Pomysł na zimowy spoto - zlot.
-
- Zaawansowany forumowicz
Pomysł na zimowy spoto - zlot.
Tak sobie pomyślałem żeby np zorganizować zimową imprezę.
Podstawowa atrakcja przejazd na czas wytyczoną trasą.
Miejsce: Strefa ekonomiczna Rydułtowy
Jak wiemy jest tam dużo poprzecznych uliczek, wytyczyć trasę i robić przejazdy. Ważne aby był śnieg a pomiar czasu starczy stoperem bo trasa była by długa więc czasy zróżnicowane. Co do ilości to nie wiem jak by to było bo na pewno tak wiele bryczek by się nie zjechało jak w lato. Co ogólnie myślicie o tym?? Mogło by być fajnie można by było pokazać wyższość zimowych opon nad letnimi (może jakiś sponsor zimówek)...
Podstawowa atrakcja przejazd na czas wytyczoną trasą.
Miejsce: Strefa ekonomiczna Rydułtowy
Jak wiemy jest tam dużo poprzecznych uliczek, wytyczyć trasę i robić przejazdy. Ważne aby był śnieg a pomiar czasu starczy stoperem bo trasa była by długa więc czasy zróżnicowane. Co do ilości to nie wiem jak by to było bo na pewno tak wiele bryczek by się nie zjechało jak w lato. Co ogólnie myślicie o tym?? Mogło by być fajnie można by było pokazać wyższość zimowych opon nad letnimi (może jakiś sponsor zimówek)...
pomysl dobry, ALE
trzeba bedzie miec zgode na zablokowanie drogi
miasto, policja moze miec przeciwskazania ze wzgledow bezpieczenstwa, czyli auta niedostosowane do wyscigow, a to sa miejskie drogi i zagrozenie podczas wyscigow wypadkiem bardzo bardzo duze
i tak jak juz wspomniales frekwencja ... moze aut troche przyjedzie, ale niektorzy moga sie bac wziasc udzial w wyscigu ze wzgledu na ewentualne rozbicie auta
trzeba bedzie miec zgode na zablokowanie drogi
miasto, policja moze miec przeciwskazania ze wzgledow bezpieczenstwa, czyli auta niedostosowane do wyscigow, a to sa miejskie drogi i zagrozenie podczas wyscigow wypadkiem bardzo bardzo duze
i tak jak juz wspomniales frekwencja ... moze aut troche przyjedzie, ale niektorzy moga sie bac wziasc udzial w wyscigu ze wzgledu na ewentualne rozbicie auta
-
- Zaawansowany forumowicz
Może dzięki ostatniemu zorganizowanemu zlotowi mamy zielone światło w urzędzie u u policji. Na zlocie też był mini drift i też był niebezpieczny. Drogę zamknęlibyśmy tylko w tym zakresie jak było na zlocie czyli bez tego głównego odcinka. Frekwencja to faktycznie może być ciężko + udział w obawie o kraksę. Może jakieś opony albo bandy usypane ze śniegu?? Zawsze mielibyśmy kolejne doświadczenia w organizacji imprez... Można by potrenować z barierkami. Głównie myślę iż im więcej zorganizujemy dobrych imprez tym więcej będziemy znani i lubiani. Główne to żeby się policja nie czepiał trzeba by było odpowiednio zakwalifikować tą imprezę i nie jako wyścigi ale np. tor sprawnościowy czy jakoś tak... Wiadomo że na śliskim prędkości są mniejsze i można potrenować jazdę w poślizgu. Może zrobić to pod patronatem zimowej szkoły jazdy i opon zimowych??
To wszystko są luźne myśli niekoniecznie logiczne i prawidłowe.
To wszystko są luźne myśli niekoniecznie logiczne i prawidłowe.
niechce zapeszac, ale moze w takim ukladzie byc problem z policja, a zas jak niebedzie problemu z policja, to moze byc problem z osobami ktore wezma w tym udzial, musialaby byc BARDZO BARDZO BARDZO BARDZO DOBRZE zabezpieczona trasa
a do tego zeby przyciagnac ludzi przydaloby sie sciagnac np. jakiegos znanego kierowce lub cos w tym stylu
a do tego zeby przyciagnac ludzi przydaloby sie sciagnac np. jakiegos znanego kierowce lub cos w tym stylu
bmw-mania nie jest klubem zarejestrowanym a za kazdym razem organizowal zloty z PZM na autodromie w chorzowie, tylko oni nieblokowali ulic, a tutaj trzeba zablokowac ulice, no nie wiem, musicie sie zglosic na komende/komisariat i popytac odpowiednich ludzi, najlepiej odrazu zawitac do naczelnika wydzialu ruchu drogowego, bo "zwykly" policjant ruchu drogowego zbyt duzo informacji nieudzieli
Te ulice to są te same co na Zlocie tak więc myślę że z tym problemów by nie było
A co do PZM'otu to oni mają już doświadczenie w takich imprezach i myślę że byli by skłonni nam pomóc w organizacji takiej miłej imprezy która miała by na celu naukę jazdy w zimie Może by udało się załatwić jakiegoś instruktora od bezpiecznej jazdy lub coś w tym stylu Trzeba pogadać na ten temat dokładniej. Najbliższa okazja to 2 roczek
A co do PZM'otu to oni mają już doświadczenie w takich imprezach i myślę że byli by skłonni nam pomóc w organizacji takiej miłej imprezy która miała by na celu naukę jazdy w zimie Może by udało się załatwić jakiegoś instruktora od bezpiecznej jazdy lub coś w tym stylu Trzeba pogadać na ten temat dokładniej. Najbliższa okazja to 2 roczek
Swego czasu PZM-ot organizował taką imprezę na Muchowcu w Katowicach.Był przejazd z instruktorem a później przejazd samemu.Tomek325i pisze:Te ulice to są te same co na Zlocie tak więc myślę że z tym problemów by nie było