[E32] by Jaro, nowość na forum !

Tutaj przedstawiamy galerie byłych autek użytkowników forum BTS
Jaro
Małopiszący

[E32] by Jaro, nowość na forum !

Post autor: Jaro »

Witam, na początku chciałbym przedstawić krótką historię swojego życia. Mianowicie od dziecka ciągnęło mnie do BMW. W E34 ciotki to byłem zakochany od początku jej posiadania : Obrazek

Następnie po otrzymaniu upragnionego prawka, zostałem właścicielem dwóch passatów VR6, które kochałem za to, że pokazywały właścicielom beemek, że jednak szybcy nie są...
Objeżdżałem E36 328 Coupe, E30 325 itp.
Obrazek
Zielony Passat został sprzedany z powodów "innych" i szukałem auta "na już, do pracy"
ponieważ chwilowo pracuję jeżdżąc po ludziach w garniturze i wciskając im kit, potrzebowałem auta w którym będę jakoś wyglądał... Udało mi się namówić znajomego do sprzedaży jego ukochanej E32, która była w jego posiadaniu od 9 lat... Ja jestem 3 włascicielem tego pojazdu, a pierwszy go trzymał na dywanie i pod przescieradłami w Berlinie.
Obrazek
W samochód za jego kadencji, włożone mnóstwo pieniędzy: zrobione CAŁE zawieszenie, w tamte wakacje, które zjadło 4500zł ! w maju zrobiona głowica 1500zł, głównie z powodu dobrego pochodzenia uparłem się na ten samochód.
Auto w moim posiadaniu od Niedzieli, a już zrobione ponad 700km.
Niestety zasilany gazem, ale dobrze jest na nim traktowany, także nie mam żadnych problemów.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Do zrobienia mam wymiane tłumika środkowego, bo buczy, oraz sprawdzenie akumulatora i rozrusznika, bo nie zawsze pali. Podobno to może być wina immobilisera.

Tyle z mojej strony, będę na bieżąco zdawał relację z przygód.
Ostatnio zmieniony 2010-06-25, 08:51 przez Jaro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MaRio-sKaTe
Zaawansowany forumowicz

Post autor: MaRio-sKaTe »

Witam kolegę z Jaworzna :) Co do stanu samochodu mogę potwierdzić, bo często je widuje. Widzę, że kupiłeś auto od Muchy, odkąd pamiętam samochód jest/był w jego posiadaniu. Oby się dobrze sprawowała, powodzenia.

P.S Mucha nowszą kupuję czy rezygnuje z BMW? :D
Jaro
Małopiszący

Również witam, ja twoje często widuję :D
Dokładnie od Muchy, on teraz szuka E38. Ja go od roku namawiałem, żeby mi ją sprzedał,aż w koncu się udało. Miał nim jeździć do końca życia:D On nie zrezygnuje z BMW, bo to jedyne "samochody" w jego umyśle.

P.S nudzisz się dziś ?:D
Kiedy wsiadłem za jej kierownicê pierwszy raz, to my¶łałem, ¿e zatrzymał siê czas...
Mystic888

Post autor: Mystic888 »

Jedne z najlepszych BMW! Szanuj sobie, a dlugo pojezdzisz :)
Awatar użytkownika
KoNiK
Maniak forumowy

Post autor: KoNiK »

Kurde jakbym trafił na tak zadbaną i pewną e32 to zaraz bym brał, oczywiście za jakąś rozsądną cenę. Przy okazji ile dałeś, wyślij PW.

I wrzuć jakieś fotki wnętrza, jaki motor ?
Awatar użytkownika
MaRio-sKaTe
Zaawansowany forumowicz

Jaro pisze:P.S nudzisz się dziś ?:D
Dopiero teraz odczytałem tą wiadomość :D Zapewne chodzi Ci o miniSPOTA? :D Możemy się gdzieś ustawić :P
Jaro
Małopiszący

