków czarną alkantarą
-Kierownica Serducho
-Zderzak m-pakietowy przód i tył - już zamówione
-Gwint-zamówiony
-Szeroka stalówka przynajmniej do zimy, po zimie napewno jakaś dobra felga
-Światła m-pakiet do tyłu
-przód bh,+ halogeny na xenonie

Póki co tyle :grin:
Awatar użytkownika
Tomo
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Tomo »

troche roboty przy tym bd miał ale powodzenia bo plany dobre :mrgreen:
Sprawdź moje e46 http://bts-bmw.pl//viewtopic.php?t=11433
http://www.youtube.com/watch?v=MQ4qMWnYwHM

jak ktoś chce filmik swojej beemki pisać
e30 < e46
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

Gratuluję odwagi i życzę powodzenia ;)

Nie wyobrażam sobie jak wyglądał lewy fotel
patrząc na ten prawy ;)

To był angol? Czy kierowca zawsze miał towarzysza?
Obrazek

A to wszystko wina admina ( &#865;° &#860;&#662; &#865;°)
PRIMO
Przyjaciel klubu

Post autor: PRIMO »

mam nadzieje ze odzyska blask i i spelnisz swoje plany,bo sa na poziomie :)
P.S z ta alkantara to sie troche wykosztujesz na podsufitke i boczki metr kwadratowy prawdziwej alkantary kosztuje ok. 400zł !! Powodzenia z modami!! :bmw:
NO SPEED NO FUN ;)
Obrazek
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

metr kwadratowy prawdziwej alkantary kosztuje ok. 400zł !! Powodzenia z modami!! :bmw:
dokładnie tak jak primo89 pisze
na podsufitkę mogła by byc jeszcze podróbka alcantary ,ale na boczki to lepiej kup skóre czarna ,

a tak po za tym to masz mnóstwo pracy przy niej ,trochę zmęczona życiem już jest
Obrazek
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

Post autor: Kaper »

Życzę powodzenia w realizacji planów i wytrwałości... Bo roboty na moje oko jest hoo hoo hoo albo i więcej... :bmw:
Obrazek
Awatar użytkownika
GERMAN
Maniak forumowy

Post autor: GERMAN »

Widać na foto ładnie trzyma linie co do środka sama radość wole prać czyścić niż szpachlować szlifować. :razz:
Uzupełnisz dziury po halogenach najlepiej halogenami podsufitkę może by gdzieś dorwać na szrocie zaoszczędzisz troszkę na inne drobiazgi bo jak koledzy mówią alkantra kosztuje oczywiscie dobra alkantra Primo wie o tym najlepiej jak będzie kasa wsadzisz większe koło i śmigasz :br:

Życzę powodzenia w znalezieniu dobrej pracy i bezawaryjności :bmw:
Gdzie się nie schyle tam leżą wentyle
Zychu.
Zaawansowany forumowicz

być może to nie alkantara, tylko materiał podobny, głownie chodzi mi o to http://allegro.pl/alkantara-alcan-tara- ... 32807.html , zamierzam sam się za to zabrać także przy najbliższych dniach , na pewno zdam relacje :mrgreen: Samochód może tak cięzko wygląda, bo nie myty dłuugi czas, na żywo wcale nie jest tak źle :razz:
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

Zychu. pisze:zamierzam sam się za to zabrać także przy najbliższych dniach , na pewno zdam relacje
sam używałem tego materiału ,jak znajde stronke to ci posle na PW ,a co do klejenia to kup klej w sprayu i dokładnie a delikatnie po psikaj żeby klej nie przebił na druga strone (już to przerabiałem u siebie kiedys)
Obrazek
PRIMO
Przyjaciel klubu

Post autor: PRIMO »

Zychu. pisze:być może to nie alkantara
Być może napewno !! :) :bmw:
NO SPEED NO FUN ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Sławek
Maniak forumowy

Post autor: Sławek »

nie widzę sensu w kupowaniu takiego e36 i na dzień dobry planowanie takich modów jak gwint m pakiet etc. nie lepiej było poczekać, uzbierać trochę $ i kupić coś na oryginalnym m pakiecie w dobrym stanie? to auto byłoby fajne do jeżdżenia do pracy/szkoły za małe pieniądze.

aczkolwiek życzę Ci powodzenia ;)
Awatar użytkownika
Dadeck
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Dadeck »

Sławek pisze: takiego e36 i na dzień dobry planowanie takich modów jak gwint m pakiet etc.
Jest w tym troche racji :/ Ciężko jest ucząc się mieć pieniądze na grube mody jednocześnie lejąc do baku... Przerabiałem to :???:

Umyj ją i dej fotki bo brudaski zawsze gorzej wyglądają :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
Moloch
Maniak forumowy

Post autor: Moloch »

Prawda z Tym że G... prawda... Niema to jak stworzyć z Niczego Coś... miałem niebieską e36 każdy pamięta... kupiona jako ruina i nie było nic piękniejszego jak patrzeć jak z miesiąca na miesiąc odzyskuje swój blask a później na pytanie "to nadal te auto?" z dumą potwierdzać :wink: :bmw: dlatego w 100% popieram taki ruch życze powodzenia a widzę że mieszkasz blisko więc w razie problemów pisz! :bmw:, sławku jeśli wolisz przychodzić na gotowe to tak rób są tacy którzy robią to po prostu z pasji nie patrząc na portfel :wink:
Zychu.
Zaawansowany forumowicz

jasne że najlepiej kupić oryginalny m-pakiet, zadbaną , tylko co potem? najbardziej mi sie podoba doprowadzanie samochodu do najlepszego stanu jaki mogę uzyskać. Kupienie auta w idealnym stanie, i na siłę go dopieszczając mnie jakoś nie kręci :???:
mckefir
Zaawansowany forumowicz

Post autor: mckefir »

Racja , frajda jest samemu robic i widziec efekt ! wtedy jest satysfakcja i pozniej wiesz czym jezdzisz :)
ODPOWIEDZ