[E46] BMW by Rafał123
[E46] BMW by Rafał123
Cześć wszystkim!
Już za dziecka w rodzinie było BMW, najpierw e36, potem E46 no i nadszedł czas na mnie, również padło na E46. Długo szukałem, daleko jeździłem oglądać aż w październiku 2013r. pojawiło się ogłoszenie niedaleko Rybnika, oględziny zaliczone, zaliczka wpłacona ale odjechać jeszcze nie mogłem bo auto sprowadzone zostało z Francji. Właściciel powiedział, że załatwi wszystkie formalności (przegląd itd) a z racji tego, że blisko to przyjechałem po auto na drugi dzień. BMW jest z 1999r. Sedan 320d wersja 136km. Jedynie co mnie przerażało to spoiler na klapie, ale wiedziałem, że od razu zostanie zerwany, na szczęście się okazało że był tylko na kleju. Nerki oraz halogeny były w chromie, lecz gdy znalazłem odrobinę czasu poszły w czarny mat. Na zlocie BMW-TEAM-ŚLĄSK zobaczyłem w turasie E46 piękne osłony silnika pomalowane na złoto i w swoim też coś w tym stylu chciałem zrobić, osłony silnika pomalowane zostały na czarną perłę a do tego dojdzie czerwona rozpórka. Białe migacze zostały wymienione na czarne DEPO. Lampy soczewkowe, kupiłem ringi CCFL i zrobiłem black-helle i od razu lepiej się prezentuje. Radio BMW odstawiłem na półkę i kupiłem JVC KD-X40. Felgi jakie siedziały to BMW styling 67, niedawno pojawiły się BMW styling 63, opony 9j- 215/35R19, 10j- 225/35R19. Do tego doszły dystanse po 15mm na każde koło oraz zawieszenie gwintowane FK. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z zakupu, mimo że kupowałem trochę "w ciemno".
Zdjęcia:
Na początku było tak:
ŚRODEK
Mały gadżecik
później już się zaczęło kombinowanie...
do widzenia okropny spoilerze...
ROBIMY BLACK HELLE
Myślę, że jak na razie to wszystko, zachęcam do oglądania i komentowania!
Już za dziecka w rodzinie było BMW, najpierw e36, potem E46 no i nadszedł czas na mnie, również padło na E46. Długo szukałem, daleko jeździłem oglądać aż w październiku 2013r. pojawiło się ogłoszenie niedaleko Rybnika, oględziny zaliczone, zaliczka wpłacona ale odjechać jeszcze nie mogłem bo auto sprowadzone zostało z Francji. Właściciel powiedział, że załatwi wszystkie formalności (przegląd itd) a z racji tego, że blisko to przyjechałem po auto na drugi dzień. BMW jest z 1999r. Sedan 320d wersja 136km. Jedynie co mnie przerażało to spoiler na klapie, ale wiedziałem, że od razu zostanie zerwany, na szczęście się okazało że był tylko na kleju. Nerki oraz halogeny były w chromie, lecz gdy znalazłem odrobinę czasu poszły w czarny mat. Na zlocie BMW-TEAM-ŚLĄSK zobaczyłem w turasie E46 piękne osłony silnika pomalowane na złoto i w swoim też coś w tym stylu chciałem zrobić, osłony silnika pomalowane zostały na czarną perłę a do tego dojdzie czerwona rozpórka. Białe migacze zostały wymienione na czarne DEPO. Lampy soczewkowe, kupiłem ringi CCFL i zrobiłem black-helle i od razu lepiej się prezentuje. Radio BMW odstawiłem na półkę i kupiłem JVC KD-X40. Felgi jakie siedziały to BMW styling 67, niedawno pojawiły się BMW styling 63, opony 9j- 215/35R19, 10j- 225/35R19. Do tego doszły dystanse po 15mm na każde koło oraz zawieszenie gwintowane FK. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z zakupu, mimo że kupowałem trochę "w ciemno".
Zdjęcia:
Na początku było tak:
ŚRODEK
Mały gadżecik
później już się zaczęło kombinowanie...
do widzenia okropny spoilerze...
ROBIMY BLACK HELLE
Myślę, że jak na razie to wszystko, zachęcam do oglądania i komentowania!
Ostatnio zmieniony 2015-08-05, 20:45 przez Rafał123, łącznie zmieniany 2 razy.
E46 sedan /viewtopic.php?t=20571
tył jest wysoko, bo niedawno gwint był wkładany i potem bym z warsztatu nie wyjechał gdyby był nisko, na dniach będzie tył obniżony
idziesz w dobrym kierunku
plany ok ale jak najszybciej...
zmień te lampy z tyłu
uporządkuj zderzak tył na m pakiet, progi też
chyba brakuje z przodu nakol od strony zderzaka
ringi mi się nie podobają, wszyscy mają to w e36, e46, a nawet e39 i e38
kup sobie wydech RM Motors a nie jakiś bastuck czy tam pastuch
plany ok ale jak najszybciej...
zmień te lampy z tyłu
uporządkuj zderzak tył na m pakiet, progi też
chyba brakuje z przodu nakol od strony zderzaka
ringi mi się nie podobają, wszyscy mają to w e36, e46, a nawet e39 i e38
kup sobie wydech RM Motors a nie jakiś bastuck czy tam pastuch
Są to seryjne lampy, tylko że są to jakieś srebrne obramówki, ale lekko się to zrywa więc na dniach tego nie będzie.
Tak brakuje nadkoli, muszę kupić, lecz zawsze mi to wypada z głowy.
Tak brakuje nadkoli, muszę kupić, lecz zawsze mi to wypada z głowy.
PRIMO, gwint FK automotive. Monitor jest chowany więc nawet go nie widać a duży + dla pasażerów podczas podróży a dwururka wpadnie w 100%
szczepciu, zgadza się, często tam beemka stała teraz już tam nie wjedzie na glebie przez ten próg
mały up, nocny spot pod karuzelą tył trochę poszedł niżej ale brakło gwintu, na wiosne rolowanko nadkoli i tył będzie postawiony na samej sprężynie bez regulacji
mały up, z tylnych lamp obramówki zostały zdjęte, trafiła się okazja i kupiłem lampy soczewkowe za parę groszy oraz bombki od Wegrzola a przy okazji jeszcze naklejkę
bh
już jestem oznaczony
zastanawiam się jeszcze nad felgami, chciałem rotor zrobić w polerce a te boki w czarnym połysku, lecz ciężka praca by przy tym była a jeszcze cięższa żeby utrzymać tą polerkę, może wy coś doradzicie czy zostawić ten kolor czy kombinować np. jakiś kolor grafitowy lub coś szarego pod kolor auta?
o coś takiego mi chodziło, żeby rotor w polerce a te boki czarny połysk, co sądzicie? dawać pomysły
bh
już jestem oznaczony
zastanawiam się jeszcze nad felgami, chciałem rotor zrobić w polerce a te boki w czarnym połysku, lecz ciężka praca by przy tym była a jeszcze cięższa żeby utrzymać tą polerkę, może wy coś doradzicie czy zostawić ten kolor czy kombinować np. jakiś kolor grafitowy lub coś szarego pod kolor auta?
o coś takiego mi chodziło, żeby rotor w polerce a te boki czarny połysk, co sądzicie? dawać pomysły