[E36] zachciało mi sie Coupe 325iA :)
[E36] zachciało mi sie Coupe 325iA :)
Witam, panowie i panie
Otóż zmieniłem mojego skromnego i dzielnego sedanika z 1.6
Ogólne szukałem coupe, oglądałem też kombi... Na giełdzie zerooo e36 a na śląsku z coupe w dobrej też nie było co wybierać oczywiście mowie o budżecie do 6 tyś + lpg i minimum IS coupe;)
Aż trafiłem na ogłoszenie w łodzi, minuta od wystawienia pierwszy się dodzwoniłem, 14 godzin w podróży i jest
Pierwsze co to bardzo dobre wyposażenie jak na początek 93 roku i kilka frykasów
Najważniejsze to działa ABS i ASC (dzwoniłem nie raz pytać się o perełki dopieszczone a na desce świeciła się każda możliwa kontrolka.)
Klimatyzacja działa, poduszka się nie świeci.
A wyposażenie dla mnie super! Szyberdach na nim mi zależało najbardziej, elektryczne szyby, ASC, ABS, klima, FULL OBC, 10 głośników plus wzmacniacz seryjny, seryjny mpak, podłokietnik.
A z smaczkówk to napewno intensywne mycie szyby(dodatkowy zbiornik na koncentrat BMW), regulowana przerywana praca wycieraczek (0-25sekund) oryginalne spryski refelktorów. Boczne listwy m z logo m-technik a nie mpakiet.
Przebieg 310 tyś i przynajmniej wydaje mi się że nie kręcony, kierownica ori skórzana ma tylko wytartą lakierowaną powierzchnie skóra na niej jak nowa ! Tak samo przełącznik świateł.
Powiem tak choć jedna e36 z przebiegiem innym niż 220 tyś
Automat ja się ciesze że jest, mam pewność przynajmniej że tym nie palili gumy w każdy weekend. A jeździ się rewelacyjnie korki zabrze gliwice to teraz przyjemność i o wyprzedanie nie ma co się bać, gaz redukcja i pierwszy
Numer podwozia EJ70296
Kod typu BF41
Typ 325I (EUR)
Typoszereg E E36 (2)
Seria 3
Rodzaj konstrukcji COUPE
Układ kierowniczy LL
Drzwi 2
Silnik M50
Pojemność skokowa 2.50
Moc 141kW
Napęd HECK
Skrzynia biegów AUT
Kolor MAURITIUSBLAU METALLIC (287)
Tapicerka (0384)
Data prod. 1993-04-01
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S214A AUT.STABIL.-CONTROL+TRAKTION(ASC+T) Automat. ukł. przeciwpoślizg. (ASC+T)
S240A LEDERLENKRAD Kierownica skórzana z pod.pow.
S301A DIEBSTAHLWARNANLAGE MIT ZV Autoalarm
S314A FRONTSCHEIBENWASCHDUESEN BEHEIZT Lusterko zewn. /Zamek kier. podgrz.
S401A SCHIEBE-HEBEDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny elektryczny
S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours
S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka
S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy
S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera
S498A KOPFSTUETZEN IM FOND Zagłówki w siedzeniu tylnym mechaniczne
S500A SCHEINW.WASCHANL./INTENSIVREINIGUNG Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne
S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Regulator zasięgu świateł
S530A KLIMAANLAGE Klimatyzacja
S554A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy V z pilotem
S570A STAERKERE STROMVERSORGUNG Silniejsze zasilanie prądem
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S661* BMW BAV. CASS. III
S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi
S690A CASSETTENHALTERUNG Uchwyt kasety
S704A M SPORTFAHRWERK M Podwozie sportowe
S715A M AERODYNAMIKPAKET Pakiet areodynamiczny M
L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria
S848A ERWEITERTER KABELBAUM Rozszerzona wiązka kabli
S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL Brak konserwacji pokrycia zewn.
By nie było słodko do roboty sporo...
