Strona 1 z 2

GoPro HERO3

: 2012-11-18, 15:23
autor: przemo820
GoPro HERO3 gorąco polecam dla ludzi którzy kochają coś tworzyć i lubią ekstremę. Naprawdę świetny sprzęt do kręcenia filmów i robienia zdjęć w bardzo dobrej jakości. Sam testowałem poprzedniczkę GoPro HERO2 i jestem pod pełnym wrażeniem co to malutkie cudeńko potrafi i do czego można ją wykorzystać.
http://www.youtube.com/watch?v=A3PDXmYoF5U
Polecam HERO3 Black Edition najdroższa a zarazem najmocniejsza wersja, tu jej specyfikacje:

1080p60 / 720p120 / 1440p48 /

4kp15 / 2.7kp30 / WVGA-240fps

12MP / 30 fps Burst

Wi-Fi Built-In

Wi-Fi Remote Included

GoPro App Compatible*

Pro Low-Light Performance

W HERO3 wyróżniamy jeszcze 2 słabsze wersje za bardziej przystępną cenę White Edition i Silver Edition. Ta pierwsza jest najtańsza ale uważam że to kasa wywalona w błoto bo osiągi takie jak HERO2. Silver już bardziej rozbudowana, ale zależy kto co lubi i do czego ją wykorzysta. Ja celuję w Black Edition i może Mikołaj nie będzie Ch...m w tym roku :mrgreen:
http://gopro.com/hd-hero3-cameras
Można zakupić dodatkowo różne uchwyty montażowe np. do sportów motorowych przyssawka do gładkich powierzchni , albo uchwyt na kask :twisted:
Tutaj filmik na zachętę zrobiony HERO2:
http://www.youtube.com/watch?v=Ea3RAkGqYC8[/quote]

: 2012-11-18, 15:51
autor: Mystic888
Ale co w zwiazku z tym?

: 2012-11-18, 16:18
autor: przemo820
Mystic888 pisze:Ale co w zwiazku z tym?
Przecież napisałem że polecam HERO3 jak ci się przyda to sobie kup :wink:

: 2012-11-18, 16:59
autor: dave
Ja tez polecam.

: 2012-11-18, 17:08
autor: Mystic888
ja polecam kielbase.
Tradycyjny skład kiełbasy to mięso wieprzowe, solone z dodatkiem przypraw. Ze względu na warunki klimatyczne w Polsce (duża wilgotność powietrza) utrwalano kiełbasy poprzez wędzenie, w odróżnieniu od krajów śródziemnomorskich, gdzie znacznie lepsze efekty przedłużenia trwałości uzyskiwano przez naturalne procesy suszenia. W pewnych okresach [potrzebne źródło] ze względów ekonomicznych (proceder ten trwa do dziś) nazywano kiełbasą wyroby wędliniarsko-garmażeryjne w skład których wchodziło mięso innych zwierząt rzeźnych np. wołowina, konina, jagnięcina, mięso drobiowe, mięso królicze, a nawet z nutrii lub osła. Należy podkreślić, że wytwórcy kiełbas stosując wymienione namiastki mięsa wieprzowego mieli na celu jedynie zastąpienie deficytowej wieprzowiny znacznie tańszymi mięsami innych zwierząt. Tak utrwalił się stereotyp o tym, że salami wytwarzane jest z mięsa osła, frankfurterki robi się z nutrii, kabanos z koniny, a parówki z drobiu. Żeby docenić smak wymienionych wędlin stosuje się tylko tradycyjny skład, do którego zalicza się: rozdrobnione tylko i wyłącznie wieprzowe mięso, rzadziej wołowe, a ze względu na cenę niezwykle rzadko cielęce. W ostatnich latach zwykło nazywać się kiełbasą wyroby drobiowe lub mieszane (salami), ewentualnie podroby zwierząt wraz z przyprawami, ziołami i innymi dodatkami, wtłoczone do osłonki (dawniej – zawsze z naturalnych jelit zwierzęcych, dziś coraz częściej z tworzyw sztucznych) i zakonserwowane na jeden z wielu znanych sposobów, np. przez suszenie, sparzenie wrzątkiem, wędzenie w dymie itp.
Smak kiełbasy zależy nie tylko od rodzaju mięsa, z którego została wykonana, ale w równie znacznym stopniu od proporcji domieszek oraz sposobu konserwacji.
Rozróżnia się kiełbasy trwałe, zawierające około 36% wody (np. krakowska, sucha, salami), kiełbasy półtrwałe, zawierające 36-56% wody (np. kabanosy, żywiecka) i kiełbasy nietrwałe zawierające do 72% wody (np. biała kiełbasa, zwyczajna, serdelowa).
Kiełbasa oferowana jest m.in. w pętach, np. kiełbasa zwyczajna lub w kawałkach, np. kiełbasa krakowska.