I się ustawiliśmy... 528 Mariusza warta obejrzenia, polecam:D
Są już upragnione fotki wnętrza, lecz nadal dupiatej jakości oraz w brudzie, ale ciągły brak czasu nie zezwala mi na zajęcie się Lalką.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Pojawiły się natomiast problemy... Mocno pierdzący tłumik środkowy już zamówiłem, ale irytuje mnie zapalanie tego samochodu. Znajomy twierdzi, ze to immobiliser się pieprzy, ale może ktoś już miał taki przypadek, kiedy samochód ciężko zapala, a czasem nawet nie kręci rozrusznikiem ? Akumulator ladowalem i zadnych zmian, ładowanie w samochodzie też jest, więc co go boli ? Poratujcie, bo dzis rozkraczył się w samym centrum katowic i była masakra, musialem znowu z kabli palić ;/...
Kiedy wsiadłem za jej kierownicê pierwszy raz, to my¶łałem, ¿e zatrzymał siê czas...
Tomek
Maniak forumowy

Post autor: Tomek »

Jak z kabli pali to nie immo ;) A raczej sam rozrusznik... Albo umiera albo gdzieś ma przebicie i mu się źle dzieje :P
Awatar użytkownika
MaRio-sKaTe
Zaawansowany forumowicz

Wczoraj widziałem, macałem, siedziałem i powiem jedno, co 7'er to 7er :bmw:

Zawsze myślałem, że el. fotele to zbędny gadżet... Do wczoraj, świetna sprawa.
Jaro
Małopiszący

O dziwo autko pali jak powinno, zmieniłem tłumik oraz zespawałem dziury w końcowym, teraz pięknie mruczy :))
Następny etap to poszukiwanie czasu na porządne pastowanie i założenie rolet do tyłu, robił to ktoś ? nie wiem jak się za to zabrać.
Pozdrawiam :)

EDIT 06.07 :
Rolety na miejscu :
ObrazekObrazekObrazek
jak dla mnie pięknie :)

[ Dodano: 30 Lipiec 2010, 00:20 ]
Witam po krótkiej przerwie, z nowości to został zrobiony rozrusznik, cały środek wymieniony, tylko obudowa jest stara, także problemy zniknęły :)
w Samochodzie aktualnie nie ma się do czego przyczepić...
Pomału będę myślał o sprzedaży, i chciałbym, aby auto poszło w dobre ręce, bo jest tego warte, dlatego wstępnie informuję na forum, może ktoś się skusi.
Dodam jeszcze, że do auta jest cała szuflada dokumentów, faktur, książeczek, karta pojazdu i inne. Z rarytasów-black hella na przodzie, rolety, elektryka foteli 350 000 km autentycznego przebiegu.
Przegląd świeżo zrobiony, a ubezpieczenie do grudnia.
Pytania i propozycje : 694-870-503. Cena 6800zł, do negocjacji. Ostatnio zrobione: 4500zł w zawieszenie, 1500zł głowica i 400 rozrusznik - na wszystko mam faktury !
Pozdrawiam.

[ Dodano: 30 Lipiec 2010, 00:45 ]
ObrazekObrazekObrazekObrazek
SIWY1
Małopiszący

Post autor: SIWY1 »

Witam.
Kupiłem właśnie to auto i proszę o pomoc. Nie jest to taka igiełka, a mianowicie:
1. Klimatyzację nabiłem (200zł) i przestała działać po 2 dniach :cry:
2. Strzelił wąż od układu chłodzenia :cry:
3. Ostatnio auto nie trzyma obrotów i cały czas gaśnie :cry: .

Co robić???

Jestem trochę zawiedziony.

Moje drugie bmw E46 jest bezproblemowym samochodem natomiast w tym zaraz tyle niespodzianek.
Awatar użytkownika
Pablo
Maniak forumowy

Post autor: Pablo »

1. Sprawdz czy sprezarka działa

2. Pewnie zle odpowietrzony układ chłodzenia badz poporstu ze starosci szlauch szlag trafil

3. Na gazie czy na benie?? prawdopoodbnie przeplywka mialem to samo w m30b35 po wystrzale gazu jak przeplywka miała lewe powietrze ew szlauch od przeplywki do kolektora moze byc nieszczelny
:)
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

Skoro auto zmieniło właściciela - temat zamykam.
Załóż własną galerię
Wszelkie problemy związane z autem opisuj w odpowiednim dziale ;)
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zablokowany