Na pewno lakier... Cały. Klar schodzi z dachu bardzo... I z kilku innych miejsc. tylny pas, popękana szpachla... Nie jest tragicznie.
Do roboty na już:
-tarcze+klocki przód
-łacznik stabilizatora przód+tył
-Tuleje wahaczy w progach tył
-Świece, fajki świec, uszczelka dekla
-Pojechać na kompa, plus komp sekwencji..
-usunięcie wlewu lpg z zderzaka mpakietowego
Mody:
Na rok 2013
-Folia na dach -czarny mat, carbon
-Dokupienie prawej lampy tył biało czerwonej +mod na lekki dym tak jak kierunki.
-Black hella przód +postojówki w kierunki
-dokładka zderzaka przód
-lekkie zglebienie
-polerka reflektorów + licencja na xenon
Mody na rok 2014
-Lakierowanie + blacharka całości na oryginalny kolor
-Wyklepanie rantów tył pod kola Styling 32 9cali +dystans
- Środek w jasnej skórze np biała, powrót do szarych boczków(boczki, decha)
-kompletowanie full drewna do środka
-Serducho
-Gwint
Ma być seryjnie(lecz z drobnymi ciekawymi modami), nisko i szeroko. Ma być najpiękniejsza na śląsku
Uploaded with ImageShack.us
Otóż zmieniłem mojego skromnego i dzielnego sedanika z 1.6
Ogólne szukałem coupe, oglądałem też kombi... Na giełdzie zerooo e36 a na śląsku z coupe w dobrej też nie było co wybierać oczywiście mowie o budżecie do 6 tyś + lpg i minimum IS coupe;)
Aż trafiłem na ogłoszenie w łodzi, minuta od wystawienia pierwszy się dodzwoniłem, 14 godzin w podróży i jest
Pierwsze co to bardzo dobre wyposażenie jak na początek 93 roku i kilka frykasów
Najważniejsze to działa ABS i ASC (dzwoniłem nie raz pytać się o perełki dopieszczone a na desce świeciła się każda możliwa kontrolka.)
Klimatyzacja działa, poduszka się nie świeci.
A wyposażenie dla mnie super! Szyberdach na nim mi zależało najbardziej, elektryczne szyby, ASC, ABS, klima, FULL OBC, 10 głośników plus wzmacniacz seryjny, seryjny mpak, podłokietnik.
A z smaczkówk to napewno intensywne mycie szyby(dodatkowy zbiornik na koncentrat BMW), regulowana przerywana praca wycieraczek (0-25sekund) oryginalne spryski refelktorów. Boczne listwy m z logo m-technik a nie mpakiet.
Przebieg 310 tyś i przynajmniej wydaje mi się że nie kręcony, kierownica ori skórzana ma tylko wytartą lakierowaną powierzchnie skóra na niej jak nowa ! Tak samo przełącznik świateł.
Powiem tak choć jedna e36 z przebiegiem innym niż 220 tyś
Automat ja się ciesze że jest, mam pewność przynajmniej że tym nie palili gumy w każdy weekend. A jeździ się rewelacyjnie korki zabrze gliwice to teraz przyjemność i o wyprzedanie nie ma co się bać, gaz redukcja i pierwszy
Numer podwozia EJ70296
Kod typu BF41
Typ 325I (EUR)
Typoszereg E E36 (2)
Seria 3
Rodzaj konstrukcji COUPE
Układ kierowniczy LL
Drzwi 2
Silnik M50
Pojemność skokowa 2.50
Moc 141kW
Napęd HECK
Skrzynia biegów AUT
Kolor MAURITIUSBLAU METALLIC (287)
Tapicerka (0384)
Data prod. 1993-04-01
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S214A AUT.STABIL.-CONTROL+TRAKTION(ASC+T) Automat. ukł. przeciwpoślizg. (ASC+T)
S240A LEDERLENKRAD Kierownica skórzana z pod.pow.
S301A DIEBSTAHLWARNANLAGE MIT ZV Autoalarm
S314A FRONTSCHEIBENWASCHDUESEN BEHEIZT Lusterko zewn. /Zamek kier. podgrz.
