[E36] E36 móóóóój piękny sedanik ;)
[E36] E36 móóóóój piękny sedanik ;)
Witam panowie.
Od wczoraj jestem świeżo posiadaczem E36. Historia dość ciekawa bo autka szukałem jakiś czas i na prawdę o autko w dobrym stanie ciężko. Na allegro każdy z sprzedających chwali, a gdy się jedzie gdzieś na oględziny to samochody to padło ledwo trzymające się kupy...
Dysponowałem kwotą około 5 tyś.
Swoją nabyłem na giełdzie w gliwicach. Prosto po imprezie z centrum Zabrza o 5 rano mówię kumplowi jedziemy na giełdę może się coś trafi, on mnie wyśmiał ale pojechaliśmy jeszcze trochę bardzo na % Bus pusty, my i kierowca heh Samochodów których szukałem nie za wiele, już mieliśmy się wracać do domu ale mówię jeszcze jedno kółko
No i stała sobie taka E36. Jeszcze bez kartki. Stan hmm.. nie zły.
Pogadałem z kolesiem nawet nie zdążył wypisać kartki i kupiłem autko.
Oczywiście nie wracałem nim, tylko mechanik je zobaczył i ocenił że ok Przejechałem się nim dopiero po popołudniu gdy nabrałem sił witalnych No i bajka
No dźwięk tego 1.6 mnie zaskoczył, i każdego znajomego co nie miał do czynienia z bmw, każdy naprawdę każdy myśli że pod maską siedzi coś większego. Wydech standard.
To tak:
Silnik 1.6 M43 kat. Rok 1994.
Wyposażenie:
- ABS
- Poduszka powietrzna kierowcy i pasażera.
- Centralny zamek
- Elektryczne lusterka
- Elektryczne szyby przód
- Elektryczny szyberdach
- Komputerek z termometrem i elektronicznym zegarkiem
- Oryginalny podłokietnik z przodu
No i chyba tyle. Chętnie bym sprawdził wg. Vinu czy się zgadza. Możliwe że była robiona..
Jak by ktoś mi sprawdził to byłbym wdzięczny. nr Vin: FL31019
Pozdrawiam a zdjęcia dodam niebawem.
Od wczoraj jestem świeżo posiadaczem E36. Historia dość ciekawa bo autka szukałem jakiś czas i na prawdę o autko w dobrym stanie ciężko. Na allegro każdy z sprzedających chwali, a gdy się jedzie gdzieś na oględziny to samochody to padło ledwo trzymające się kupy...
Dysponowałem kwotą około 5 tyś.
Swoją nabyłem na giełdzie w gliwicach. Prosto po imprezie z centrum Zabrza o 5 rano mówię kumplowi jedziemy na giełdę może się coś trafi, on mnie wyśmiał ale pojechaliśmy jeszcze trochę bardzo na % Bus pusty, my i kierowca heh Samochodów których szukałem nie za wiele, już mieliśmy się wracać do domu ale mówię jeszcze jedno kółko
No i stała sobie taka E36. Jeszcze bez kartki. Stan hmm.. nie zły.
Pogadałem z kolesiem nawet nie zdążył wypisać kartki i kupiłem autko.
Oczywiście nie wracałem nim, tylko mechanik je zobaczył i ocenił że ok Przejechałem się nim dopiero po popołudniu gdy nabrałem sił witalnych No i bajka
No dźwięk tego 1.6 mnie zaskoczył, i każdego znajomego co nie miał do czynienia z bmw, każdy naprawdę każdy myśli że pod maską siedzi coś większego. Wydech standard.
To tak:
Silnik 1.6 M43 kat. Rok 1994.
Wyposażenie:
- ABS
- Poduszka powietrzna kierowcy i pasażera.
- Centralny zamek
- Elektryczne lusterka
- Elektryczne szyby przód
- Elektryczny szyberdach
- Komputerek z termometrem i elektronicznym zegarkiem
- Oryginalny podłokietnik z przodu
No i chyba tyle. Chętnie bym sprawdził wg. Vinu czy się zgadza. Możliwe że była robiona..
Jak by ktoś mi sprawdził to byłbym wdzięczny. nr Vin: FL31019
Pozdrawiam a zdjęcia dodam niebawem.
Ostatnio zmieniony 2010-12-19, 13:34 przez Śpiewek, łącznie zmieniany 2 razy.
No fotki są, jak na razie czysta seria. Prócz felg.
Przydał by się kolejny zastrzyk gotówki no ale i tak jest nie źle.
Na następny miesiąc to może biało czerwone lampy z tyłu i kierunki, i zastanawiam się czy dymione czy biały oryginał. Ale i tak mi się podoba w tym pomarańczu
Może zderzaki w kolorze najpierw i halogeny.. hmm się zobaczy po wypłacie
No i radyjko pasujące do podświetlenia, będzie ciężko bo teraz to masowo robią tylko niebieskie heh
Marcin, No na pewno się odwdzięczę gdy będzie okazja
Przydał by się kolejny zastrzyk gotówki no ale i tak jest nie źle.
