[E39] 540i touring OXFORDGRUEN METALLIC

Tutaj przedstawiamy galerie byłych autek użytkowników forum BTS
Awatar użytkownika
TDS-ik
Zaawansowany forumowicz

Post autor: TDS-ik »

Ramka i ekran poklejony taśmą to spadek po poprzednim właścicielu. Muszę poszukać na allegro jakiegoś uszkodzonego i z dwóch złożyć jeden. Akurat prace nad tunerem mam już za sobą tylko później się dowiedziałem że upychałem go nie tam gdzie powinienem :) bo za zmieniarką a ma być pod podłogą :D
Awatar użytkownika
Pablo
Maniak forumowy

Post autor: Pablo »

No w turasie jest po lewej od kola zapasowego pod plastikiem :P ja walki w sumie meic nie bede bo musze tylko wiac kabel ze zmieniarki :P ajki masz kabel pod zmieniare?? bo chyba powinien byc taki krotki patrzac na odleglosc zmieniary od tunera. Masz moze jego foto ?
:)
Awatar użytkownika
TDS-ik
Zaawansowany forumowicz

Foto tunera masz wyżej to z zielonym wkrętakiem w tle, a fotki kabla nie mam ale miał około 50 cm z jednej strony wtyczka do tunera prostokątna, metalowa na 8 albo 10 pinów, z drugiej do zmieniarki plastikowa z zatrzaskiem na 9 pin.
Awatar użytkownika
TDS-ik
Zaawansowany forumowicz

Parę fotek z sobotniego grzebania, wentylator klimy naprawiony :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
TDS-ik
Zaawansowany forumowicz

Auto nadal spisuje się bardzo dobrze, wszystko śmiga. Dzisiaj wymienione filtry i olej :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Ksawer
Maniak forumowy

Post autor: Ksawer »

Śmiga i pięknie mruczy :br: :kolebka:
Obrazek
Awatar użytkownika
Soki
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: Soki »

Widzę Motul poszedł na wymianę płukanki do silnika używałeś?? Daj znać jak będzie chodzić na tym oleju ja w poprzednim aucie nie byłem zadowolony miałem Motul X-clean i był dramat syntetyk oczywiście.
Awatar użytkownika
TDS-ik
Zaawansowany forumowicz

Jeździłem w poprzednim aucie na motulu 10w40 (zanim mi się silnik rozpadł) i byłem zadowolony. Żadnej płukanki nie wlewałem silnik wcześniej jeździł na edge 0w30/40 nie pamiętam. Na razie jedyne co zauważyłem to że zaczęło ciec z pod pokryw zaworów , wcześniej się tylko pociło. Ale może to też być wina tego że śmigam nią ostatnio na benzynie żeby dać trochę pochodzić wtryskiwaczom, a że uwielbiam dźwięk tego silnika to jest cały czas gaz opór :D
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

na motulu 5-w40 smigam juz 3 lata i jest bardzo ok - spokojnie mozna polecic ten olej - wczesneij auto bylo na 10w40...roznica w pracy silnika na zimnych obrotach jest kolosalna na plus 5w40
...tak znowu sie czepiam...
Awatar użytkownika
TDS-ik
Zaawansowany forumowicz

Ostatni tydzień bmka przestała w garażu z racji małej awarii. Chciałem na szybko wymienić uszczelkę pod przepustnicą skończyło się na ściąganiu całego kolektora bo wcześniej ktoś obrobił śrubę przy przepustnicy. Ale niema tego złego przy okazji wyczyściłem cały kolektor wymieniłem wszystkie uszczelki dodatkowo wymieniłem oringi na magistrali wodnej łączącej pompę z tylna przystawka. Trochę roboty było ale mam nadzieję że dzisiaj już wyjadę :D

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
TDS-ik
Zaawansowany forumowicz

Auto na sprzedaż. :(

Więcej informacji udzielę telefonicznie

664-421-034
Awatar użytkownika
TDS-ik
Zaawansowany forumowicz