S401A SCHIEBE-HEBEDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny elektryczny
S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours
S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka
S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy
S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera
S498A KOPFSTUETZEN IM FOND Zagłówki w siedzeniu tylnym mechaniczne
S500A SCHEINW.WASCHANL./INTENSIVREINIGUNG Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne
S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Regulator zasięgu świateł
S530A KLIMAANLAGE Klimatyzacja
S554A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy V z pilotem
S570A STAERKERE STROMVERSORGUNG Silniejsze zasilanie prądem
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S661* BMW BAV. CASS. III
S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi
S690A CASSETTENHALTERUNG Uchwyt kasety
S704A M SPORTFAHRWERK M Podwozie sportowe
S715A M AERODYNAMIKPAKET Pakiet areodynamiczny M
L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria
S848A ERWEITERTER KABELBAUM Rozszerzona wiązka kabli
S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL Brak konserwacji pokrycia zewn.
By nie było słodko do roboty sporo...
Na pewno lakier... Cały. Klar schodzi z dachu bardzo... I z kilku innych miejsc. tylny pas, popękana szpachla... Nie jest tragicznie.
Do roboty na już:
-tarcze+klocki przód
-łacznik stabilizatora przód+tył
-Tuleje wahaczy w progach tył
-Świece, fajki świec, uszczelka dekla
-Pojechać na kompa, plus komp sekwencji..
-usunięcie wlewu lpg z zderzaka mpakietowego
Mody:
Na rok 2013
-Folia na dach -czarny mat, carbon
-Dokupienie prawej lampy tył biało czerwonej +mod na lekki dym tak jak kierunki.
-Black hella przód +postojówki w kierunki
-dokładka zderzaka przód
-lekkie zglebienie
-polerka reflektorów + licencja na xenon
Mody na rok 2014
-Lakierowanie + blacharka całości na oryginalny kolor
-Wyklepanie rantów tył pod kola Styling 32 9cali +dystans
- Środek w jasnej skórze np biała, powrót do szarych boczków(boczki, decha)
-kompletowanie full drewna do środka
-Serducho
-Gwint
Ma być seryjnie(lecz z drobnymi ciekawymi modami), nisko i szeroko. Ma być najpiękniejsza na śląsku
Uploaded with ImageShack.us
szkoda, że automat... nerki jakieś krzywe, zdrap tę folię z szyb, wywal blendę z szyby, i kup normalne białe światła na tył... aha znaczek koniecznie naklej na lodówkę (będzie lepiej mrozić i dłużej trzymać świeżość) bo na aucie nic ona nie daje podoklejaj boczki bo styrczą i może jakaś inna kiera ? fotele też mi się tutaj nie podobają (ten turkus nie pasuje tu wcale)
Jednym słowem kosmetyczne zmiany i autko będzie śliczne... Dużo furce nie trzeba by się pięknie prezentowała
Jednym słowem kosmetyczne zmiany i autko będzie śliczne... Dużo furce nie trzeba by się pięknie prezentowała
Kaper znasz sie na temacie bo to wszystko własnie do poprawy. Nere ktoś mi potraktował z buta po kupnie jak stała po złej stronie ulicy, zaczepy wyrwane. Folia z szyb out, to także na weekend jaki i znaczek.
Co do foteli zamawiem za kilka dni farbe skóry(kolor zmywacz lakier) tylko nie wiem czy pojechać je całe w czerń czy może granat...
Kilka lat musi ze mna wytrzymać wiec spokojnie dojdziemy do igiełki
Co do foteli zamawiem za kilka dni farbe skóry(kolor zmywacz lakier) tylko nie wiem czy pojechać je całe w czerń czy może granat...