Na następny miesiąc to może biało czerwone lampy z tyłu i kierunki, i zastanawiam się czy dymione czy biały oryginał. Ale i tak mi się podoba w tym pomarańczu
Może zderzaki w kolorze najpierw i halogeny.. hmm się zobaczy po wypłacie
No i radyjko pasujące do podświetlenia, będzie ciężko bo teraz to masowo robią tylko niebieskie heh
Marcin, No na pewno się odwdzięczę gdy będzie okazja
Co do podstawowego VIN-u sprawdzisz go bez problemów wpisz w google.
Pierwsza rzecz to te dywaniki mi się w oczy rzucają No i ta dziura po radiu Fajnie , że podłokietnik dobra rzecz też mi go brakuje no i dobrze te kompa masz
Zewnątrz oczywiście wszystkie elementy pod kolor , co do lamp myślę , że w tym kolorze pomarańczki nie wyglądają źle , jeśli kupisz białe to oczywiście , że przód dymiony, ale żadne allegro tuning , a ori odróżniają się fest jasnością. Jeśli chcesz dać coś pięknego tej Buni zbieraj na dobre koło , bo to podstawa najlepiej z rantem wtedy już jest dużo na ++++ oczywiście 17'' i rzuć ją na ziemie , bo koza narazie jest. Co do przyciemnienia szyb hmmm w tym kolorze mi się nie podoba, a jak sie zdecydujesz to tylko całość. Powodzenia w modach.
Pierwsza rzecz to te dywaniki mi się w oczy rzucają No i ta dziura po radiu Fajnie , że podłokietnik dobra rzecz też mi go brakuje no i dobrze te kompa masz
Zewnątrz oczywiście wszystkie elementy pod kolor , co do lamp myślę , że w tym kolorze pomarańczki nie wyglądają źle , jeśli kupisz białe to oczywiście , że przód dymiony, ale żadne allegro tuning , a ori odróżniają się fest jasnością. Jeśli chcesz dać coś pięknego tej Buni zbieraj na dobre koło , bo to podstawa najlepiej z rantem wtedy już jest dużo na ++++ oczywiście 17'' i rzuć ją na ziemie , bo koza narazie jest. Co do przyciemnienia szyb hmmm w tym kolorze mi się nie podoba, a jak sie zdecydujesz to tylko całość. Powodzenia w modach.
Na razie to zakochany w tym co jest jestem na wszystko przyjdzie czas plany w głowie są
Dywaniki niestety lepsze takie niż nic, bo koleś miął coś w rodzaju wykładziny dociętej do wielkości standardowego dywanika i koszmarnie to wyglądało... Brakowało tylko sierści owczarka niemieckiego na tym..
A podłokietnik wspaniała rzecz, następnego samochodu bez tego za xx lat nie kupie
Dywaniki niestety lepsze takie niż nic, bo koleś miął coś w rodzaju wykładziny dociętej do wielkości standardowego dywanika i koszmarnie to wyglądało... Brakowało tylko sierści owczarka niemieckiego na tym..
A podłokietnik wspaniała rzecz, następnego samochodu bez tego za xx lat nie kupie
Już coś wspominałem o sześciopaku????Marcin, No na pewno się odwdzięczę gdy będzie okazja
Wyposażenie
Dane pojazdu
Art.
Wartość
Numer podwozia WBACA71030FL31019
Kod typu CA71
Typ 316I (EUR)
Typoszereg E E36 (4)
Seria 3
Rodzaj konstrukcji LIM
Układ kierowniczy LL
Drzwi 4
Silnik M43
Pojemność skokowa 1.60
Moc 75
Napęd HECK
Skrzynia biegów MECH
Kolor SAMOABLAU METALLIC (295)
Tapicerka ANTHRAZIT FLOCK PIQUI II (0503)
Data prod. 1994-01-28
Wyposażenie
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S242A DRIVER AIR BAG+SERIES STRG WHL RIM(PUR) Kierownica z poduszką powietrzną
S243A AIRBAG FOR FRONT PASSENGER Poduszka powietrzna pasażera
S300A ZENTRALVERRIEGELUNG ELEKTRISCH Centralny zamek z autoalarmem
S320A MODEL DESIGNATION, DELETION Brak napisu modelu
S401A SLIDING/VENT ROOF, ELECTRIC Dach przesuwno-uchylny elektryczny
S410A WINDOW LIFTS, ELECTRIC AT FRONT Siłownik szyby elektryczny przedni
S428A WARNING TRIANGLE Trójkąt ostrzegawczy i apteczka
S440A NON-SMOKER PACKAGE Pakiet dla niepalących
S473A ARMREST, FRONT Podłokietnik przedni
S498A HEADRESTS IN REAR, MECHANIC. ADJUSTABLE Zagłówki w siedzeniu tylnym mechaniczne
S510A HEADLIGHT BEAM-THROW CONTR. F LOW BEAM Regulator zasięgu świateł
S545A DREHZAHLMESSER,KM/H-TACHO,AN.U Obrotomierz,km/h-Tacho,Zegar analog+EC
S556A EXTERIOR TEMPERATURE DISPLAY Wskaźnik temperatury zewn.
