[E46] 330i Tour by Gabrielo
Samochodzik jeździ i mam się dobrze. Zmieniłem radio zwykłe na CD, środek wygląda młodziej.
Pytanko do tych, co robili : Można podłączyć lusterko wsteczne fotochrom. bez problemów zamiast zwykłego, czy coś trzeba poprzerabiać? Robił to ktoś z was?
Tutaj kilka fotek po polerce zrobionej w Lubomii u Thomasa Lindnera! Polecam!!
Tyl jeszcze bez dystansów.
Pytanko do tych, co robili : Można podłączyć lusterko wsteczne fotochrom. bez problemów zamiast zwykłego, czy coś trzeba poprzerabiać? Robił to ktoś z was?
Tutaj kilka fotek po polerce zrobionej w Lubomii u Thomasa Lindnera! Polecam!!
Tyl jeszcze bez dystansów.
A dokładnie plus po wrzuceniu biegu wstecznego.Głodek pisze:i jeden kabelek do skrzyni biegów ,by jak cofasz lusterko się rozjaśniło
Fajnie wyglada na S135- moje ulubione felgi.
AUTO DUŚ
44-193 Knurów ul. Rybnicka 57
kom: 790223971
NIP: 6312501318
www.autodus.pl, warsztat@autodus.pl
44-193 Knurów ul. Rybnicka 57
kom: 790223971
NIP: 6312501318
www.autodus.pl, warsztat@autodus.pl
Nos klauna na miejscu.
Lusterko podłączyłem bez wstecznego biegu, bo jak narazie jeszcze nie wiem, który to kabelek. Jeżeli ktoś wie i ma jakieś foto tego kabelka i gdzie się znajduje - prosiłbym. I jeszcze czy można podłączyć tą diodę, jak się nie ma alarmu? Jeżeli tak, to wie ktoś gdzie się wpiąć? pozdrawim
Lusterko podłączyłem bez wstecznego biegu, bo jak narazie jeszcze nie wiem, który to kabelek. Jeżeli ktoś wie i ma jakieś foto tego kabelka i gdzie się znajduje - prosiłbym. I jeszcze czy można podłączyć tą diodę, jak się nie ma alarmu? Jeżeli tak, to wie ktoś gdzie się wpiąć? pozdrawim
Ja bazowałem na tym opisie:
pin 01 : Kabelek Niebieski - Żółty : Podłączamy do kabli w grand module nad skrzynka bezpieczników
pin 03 : Kabelek Zielono - Biały : Podłączamy pod bezpiecznik numer 24
pin 08 : Kabelek Czerwono - Czarny : Podłączamy pod stałe +12V
pin 09 : Kabelek Siwy - Czarny - Żółty : Podłączamy pod pin 23 w module komfortu - wtyczka mała (lewa strona)
pin 10 : kabelek Brązowo - Czarny : podłączmy pod masę
Po podłączeniu wszystkiego będzie działać jak oryginał oraz po zamknięciu auta będzie mrugać dioda nad lusterkiem. Uwaga !! w module GM5 musi byc uaktywniona funkcja DWA !!
U mnie wszystko funkcjonowało tak jak trzeba tylko tez nie podłączyłem wstecznego bo nie udało mi się dojść gdzie to ma bym podłączone przy skrzyni automatycznej.
Myślę, że opis będzie przydatny
pin 01 : Kabelek Niebieski - Żółty : Podłączamy do kabli w grand module nad skrzynka bezpieczników
pin 03 : Kabelek Zielono - Biały : Podłączamy pod bezpiecznik numer 24
pin 08 : Kabelek Czerwono - Czarny : Podłączamy pod stałe +12V
pin 09 : Kabelek Siwy - Czarny - Żółty : Podłączamy pod pin 23 w module komfortu - wtyczka mała (lewa strona)
pin 10 : kabelek Brązowo - Czarny : podłączmy pod masę
Po podłączeniu wszystkiego będzie działać jak oryginał oraz po zamknięciu auta będzie mrugać dioda nad lusterkiem. Uwaga !! w module GM5 musi byc uaktywniona funkcja DWA !!
U mnie wszystko funkcjonowało tak jak trzeba tylko tez nie podłączyłem wstecznego bo nie udało mi się dojść gdzie to ma bym podłączone przy skrzyni automatycznej.
Myślę, że opis będzie przydatny
........................................................................