[E39] Biała Dama Majk'a
- Majk
- Zaawansowany forumowicz
No i kolejny update. Ostatnio posypały się dwie rzeczy chłodnica i pompa wody. Nie wiem czy było to powiązane ze sobą czy tylko zbieg okoliczności ale posypało się dzień po dniu. W chłodnicy uwaliło kruciec (po 17 latach miał prawo) a w pompie poszły łożyska tak po prostu miały dość.
Chłodnica po wyciągnięciu wyglądała tragicznie. Poobijana no i cieknąca.
Pompa też szałowo nie wyglądała. Stara pompę zastąpiła nowa ruville.
Przy wymianie chłodnicy nie było dużo roboty raptem 30minut. Z pompą było już trochę gorzej bo wisko miało opory z odkręceniem (tak wiedziałem że jest tam lewy gwint). Ale po małej perswazji zeszło.
Po wymianie cały układ został zalany nowym płynem K2 Kuler zielony i odpowietrzony.
Takie trzy fotki z wymiany.
Chłodnica po wyciągnięciu wyglądała tragicznie. Poobijana no i cieknąca.
Pompa też szałowo nie wyglądała. Stara pompę zastąpiła nowa ruville.
Przy wymianie chłodnicy nie było dużo roboty raptem 30minut. Z pompą było już trochę gorzej bo wisko miało opory z odkręceniem (tak wiedziałem że jest tam lewy gwint). Ale po małej perswazji zeszło.
Po wymianie cały układ został zalany nowym płynem K2 Kuler zielony i odpowietrzony.
Takie trzy fotki z wymiany.
"Pod maską nic nie musi do siebie pasować kolorystycznie nie jeżdżę z nią otwartą. Było by to co najmniej nie praktyczne "
Majk pisze:No i 2014 rozpoczęty. Zaczęło się tak
Ooooo qurde ! Ale lipa
Proszę tylko nie to ! Ona musi wrócić do poprzedniego stanuMajk pisze:
Ale dzięki Pablowi jest tak i tak póki co zostanie.
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
-
- Zaawansowany forumowicz
- Kontakt:
Ja skasowałem E30, mogę również prosić o dofinansowanie? Ostatnio kumpel też zachaczył drzewo i potrzebuje listwy i halogenów i ślizgi zderzaka. Chętnie przyjmiemy datki - dane do przelewu na PW.MARIUSZO86 pisze:No szkoda bo ładna była. Panowie może skłądka na malowanie dla Majk'a? bo Biała strasznie straciła na uroku
naprawdę szkoda auta, widziałem nie raz nie dwa i robi niesamowite wrażenie swoją czystością, gracją. Oby wróciła do stanu zanim trafiła na krawężnik. Pozdro
BYŁO: E30 M20B27 M50B20 SEDAN
BYŁO: E39 M62B35 SEDAN
BYŁO: E36 M52B20 M52B28 TOURING
BYŁO: E36 M43B18 CABRIO
BYŁO: E36 M50B25 GRUZCOUPE
BYŁO: E36 M50B20 GRUZSEDAN
JEST: E36 M43B16 SEDAN
JEST: E38 M62B35 M SPORT
BYŁO: E39 M62B35 SEDAN
BYŁO: E36 M52B20 M52B28 TOURING
BYŁO: E36 M43B18 CABRIO
BYŁO: E36 M50B25 GRUZCOUPE