Re: GoPro HERO3

: 2012-11-18, 17:09
autor: Ksawer
[quote="przemo820"]GoPro HERO3 gorąco polecam dla ludzi którzy kochają coś tworzyć i lubią ekstremę. Naprawdę świetny sprzęt do kręcenia filmów i robienia zdjęć w bardzo dobrej jakości. Sam testowałem poprzedniczkę GoPro HERO2 i jestem pod pełnym wrażeniem co to malutkie cudeńko potrafi i do czego można ją wykorzystać.
http://www.youtube.com/watch?v=A3PDXmYoF5U
Polecam HERO3 Black Edition najdroższa a zarazem najmocniejsza wersja, tu jej specyfikacje:


Pytanie co to?po co?dla czego? zdają się być zbędne :razz: Kolega wyraził wszystko w sposób zrozumiały dla wszystkich-no chyba że ktoś potrzebuję nabić sobie postów :wink: :???: :???:

: 2012-11-18, 17:12
autor: KoNiK
Pytanie co to?po co?dla czego? zdają się być zbędne Kolega wyraził wszystko w sposób zrozumiały dla wszystkich-no chyba że ktoś potrzebuję nabić sobie postów
To ja zapytam inaczej, ile dostajesz za tą reklame ? :twisted:

: 2012-11-18, 17:22
autor: Ksawer
KoNiK pisze:
Pytanie co to?po co?dla czego? zdają się być zbędne Kolega wyraził wszystko w sposób zrozumiały dla wszystkich-no chyba że ktoś potrzebuję nabić sobie postów
To ja zapytam inaczej, ile dostajesz za tą reklame ? :twisted:
KoNiK a co cię naszło???Mnie irytuje tylko negowanie każdego postu...Ja nie znam się na tych rzeczach i cieszę się że ktoś podsuwa takie tematy które mogą się przydać....

: 2012-11-18, 17:25
autor: dave
Ksawer pisze:
KoNiK pisze:
Pytanie co to?po co?dla czego? zdają się być zbędne Kolega wyraził wszystko w sposób zrozumiały dla wszystkich-no chyba że ktoś potrzebuję nabić sobie postów
To ja zapytam inaczej, ile dostajesz za tą reklame ? :twisted:
KoNiK a co cię naszło???Mnie irytuje tylko negowanie każdego postu...Ja nie znam się na tych rzeczach i cieszę się że ktoś podsuwa takie tematy które mogą się przydać....
Dokładnie tym bardziej że to jest off topic :wink:

: 2012-11-18, 17:31
autor: Ksawer
Tutaj można rozmawiać o robieniu na drutach i o wycinaniu kurpiowskich kogucików... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

: 2012-11-18, 17:32
autor: KoNiK
skoro off topic to już nic nie mówie :razz:

: 2012-11-18, 17:37
autor: przemo820
Mystic888 pisze:ja polecam kielbase.
Tradycyjny skład kiełbasy to mięso wieprzowe, solone z dodatkiem przypraw. Ze względu na warunki klimatyczne w Polsce (duża wilgotność powietrza) utrwalano kiełbasy poprzez wędzenie, w odróżnieniu od krajów śródziemnomorskich, gdzie znacznie lepsze efekty przedłużenia trwałości uzyskiwano przez naturalne procesy suszenia. W pewnych okresach [potrzebne źródło] ze względów ekonomicznych (proceder ten trwa do dziś) nazywano kiełbasą wyroby wędliniarsko-garmażeryjne w skład których wchodziło mięso innych zwierząt rzeźnych np. wołowina, konina, jagnięcina, mięso drobiowe, mięso królicze, a nawet z nutrii lub osła. Należy podkreślić, że wytwórcy kiełbas stosując wymienione namiastki mięsa wieprzowego mieli na celu jedynie zastąpienie deficytowej wieprzowiny znacznie tańszymi mięsami innych zwierząt. Tak utrwalił się stereotyp o tym, że salami wytwarzane jest z mięsa osła, frankfurterki robi się z nutrii, kabanos z koniny, a parówki z drobiu. Żeby docenić smak wymienionych wędlin stosuje się tylko tradycyjny skład, do którego zalicza się: rozdrobnione tylko i wyłącznie wieprzowe mięso, rzadziej wołowe, a ze względu na cenę niezwykle rzadko cielęce. W ostatnich latach zwykło nazywać się kiełbasą wyroby drobiowe lub mieszane (salami), ewentualnie podroby zwierząt wraz z przyprawami, ziołami i innymi dodatkami, wtłoczone do osłonki (dawniej – zawsze z naturalnych jelit zwierzęcych, dziś coraz częściej z tworzyw sztucznych) i zakonserwowane na jeden z wielu znanych sposobów, np. przez suszenie, sparzenie wrzątkiem, wędzenie w dymie itp.
Smak kiełbasy zależy nie tylko od rodzaju mięsa, z którego została wykonana, ale w równie znacznym stopniu od proporcji domieszek oraz sposobu konserwacji.
Rozróżnia się kiełbasy trwałe, zawierające około 36% wody (np. krakowska, sucha, salami), kiełbasy półtrwałe, zawierające 36-56% wody (np. kabanosy, żywiecka) i kiełbasy nietrwałe zawierające do 72% wody (np. biała kiełbasa, zwyczajna, serdelowa).
Kiełbasa oferowana jest m.in. w pętach, np. kiełbasa zwyczajna lub w kawałkach, np. kiełbasa krakowska.
Nie rozumiem po co ten post? Chciałeś być zabawny to napisz jakiś dowcip w odpowiednim temacie.
KoNiK pisze:To ja zapytam inaczej, ile dostajesz za tą reklame ?
:roll: A czemu miałbym niby coś dostawać? Przecież to moje prywatne spostrzeżenie na temat tego produktu.
Ksawer pisze:Mnie irytuje tylko negowanie każdego postu...Ja nie znam się na tych rzeczach i cieszę się że ktoś podsuwa takie tematy które mogą się przydać....
Ksawer dzięki za zrozumienie :wink:

: 2012-11-18, 17:54
autor: KoNiK
A jednak jeszcze coś musze napisać :evil:

Ten filmik bardziej mi sie podoba :razz: http://www.smog.pl/wideo/56830/hula_hop ... odzily_18/ :br:

: 2012-11-18, 18:02
autor: Ksawer
KoNiK na operatora :bmw: :br:
Jestem zaaa :twisted: :twisted: :twisted:

: 2012-11-18, 18:03
autor: Honik
PANOWIE DO K.... NĘDZY!

Coście tak na kolegę naskoczyli?!
Teoretycznie temat jest związany z tematyką forum to po 1. Bo można kręcić tym filmiki o BMW itp itd.
Sam testowałem tą kamerkę i szczerze polecam.

Po 2 czy wy do [na forum nie przeklinamy] umiecie czytać?!
To jest dział OFF TOPIC !!
Jeżeli chciał o tym napisać to napisał !! Zwłaszcza że owy temat zalicza się do tematyki forum w przeciwieństwie do posta Mystica.

Jak masz Suka tak pisać w każdym temacie, to lepiej wyłącz internet.
Nie podoba się, nie pisz.