S651A BMW Bavaria C Reverse Radio BMW Reverse RDS
L801A GERMANY VERSION Wersja krajowa Niemcy/Austria
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S900A APPR. VEH.IMMOBILIZAT. ACC. TO AZT/TUEV Elektroniczny immobilizer
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Marcin Super dzięki za dane, piwko kiedyś poleci A jednak oryginał, nikt nic nie dodawał, bardzo mnie to cieszy
Niestety miałem i mam trochę utrudniony dostęp do internetu...
Autko przejechało 6 tyś km od pół roku no i sprawuje się świetnie Kilka zmian przyszło
Na wiosnę zawita m-pakiet no chyba (co możliwe) zakupie jakąś R6
Jak na razie to opony na zimę o profilu 50 no i już bawarka wygląda o niebo lepiej, niż na starych balonach. Do tego doszły kierunki dymione jednak wpadają w błękit i świetnie komponują się z kolorem karoserii Ringi też ładnie pasują
Zderzaki pomalowałem w połowie pod kolor, wygląda to ciekawie. I też tak zamierzam pomalować m-pakiet. Będzie to coś innego i być może się spodoba, bo w tym kolorze całkiem dobrze wygląda ta kompozycja
Dobrze że nic nie zakładałem na zimę ani tym bardziej nie obniżałem, ponieważ bym już chyba wszystko po urywał jeżeli w ogóle bym wyjechał z ulicy
A tu kilka fotek z sesi, po zakupie nowego aparatu (zaczynam z fotografią więc chyba nie tak źle:P)
Niestety miałem i mam trochę utrudniony dostęp do internetu...
Autko przejechało 6 tyś km od pół roku no i sprawuje się świetnie Kilka zmian przyszło
Na wiosnę zawita m-pakiet no chyba (co możliwe) zakupie jakąś R6
Jak na razie to opony na zimę o profilu 50 no i już bawarka wygląda o niebo lepiej, niż na starych balonach. Do tego doszły kierunki dymione jednak wpadają w błękit i świetnie komponują się z kolorem karoserii Ringi też ładnie pasują
Zderzaki pomalowałem w połowie pod kolor, wygląda to ciekawie. I też tak zamierzam pomalować m-pakiet. Będzie to coś innego i być może się spodoba, bo w tym kolorze całkiem dobrze wygląda ta kompozycja
Dobrze że nic nie zakładałem na zimę ani tym bardziej nie obniżałem, ponieważ bym już chyba wszystko po urywał jeżeli w ogóle bym wyjechał z ulicy
A tu kilka fotek z sesi, po zakupie nowego aparatu (zaczynam z fotografią więc chyba nie tak źle:P)
No trochę ciemne może za bardzo, ale na coś w takim stylu liczyłem. Następnym razem będzie lepiej ale i tak mi się podobają
Co do alarmu, czy w oryginale był jakiś pilot a jak tak to zapewne na podczerwień? Wiem że u znajomego aktywować można kluczykiem, bo pilota nie ma. U mnie jest w takim razie odłączony. Wie ktoś może gdzie znajduje się centralka ?
Co do alarmu, czy w oryginale był jakiś pilot a jak tak to zapewne na podczerwień? Wiem że u znajomego aktywować można kluczykiem, bo pilota nie ma. U mnie jest w takim razie odłączony. Wie ktoś może gdzie znajduje się centralka ?
Tak cie to boli, ulżyło ci, nie można się cieszyć z samochodu ? Trzeba od czego zacząć. Po prostu brak słów.zawias pisze:wchodze w temat , Piękny sedanik a tu widze zwykłą serie i zdjęcia nieba ...
Dla mnie jest piękny bo mój i pierwszy za własno ręcznie zarobione pieniądze, a nie za pieniądze rodziców.
Z czasem zostanie dopracowany, ale z czasem bo fortuny nie zarabiam mając 21 lat...
[ Dodano: 20 Grudzień 2010, 00:22 ]
A za miłe słowa dzięki Na wiosnę mam nadzieje że się pokaże w nowej "szacie i bucikach"
I zadowoli upierdliwych^ dwa posty wyżej..
Co do koloru to rzeczywiście jest ładny, bo zależnie od słońca albo srebrny, błękit, bądź fiolet Widać to zresztą na zdjeciu