Modele rc drift
Modele rc drift
witam , niedawno zakupilem model do driftu i mam zapytanie czy byli by chetni i czy sa , jacys ludzie z okolic ktorzy by chcieli sie spotykac na polatanie bokami naszymi maluszkami ?
Hehe
Ja kiedys startowalem w mistrzostwach polski w RC drifcie
Bylem nawet 7 w polsce Niestety poziom tak teraz podskoczyl ze nie mam co walczyc nawet
Jaki masz model?
Elektronike, silnik itp?
Musze kiedys odkuzyc swoj model, naprawic i cos polatac
W Gliwicach mamy team Illegal D, maja chlopaki hale, dywan, zrobiony tor i chyba piatki, soboty, niedziele lataja bez przerwy i trenuja
Ja kiedys startowalem w mistrzostwach polski w RC drifcie
Bylem nawet 7 w polsce Niestety poziom tak teraz podskoczyl ze nie mam co walczyc nawet
Jaki masz model?
Elektronike, silnik itp?
Musze kiedys odkuzyc swoj model, naprawic i cos polatac
W Gliwicach mamy team Illegal D, maja chlopaki hale, dywan, zrobiony tor i chyba piatki, soboty, niedziele lataja bez przerwy i trenuja
model kupilem uzywany od brata znajomego , nie wiem jaki to model itd. wiem ze nowy bez kpl. elementow zawieszenia kosztuje ok. 800zl a ja mam 2 zawieszenia do auta i 4 komplety felg z oponami , 2 baterie 1800 i jedna 3600 3 budy , Subaru Impreze ,Mustanga i te zolte cos i jeszcze jakies [na forum nie przeklinamy] , Ty sie znasz to powiesz Honik
ten model co masz to tamiya tl-01
Ogolnie za wiele ci nie powiem, bo nie za wiele widac
Model dosc podstawowy nie ma co, jednak te "zabawki" sa bardzo drogie.
Ja startujac w mistrzostwach nie mialem najlepszego modelu w stawce, ale taki zeby powalczyc i wsadzilem w niego +/- 5k ;/ praktycznie wszystkie elementy sa z prawdziwego Carbonu.
Kiedys wyciagne go z szafy to zrobie ci fotki jak to u mnie wyglada
Modelik na poczatek spoko, bo sam nim zaczynalem, tylko po tygodniu zlamalem podwozie cale
Zeby latac nim bokiem musisz zalac dyfry klejem albo nawalic plasteliny. Wtedy masz szpere.
Jako ze modele sa 4x4 musisz to zrobic z przednim i tylnym
Do tego opony, T-drift od HPI. Opony wykonane sa jakby z plastiku i ulatwiaja slizganie
Jak ja zaczynalem to jeszcze takich nie bylo to sie latalo ze opony zwykle oklejalo sie kilkoma warstwami tasmy izolacyjnej
Fajny sposob, ale na asfalcie 5 min zabawy xD
Jak chcesz sie pozniej bawic bardziej profesjonalnie, to silnik na bezszczotke by trzeba zmienic i wtedy pakiet (bateria) na Li-po. Ja na Li-po i dosc pradozernym silniku latalem 45 min bez przerwy. Ale wtedy silnika nie da sie dotknac tak nagzane wszystko.
Przy Li-po potrzebna jest dobra ladowarka, np Turnigy. to tez jest juz koszt okolo 400 zł Nietstey, kazda kolejna zmiana ciagnie za soba szereg innych ;/
Na tych pakietach co masz to okolo 10-15 min powinienes sie pobawic
Mozliwosci rozbudowania takich modeli jest miliony.
Czesci zamiennych, tuningowych itp.
Ogolnie jak chcesz poczytac to jest forum do tego ... www.pdmrc.pl
Ogolnie za wiele ci nie powiem, bo nie za wiele widac
Model dosc podstawowy nie ma co, jednak te "zabawki" sa bardzo drogie.
Ja startujac w mistrzostwach nie mialem najlepszego modelu w stawce, ale taki zeby powalczyc i wsadzilem w niego +/- 5k ;/ praktycznie wszystkie elementy sa z prawdziwego Carbonu.
Kiedys wyciagne go z szafy to zrobie ci fotki jak to u mnie wyglada
Modelik na poczatek spoko, bo sam nim zaczynalem, tylko po tygodniu zlamalem podwozie cale
Zeby latac nim bokiem musisz zalac dyfry klejem albo nawalic plasteliny. Wtedy masz szpere.
Jako ze modele sa 4x4 musisz to zrobic z przednim i tylnym
Do tego opony, T-drift od HPI. Opony wykonane sa jakby z plastiku i ulatwiaja slizganie
Jak ja zaczynalem to jeszcze takich nie bylo to sie latalo ze opony zwykle oklejalo sie kilkoma warstwami tasmy izolacyjnej
Fajny sposob, ale na asfalcie 5 min zabawy xD
Jak chcesz sie pozniej bawic bardziej profesjonalnie, to silnik na bezszczotke by trzeba zmienic i wtedy pakiet (bateria) na Li-po. Ja na Li-po i dosc pradozernym silniku latalem 45 min bez przerwy. Ale wtedy silnika nie da sie dotknac tak nagzane wszystko.
Przy Li-po potrzebna jest dobra ladowarka, np Turnigy. to tez jest juz koszt okolo 400 zł Nietstey, kazda kolejna zmiana ciagnie za soba szereg innych ;/
Na tych pakietach co masz to okolo 10-15 min powinienes sie pobawic
Mozliwosci rozbudowania takich modeli jest miliony.
Czesci zamiennych, tuningowych itp.
Ogolnie jak chcesz poczytac to jest forum do tego ... www.pdmrc.pl
Ja też mam taki model zrobiony do driftingu. Chętnie sprzedam - jak co to PW (ładowarka pilot, buda wszystko tak jak na zdjęciu... i spray niebieski jeszcze mam)
Aha. Kupiłem go ze 3 lata temu używany od jakiegoś maniaka (nie jest to "chińszczyzna" ) pojeździłem parę razy i teraz autko zbiera kurz u mnie na szafie
Aha. Kupiłem go ze 3 lata temu używany od jakiegoś maniaka (nie jest to "chińszczyzna" ) pojeździłem parę razy i teraz autko zbiera kurz u mnie na szafie