Kilka lat musi ze mna wytrzymać wiec spokojnie dojdziemy do igiełki
x2, farba i tak z czasem bedzie schodzic... Nie widzialem jeszcze naprawde trwalego malowania skóry... Zrobilbym jak Kaper pisałKaper pisze:może poprostu spróbuj sprzedać je ? A jak sprzedasz to kupisz w jednym kolorze... bo takie smarowanie i barwienie to trochę lipaŚpiewek pisze:Co do foteli zamawiem za kilka dni farbe skóry(kolor zmywacz lakier) tylko nie wiem czy pojechać je całe w czerń czy może granat...
NO SPEED NO FUN
"Ma być seryjnie(lecz z drobnymi ciekawymi modami), nisko i szeroko. Ma być najpiękniejsza na śląsku" Śpiewek zaraz po mojej hehe
troche roboty i bedzie gitara
troche roboty i bedzie gitara
Ostatnio zmieniony 2013-05-06, 20:26 przez viruz, łącznie zmieniany 1 raz.
Zwyciężać Mogą Tylko Ci, Którzy Wierzą, Że Mogą !!
Brak mi słów...ja dwa dni po zakupie pojechałem na zakupy i pod marketem ktoś mi fajną ryse zrobił na masce...nerwy mam po dziś dzień jak sobie wspomnę.Śpiewek pisze:Nere ktoś mi potraktował z buta po kupnie jak stała po złej stronie ulicy, zaczepy wyrwane.
BMW E46 320d by Kanar
/viewtopic.php?t=16634
/viewtopic.php?t=16634
Gremlin, bardzo możliwe że moje tez pochodzą z jakiegoś indywiduala, bo masz racje kolor identyczny. Bo oryginał bym u mnie grzany welur jasny... Ale skóra zadbana, lecz turkus już do odnowienia odrobinę..
Naprawa nie jest droga bo za 150 zł można miec już położony nowy lakier na nich i kolor.
Oczywiście samemu, a środki z allegro. Na YouTube jest mnóstwo filmów z takimi operacjami.
Nic zobaczymy najpierw mechanika
Najważniejsze że silnik dobry i Vanos nie grzechocze !
Naprawa nie jest droga bo za 150 zł można miec już położony nowy lakier na nich i kolor.
Oczywiście samemu, a środki z allegro. Na YouTube jest mnóstwo filmów z takimi operacjami.
Nic zobaczymy najpierw mechanika
Najważniejsze że silnik dobry i Vanos nie grzechocze !
Ostatnio zmieniony 2013-05-07, 18:10 przez Śpiewek, łącznie zmieniany 1 raz.
Na drugi rok jak zrobie lakier to montuje rejestrator video...Kanar pisze:Brak mi słów...ja dwa dni po zakupie pojechałem na zakupy i pod marketem ktoś mi fajną ryse zrobił na masce...nerwy mam po dziś dzień jak sobie wspomnę.Śpiewek pisze:Nere ktoś mi potraktował z buta po kupnie jak stała po złej stronie ulicy, zaczepy wyrwane.
Panowie chyba padł mi rozrusznik... Wyjechałem z garażu normalnie zapalił. Zgasiłem chce znów zapalić tylko cyka(chyba przekaźnik), tak jak by był słaby aku..
Rozkręciłem kolektor dolotowy, rozrusznik na wierzchu. Robie na krótko tzn: Plus z aku do rozrusznika i tylko słyszę klik klik...
Aku ładowałem kilka godzin i napięcie pokazuje ok, oczywiście napięcie spada gdy robię na krótko..
Najgorsze że śruby są z tyły i do tego gwiazdki... Więc ciężko to ustrojstwo wyjąc. Eh masakra, jestem wściekły.. .
Rozkręciłem kolektor dolotowy, rozrusznik na wierzchu. Robie na krótko tzn: Plus z aku do rozrusznika i tylko słyszę klik klik...
Aku ładowałem kilka godzin i napięcie pokazuje ok, oczywiście napięcie spada gdy robię na krótko..
Najgorsze że śruby są z tyły i do tego gwiazdki... Więc ciężko to ustrojstwo wyjąc. Eh masakra, jestem wściekły.. .