[E30] Moja skromna 316 i jej remoncik :)
-
- Małopiszący
[E30] Moja skromna 316 i jej remoncik :)
Witam wszystkich chciałem wam przedstawić moją skromną e30 i postępy z jej remontu.
Kupiłem ją półtora roku temu. Siedzi w niej mały silnik i ogólnie była w kiepskim stanie.
Lubię takie odbudowy więc wybór padł właśnie na nią . Czekało mnie mnóstwo blacharki.
Na dzień dzisiejszy wygląda już trochę lepiej. W planach po za blacharką, malowaniem i odbudową wnętrza
mam jeszcze zmianę silnika na m50b25 z Vanosem. Ale to z czasem... : )
Bawarka zaraz po kupnie.
[/img]
A tutaj już zdjęcia z remontu .
Nowe aluski
Aktualnie w aucie są nowe nadkola przód , nowe progi , nowe nadkola wewnętrzne i zewnętrzne z tyłu , nowy bak , zawieszenie wyczyszczone i odmalowane na fioletowo , nowe linki szczęki i przewody hamulcowe , nowe gumy poliuretanowe , dyfer uszczelniony odmalowany zrobiona została szpera 100% i zalany nowym olejem.
całe podwozie zostało wyczyszczone i zakonserwowane.
Dalsze prace trwają będę dodawał zdjęcia z postępów , teraz łapię się wnętrza.
Kupiłem ją półtora roku temu. Siedzi w niej mały silnik i ogólnie była w kiepskim stanie.
Lubię takie odbudowy więc wybór padł właśnie na nią . Czekało mnie mnóstwo blacharki.
Na dzień dzisiejszy wygląda już trochę lepiej. W planach po za blacharką, malowaniem i odbudową wnętrza
mam jeszcze zmianę silnika na m50b25 z Vanosem. Ale to z czasem... : )
Bawarka zaraz po kupnie.
[/img]
A tutaj już zdjęcia z remontu .
Nowe aluski
Aktualnie w aucie są nowe nadkola przód , nowe progi , nowe nadkola wewnętrzne i zewnętrzne z tyłu , nowy bak , zawieszenie wyczyszczone i odmalowane na fioletowo , nowe linki szczęki i przewody hamulcowe , nowe gumy poliuretanowe , dyfer uszczelniony odmalowany zrobiona została szpera 100% i zalany nowym olejem.
całe podwozie zostało wyczyszczone i zakonserwowane.
Dalsze prace trwają będę dodawał zdjęcia z postępów , teraz łapię się wnętrza.
Ostatnio zmieniony 2016-02-16, 19:09 przez Grzegorz95, łącznie zmieniany 4 razy.
Nie ma rzeczy niemożliwych...
Są tylko trudne do zrobienia.
-
- Małopiszący
Zdjęć ze środka niestety nie mam a już mam wnętrze rozebrane i biorę się za walkę z rudą. w czasie prac będę robił zdjęcia i publikował
Mam zamiar pomalować ja na białą perłę .
Ale ostatecznie nie jestem pewien. Może mi się jeszcze coś odmieni.
Mam zamiar pomalować ja na białą perłę .
Ale ostatecznie nie jestem pewien. Może mi się jeszcze coś odmieni.
-
- Małopiszący
Ja miejscowo po oczyszczeniu maluję hamrajtem żeby na gołym metalu nie pojawiła mi się znów rdza bo często nie mam tyle czasu żeby skończyć np. cały bagażnik i w ten sam dzień go malować podkładem. a mam niestety zawilgocony garaż i pozostawienie gołej blachy na 1/2 dni to już jest powrót rdzy później całość oczywiście maluje podkładem epoksydowym . Co do reperaturek dzięki za radę na pewno przed malowaniem samochodu dokładnie je oczyszczę.
-
- Małopiszący
Spędziłem trochę czasu w weekend nad wnętrzem Dziś udało mi się go pomalować podkładem.
oczyściłem wszystko z rdzy wyspawałem 3 dziury nową blachą. uszczelniłem masą uszczelniającą spawy i pomalowałem wszystko podkładem epoksydowym . Dodaje zdjęcia w czasie czyszczenia wnętrza i po pomalowaniu podkładem .
oczyściłem wszystko z rdzy wyspawałem 3 dziury nową blachą. uszczelniłem masą uszczelniającą spawy i pomalowałem wszystko podkładem epoksydowym . Dodaje zdjęcia w czasie czyszczenia wnętrza i po pomalowaniu podkładem .
Witam po przerwie ;D w marcu 2016 roku miałem nieciekawy wypadek w pracy.po przeszło roku leczenia i rehabilitacji mam się dobrze i mogę działać dalej przy swojej e30.
udało mi się ją wyprowadzić na ostatnią prostą i pojechała do lakiernika. Tak że teraz jest spisana na ich umiejetnosci hehe. Dziś byłem zawieść drzwi na lakiernię i przy okazji zrobiłem parę fotek.
Mam nadzieje że uda mi się ją skończyć w tym sezonie
udało mi się ją wyprowadzić na ostatnią prostą i pojechała do lakiernika. Tak że teraz jest spisana na ich umiejetnosci hehe. Dziś byłem zawieść drzwi na lakiernię i przy okazji zrobiłem parę fotek.
Mam nadzieje że uda mi się ją skończyć w tym sezonie
- Daro Siem-ce
- Zaawansowany forumowicz
Ci powiem kupiłem go przeszło 3 lata temu dobrze nie pamiętam imienia dziewczyny od której kupiłem bmke ale wydaje mi się że to była Patrycja dziewczyna z Katowic wspominała że jezdziła na zloty BMW team slask. Niesamowite przez te 3 lata troszkę się ten samochód porozkręcał a mimo to ludzie go kojarzą ^^