bylo zajebi.... !!!!!!!!!
furka po malowaniu dzieci dalej nie umyta czekam na deszcz
pozdrowionka dla wszystkich i ogromne dzieki za taka imprezke i oby ten rok szybko minol!
Niestety nie zrobię swojego filmiku bo filmy wyszły za jasne od słońca w sumie nic dziwnego jak wszystkie beemki się błyszczały Jedyne co mnie zdziwiło to jak bordowe bmw z dużą prędkością wyjechało na plac gdy tam inni palili gumę.
BYŁO: E30 M20B27 M50B20 SEDAN
BYŁO: E39 M62B35 SEDAN
BYŁO: E36 M52B20 M52B28 TOURING
BYŁO: E36 M43B18 CABRIO
BYŁO: E36 M50B25 GRUZCOUPE
BYŁO: E36 M50B20 GRUZSEDAN
JEST: E36 M43B16 SEDAN
JEST: E38 M62B35 M SPORT
Kilka słów o imprezie.
Byłem pierwszy raz i jestem BARDZO ZADOWOLONY. Nie przypuszczałem ze będzie aż 250 autek, do tego pełna kultura!!!. Sielanka i piknik.
Dodam, że zadnego wkladu nie wnioslem do organizacji bylem zwyklym smiertelnikiem, ktory zaplacik 10pln, dostal naklejke i grzecznie zaprakowal samochod w wyznaczonym miejscu ;D
Oczywiście sa i "minusy" a raczej drobne niedociągniecia, nad ktorymi warto popracowac za rok (na pewno bede):
- karygodnym jest BRAK ogrodzeń - ludziska w tym ja ;D pchali się pod pedzace autka - to , że mialy byc barierki a ich nie było bo.. nie jest zadnym wytlumaczeniem. Organizator ma je zapewnic kropka.
- troszke dezorganizacja w konkursach... jeszcze jeden sie nie skonczyl a juz zaczely wjezdzac inne autka (mimo ze speaker wołał przez glosniki aby nie wjezdzac).. ale byly to zawody na najglosniejszy wydech wiec jego slowa nie byly slyszalne. Ludzie z ekipy zamiast w ciagu 60 sekund obskoczyc te powiedzmy 10 autek i powiedziec kierowcom aby wylaczyli silniki bo jeszcze jeden konkurs sie nie skonczyl stali, lazili i w zasadzie nic nie robili. W ogole powinna być 1-2 osoby ze "szlabanem", ktore pilnowalby wjazdu na "driftowy plac" (w scislym porozumieniu z prowadzącymi impreze - speakerami).
- brak hamowni (za rozsadna kwote sam bym sobie podjechal sie zchamowac - jesli daliby rade z automatem)
- brak stanowiska diagnostycznego (interfejs + laptop + zasilanie jakas tabliczka rozsadny cennik i mysle ze znalazlaby sie grupka ludzi, ktora za X opłatą podpielaby bumierke pod komputer i przegladnela bledy oraz je wykasowala) a, ze sporo na zlocie E36 i raczej starszych autek zwykly interfejs by wystarczyl (ja sam posiadam wiec tej funkcjonalnosci nie potrzebuje ale mysle ze bylby to dobry "techniczny" akcent)
- Drift Taxi - chetnie bym zasiadl za pasazera lecz nie wiedzialem ile kosztuje, kiedy mozna sie zapisac... po prostu oglosili ze lista zamknieta i wolali ludzi. A mialem straszna ochote (P.S. Ile kosztowala taka impreza Drift Taxi?)
- KOSZE, SMIETNIKI - byl chyba 1 a o godzinie 13 - przebrał juz 4krotnie i smieci walaly sie wokół niego. Szczerze na tym terenie przy tylu ludziach powinno być ich 10!. Wystarczylby "stojaki metalowe" z workiem na śmieci w srodku.
- tak jak ktos pisal przydalby sie jakies breloczki, smyczki - kolejny fajny akcent i pamiątka oczywiscie odplatnie ale przy takiej ilosci byłaby to na pewno znośna cena. Skoro 98% ludzi stać było na 10 PLN za wjazd i chetnie wstawiło swoje samochody na placu to kilka dodatkowych złotych mam nadzieje nie sprawiłoby róznicy.
Jeszcze raz powtórze - ogromne brawa dla ludzi, którzy zorganizowali tą dużą imprezkę. Sporo autek, fajne atrakcje. Za rok oczywiście nie może mnie zabraknąć.
Dzieki
biernus co do Drit taxi to kosztowalo to jedyne 10 zł ... a co do innych uwag napewno bedziemy wyciagac wnioski dzieki za opinie i dobrze ze z caloksztaltu jestes zadowolony i masz ochote zawitac za rok
było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i
Tylko 10... myslalem ze wiecej. Moze za rok uda mi sie zapisac ;D (btw: gdzie, kiedy byly zapisy?).
Tak mimo ze napisalem sporo uwag jestem bardzo zadowolony z organizacji. I za rok bedzie nas pewnie wieksza grupa ;D
257 bawar.... ja mysle ze za rok stuknie 300 jak nic!