nawigacja gps
nawigacja gps
witam, zastanawiam się nad zakupem gps'u tylko nie wiem jakiego producenta dlatego chciałbym was się poradzić. Chcę wydać około 400zł.
Kup sobie larka za 200zł a mapy ci dam. Mialem kiedys kilka nawigacji za ktore placilem w okolicach 1000zł teraz mam drugiego larka za ktorego dałem dokladnie 199zł i smiga lepiej od Mio TomTomow czy innych drogich szajsow. A nawet jak padnie za rok czy dwa to kupisz druga za 200 a nie wyrzucisz 800 czy 1000zł Adas wsb zreszta tez jezdzi caly czas na alrku i tez chwali
- Łatysz
- Maniak forumowy
- Kontakt:
Goclever navio 500
http://allegro.pl/nawigacja-gps-gocleve ... 13881.html
pierwsza lepsza aukcja dobry sprzęt sam mam teraz zamiar takową kupić oczywiście są tańsze aukcje tak jak mowie 1 lepsza wszystko zależy czy chcesz kamerę cofania jakie mapy itd.
http://allegro.pl/nawigacja-gps-gocleve ... 13881.html
pierwsza lepsza aukcja dobry sprzęt sam mam teraz zamiar takową kupić oczywiście są tańsze aukcje tak jak mowie 1 lepsza wszystko zależy czy chcesz kamerę cofania jakie mapy itd.
Mycie, Pranie samochodów, Nabijanie Klimatyzacji, Wymiana Opon//Wyważanie, usuwanie wgnieceń bez malowania itp. Pomoc Drogowa
Polecam także goclever, kupiłem tacie taką (osobiście używam miop550 i iphone). Goclever ma to do siebie ze wgrywasz mapkę wkładasz i działa
Tak jak Pablo pisze, najtańsze nawigacje na win CE łykają prawie wszystko
"Problemy" się zaczynają przy androidzie i iOS.
PODKREŚLAM, że Goclevera mamy na win CE!
Tak jak Pablo pisze, najtańsze nawigacje na win CE łykają prawie wszystko
"Problemy" się zaczynają przy androidzie i iOS.
PODKREŚLAM, że Goclevera mamy na win CE!
Opowiem na własnym przykładzie
Jeną nawigację mi ukradli dość porządną, Navigona za kilka ładnych stówek.
Kupiłem jakieś posrane Mio i używałem tego pewien czas, ale trzeba aktualizować,
odpinać, chować, ładować...
Natomiast w Nokii mam GPSa, którego mapy są aktualizowane na bierząco,
siatka pokrywa prawie wszystkie zakamarki kraju.
Telefon masz przy sobie cały czas, nie trzeba pamiętać o ładowaniu nawigacji, chowaniu jej itd.
Do tego masz nawigację pieszego więc na mieście również przydatna.
WNIOSEK:
kup telefon z nawigacją, do tego uchwyt i ładowarkę samochodową
Jeną nawigację mi ukradli dość porządną, Navigona za kilka ładnych stówek.
Kupiłem jakieś posrane Mio i używałem tego pewien czas, ale trzeba aktualizować,
odpinać, chować, ładować...
Natomiast w Nokii mam GPSa, którego mapy są aktualizowane na bierząco,
siatka pokrywa prawie wszystkie zakamarki kraju.
Telefon masz przy sobie cały czas, nie trzeba pamiętać o ładowaniu nawigacji, chowaniu jej itd.
Do tego masz nawigację pieszego więc na mieście również przydatna.
WNIOSEK:
kup telefon z nawigacją, do tego uchwyt i ładowarkę samochodową
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
telefon do navi sie nie nadaje...nie w kazdym lesie masz pokrycie sieci z internetem
drugi minus...jadac przy granicy z innym panstwem trzeba sie martwic...jestem w roamingu czy nie...
wyjazd nawet na slowacje tez odpada w takim przypadku bo wtedy wchodzi roaming i nie mamny netu...chyba ze w takich cenach ze uzbiera sie na normalna navi z samego rachunku
nastepny plus navi...np w automapie masz spisane w POI rozne numery warsztatow itd itd...uratowalo mi to kiedys zycie gdy w sobote padlo mi auto w gorzowie wielkopolskim....nie znalem nikogo ale dzieki navi doczlapalem sie do najblizszego warsztatu...bez potrzeby szukanai czegos w necie gdzie 3/4 firm mechanike maja wpisana tylko dla reklamy
navi ma tez duzo wiekszy wyswietlacz niz telefon....chyba ze ktos kupi samsunga galaxy S3 to ok...
to z mojego doswiadczenia
drugi minus...jadac przy granicy z innym panstwem trzeba sie martwic...jestem w roamingu czy nie...
wyjazd nawet na slowacje tez odpada w takim przypadku bo wtedy wchodzi roaming i nie mamny netu...chyba ze w takich cenach ze uzbiera sie na normalna navi z samego rachunku
nastepny plus navi...np w automapie masz spisane w POI rozne numery warsztatow itd itd...uratowalo mi to kiedys zycie gdy w sobote padlo mi auto w gorzowie wielkopolskim....nie znalem nikogo ale dzieki navi doczlapalem sie do najblizszego warsztatu...bez potrzeby szukanai czegos w necie gdzie 3/4 firm mechanike maja wpisana tylko dla reklamy
navi ma tez duzo wiekszy wyswietlacz niz telefon....chyba ze ktos kupi samsunga galaxy S3 to ok...
to z mojego doswiadczenia
...tak znowu sie czepiam...
co ma jedno do drugiegoMarcin pisze:Ne wszystkie telefony muszą łączyć się poprzez internet
Wystarczy, ze mają wbudowany moduł GPS
jezeli chcesz miec mapy offline to musisz to miec na telefonie
minus taki ze te mapy na telefon...sa aktualizowane nieco rzadziej niz te do navi
A to że nie musisz się martwić o wyżej wspomniany przez Ciepie roamingco ma jedno do drugiego
i przebywanie w choćby Słowacji
I za korzystanie z tego nie płacisz nic, i nie schodzi ani 1kb danych,
bez względu czy jesteś na Słowacji czy u Niemców
Są to mapy Owi które aktualizują się za każdym razem jeśli jest dostępna nowa wersja.
Ale to nie temat o tym
A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
czyli sa to mapy offline...ktore sa cale na telefonie ;]Marcin pisze:Są to mapy Owi które aktualizują się za każdym razem jeśli jest dostępna nowa wersja.
sama dokladna mapa DE to okolo 1 GB danych...do tego polska jakies 250....slowacja czechy jak ktos chce panstwa sasiednie...i robi sie z tego dosc spora paczusia na telefon w okolice 2 GB
a nie kazdy chce tyle trzymac na telefonie