[E36] Compakt

Tu zamieszczamy fotki i szczegółowy opis naszych beemek
przemo820
Zaawansowany forumowicz

[E36] Compakt

Post autor: przemo820 »

Witam i przedstawiam mojego compakta E36 316i wyprodukowanego 1994 roku, kolor niebieski metalik. Czysty ekonomiczny silnik M43B16,felgi 17" style 141, z wyposażenia to nie ma nic szczególnego oprócz szyber-dachu i hak maskowany pod zderzakiem. Jest to moje pierwsze BMW które sprowadziłem parę lat temu z Niemiec i trzymam je z sentymentu i braku awaryjności. Co do planów na przyszłość wobec tego samochodu to na razie nie mam żadnych bo poświęcam czas mojemu E36 cabrio ale to odrębny temat :wink: Compakt otrzymał ode mnie parę gadżetów w postaci lamp tuningowych z przodu i co prawda nie jestem z nich zadowolony i raczej powrócę do ori, lampy tylne diodowe, lusterka ala "M", strumiennica, filtr stożkowy, tłumik końcowy Ulter, jeżeli chodzi o audio to jest troche bałaganu ale jestem samoukiem w tej sprawie i chciałem żeby dobrze grało więc jest centralna jednostka clarion z 7"wyświetlaczem, głośniki przód JBL tył hertz+gwizdki w słupkach, wzmak blaupunkt gta 475+tuba seria gt.
Na koniec parę fotek :
tutaj jeszcze zaraz po przywozie z Niemiec
Obrazek
wygląda jak brzydkie kaczątko
Obrazek
a tutaj już po małej przemianie
Obrazek
Obrazek
a tu jak wygląda aktualnie
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
Kubok
Maniak forumowy

Post autor: Kubok »

Wszystko ładnie pięknie, trochę gleby by się przydało, no i z jednym w Twoim opisie się nie zgodzę - ten silnik NIE JEST ekonomiczny ;p
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

:shock: :shock: :shock:
A gdzie Ty takie lampy dorwałeś???
Głośniki w tylnej części drzwi??? :/

Ogólnie dziwny com-pact.
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
przemo820
Zaawansowany forumowicz

Dzięki, o glebie na pewno pomyślę. Objechałem tym autem trochę Europy i biorąc pod uwagę lata i przebieg to w moim przypadku chyba jeszcze jest :wink:

[ Dodano: 26 Listopad 2010, 22:40 ]
A gdzie Ty takie lampy dorwałeś???
rozumiem że o przód nie pytasz :razz: Długo na nie polowałem www.chromemaster.pl
a z głośnikami to było tak że były tam zupełnie inne które od razu wywaliłem i nie mogłem nigdzie znaleźć tapicerki w tym kolorze więc wsadziłem nowe głośniki :mrgreen:
FaTuM

Post autor: FaTuM »

Marcin niestety o przód pyta :D tez takie noooo dla mnie OUT. Gleba i bedzie git i daj lampy ori z ringami. Compact w srodku jak moj ale zrob mu elektryczne okna ,bo wiesz BMW bez elektrycznych szyb ;) Ogolnie nie podoba mi sie srodek tak jak w mojej wolalbym czarny :P Pod wycieraczka masz jakas dziurę ,bo mokro masz u kierowcy . Galka tez mi sie nie podoba , jakos sie rzuca w oczy reszta ok fajne felgi ;)

Kubok ma niestety racje M43 nie jest ekonomiczny ani na PB ani na LPG :) IS-a od kolegi ma lepsze wyniki :)
Awatar użytkownika
Honik
Maniak forumowy

Post autor: Honik »

Wszystko ladnie pieknie gdyby nie comapkt ;P
Awatar użytkownika
wbs
Maniak forumowy

Post autor: wbs »

ładna .. tyle, że te światła przód strasznie rażą w oczy. Reszta jeszcze ujdzie :) ogolnie fajny samochodzik:)
Obrazek
przemo820
Zaawansowany forumowicz

FaTuM pisze: Pod wycieraczka masz jakas dziurę ,bo mokro masz u kierowcy
Jak na swoje lata to dziur nie ma :wink: To stare dzieje po przygodzie z ogrzewaniem.
FaTuM pisze:BMW bez elektrycznych szyb
No właśnie sam jestem w szoku :roll:

[ Dodano: 29 Listopad 2010, 22:16 ]
Honik pisze:Wszystko ladnie pieknie gdyby nie comapkt ;P
Jak by na to nie patrzeć to też BMW :wink:
Awatar użytkownika
gamek2
Maniak forumowy

Post autor: gamek2 »

nierozumiem najezdzania na to ze to compact :roll: :roll: wiadomo jednym sie podoba innym nie :wink: co do auta to widac ze zadbany zmien tylko lampy daj jakas ladna felge i na glebe z nim :mrgreen: :mrgreen: pokaz ze compact tez moze dobrze wygladac!!pozdro
przemo820
Zaawansowany forumowicz

nierozumiem najezdzania na to ze to compact :roll: :roll: wiadomo jednym sie podoba innym nie :wink:
Bardzo dziękuje kolego gamek2, za wsparcie, od razu można rozpoznać prawdziwego miłośnika marki :wink: Lampy, gleba i wszystko inne będzie tylko jak już wyżej pisałem na razie poświęcam czas swojemu E36 cabrio. Możliwe że do wiosny się uporam :razz:
Awatar użytkownika
gamek2
Maniak forumowy

Post autor: gamek2 »

to pokazuje te cabrio chetnie je obejrze :twisted: pozdro
Awatar użytkownika
mario.ch79
Zaawansowany forumowicz

Post autor: mario.ch79 »

myniu82 pisze:
nierozumiem najezdzania na to ze to compact :roll: :roll: wiadomo jednym sie podoba innym nie :wink:
Bardzo dziękuje kolego gamek2, za wsparcie, od razu można rozpoznać prawdziwego miłośnika marki :wink:

tak to juz jest na bts , ze wybranym osoba sie chwali samochody a reszte sie krytykuje . nie ma sie co przejmowac autko fajne , najwazniejsze żeby sluzylo a z czasem pokarzesz ze compaktem tez mozna zaskoczyc :)
Awatar użytkownika
Honik
Maniak forumowy

Post autor: Honik »

Poprostu ogolnie mi sie comapkty nie podobaja i tyle. powiedzialem to co mysle i tyle w temacie, nie ma co sie spinac Panowie :)

Podoba mi sie tylko jeden compakt z naszego forum i jest to fura Fatum'a.
Jeszcze gdyby mial czarny lub szary srodek to juz wogole cud miod ;)
Daniel
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Daniel »

Compact fajny :) Tak jak reszta pisze te lampy z przodu mogły by być inne ;) ale jeśli CI sie podobaja to spoko :) Dbaj nie " katuj " to posłuży :)
W rękach maszyny jesteśmy tylko zabawką !
Awatar użytkownika
wbs
Maniak forumowy

Post autor: wbs »

nie no compacty są okej :) .. fajny kolorek :) tylko te lampy przód tak jak mówiłem są okropne :) tak to ładna maszynka.. tylko zastanawiam się czemu ten filtr nie jest w obudowie? musi być w obudowie .. albo trzeba było wkładkę kupić nie stożek.
Obrazek
ODPOWIEDZ