[E82] 120d by Dante182

Tutaj przedstawiamy galerie byłych autek użytkowników forum BTS
PRIMO
Przyjaciel klubu

Post autor: PRIMO »

Dante182, rozrząd robiłeś czy będziesz robić ?
NO SPEED NO FUN ;)
Obrazek
Dante182
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Dante182 »

Dzidek, jak cos to bede pisał :P Ja tez musze sprobowac wprowadzic pare modow, zobaczymy czy czas pozwoli ;/

PRIMO, jedynka była na akcji serwrisowej w Bielsku i tam wymieniali rozrząd :) Co prawda dolny lancuch zostawili bo niby nie wykazywał zuzycia... Moze w przyszłym roku sie temu przyjrze, zeby nie bylo zaskoczenia :zdziwko:
Dante182
Zaawansowany forumowicz

Cześć i czołem!

Widze ze poprzednie fotki wygasly wiec postaram sie odswiezyc galerie :)

Troszkę ostatnio podziałałem przy jedynce wiec trzeba coś dodać :P

Byłem zmuszony kupić przednie poduszki amorów. Kupiłem z Lemfordera, żeby mieć spokój :) Jedna już miała dość i było słychać, że obraca się sprężyna... Po wyciągnięciu okazało się, że obie mają spore luzy na boki. Po założeniu nie ma już stuków w zawieszeniu przy poprzecznych nierównościach a byłem pewny, że to coś w zawieszeniu wybite :O

Czujnik kąta skrętu nie dawał spokoju, więc pierwszym krokiem było ustawienie zbieżności. Okazało się, że po wymianie sprężyn całe auto się rozjechało ;/
Obrazek

W międzyczasie udałem się na Raceism. Co tu dużo mowić... Kto był ten wie o co chodzi :) Osobiście uważam, że za dużo było Audi A4/A5. Czesto bardzo podobne projekty na Vossenach albo Rotiformach. W drodze do Wrocka nagrywałem starcie 330cd z Maserati Ghibli :hurra: Jeśli będzie zgoda na publikacje to wkleje filmik :D

Auto robiło niesamowite wrażenie. Kawał dobrej roboty :padam: :padam:
Obrazek

Zbliżał się wyjazd na wakacje i trzeba było zadbać o serwis :) Z wyborem oleju miałem dylemat do samego końca :P Oglądałem różne testy, czytałem opinie i było jeszcze gorzej ze zdecydowaniem sie. Poprzednio cały czas zalewane było Liqui Moly Top Tec 4600 z dodatkiem Archoila 9200. Trochę się wybiłem i zamówiłem Xado 5w30 504/507 + płukanke Vita Flush też z Xado. Wcześniej też robiłem płukanki tylko ze produktami z Liqui Moly i miały zazwyczaj konsystencje mocno wodnista. Gdy otworzyłem tą z Xado mocno się zdziwiłem :szok: Myślałem ze to dodatek do oleju a nie płukanka, ponieważ była bardzo gęsta :P Żeby nie przynudzać to trochę fotek ;)

Obrazek
Obrazek

A tu wspomniana płukanka
Obrazek

Z ciekawostek to olej ma bardzo ciekawy zapach :P Zalatuje jakaś cytryna :rotfl:

Przed wyjazdem koniecznie chciałem ogarnąć czujnik kąta skrętu, który swiecił się już cały czas ;/
Udałem się do My Bimmer - kodowanie Ruda Śląska. Bardzo polecam chłopaków bo znają się na rzeczy i konkretnie podchodzą do sprawy. Gdyby ktoś chciał sam naprawić ten czujnik to niech odpuści temat ;/
Obrazek

Wypad na Chorwacje bardzo pozytywnie :)
Obyło się bez usterek z autem :P Pierwsza dłuższa trasa zaliczona :ok:
Obrazek

Spalanie mnie trochę zaskoczyło. Liczyłem średnio 7l na 100km. Lepiej za dużo niż za mało...
Pierwsze 500km to średnia 5,2l. Wynik dla mnie bomba. Spodziewałem się, że będzie o litr wiecej. Następne 500km już właśnie tyle było, ale to przez :cenzura: korki i spora temperature.
Obrazek

W jedna strone ok 18h a w druga niecałe 11h :)

Dużo wcześniej wziałem jedynke drugi raz na testy :P Był lekki niedosyt po pierwszej próbie a wiedziałem ze da się coś urwac :cwaniak:

Tak wygląda setka - zmiany z odpuszczaniem gazu, bez kopania w sprzegło
Obrazek

100-200 bez zmian. Potrzeba IC bo seria mocno niedomaga. Przy 24,5stopniach w dolocie ok 65-69 stopni.
Obrazek

1/4
Obrazek
Dante182
Zaawansowany forumowicz

Powoli trzeba zaczac zbierac graty, zeby nie nudzilo sie w dlugie zimowe wieczory :P
Obrazek

Wczesniej sprawdzalem ile jest miejsca, bo wszyscy pisali ze jest problem z wlozeniem czegos innego niz dedykowane zestawy i to najlepiej Wagnera...
Obrazek

Moim rekwizytem jest decha o wymiarach 700x260. Jak widac miesci sie :)
Obrazek

Zlocik zaliczony i nawet pogoda dopisala :bmw:
Atmosfera jak zawsze super! Szkoda ze nie udalo sie ogarnac pare rzeczy z jedynka na zlot, ale na przyszly juz mysle bedzie lepiej :P Nawet zlapalem sie na jakiś fotkach...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
PRIMO
Przyjaciel klubu

podoba mi się nowa lodówka !! :D
NO SPEED NO FUN ;)
Obrazek
Dante182
Zaawansowany forumowicz

PRIMO, a dziekuje, dziekuje :D Bedzie mialo co chlodzic bo chyba wpadna 2 turbinki zamiast jednej duzej... Poki co plany, obliczenia, konsultacje :lol:
Dante182
Zaawansowany forumowicz

Zostawić czy puscić dalej? :)

Obrazek
Obrazek
CHUDY
Przyjaciel klubu

Post autor: CHUDY »

Panie 50 razy lepiej jak na tamtym kole, jest elegancko :bmw:
Awatar użytkownika
Dzidek
Maniak forumowy

Post autor: Dzidek »

Zostawic!! Jest lala :bmw:
Gdyby Pan Bóg Popierał Przedni Naped To Chodzilibysmy Na Rekach :D
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

Zdecydowanie lepiej
Obrazek
Dante182
Zaawansowany forumowicz

CHUDY, nie ma co porównywać do poprzednich bo przepaść straszna :lol:

Dzięki za opinie :) Według mnie tez super się z wpasowaly i na żywo jest wiecej niz przyjemnie :D Pozostało tylko kupić jakies opinki. Ktoś coś poleca? Teraz miałem Hankooki ventus v12 Evo i nie mogę złego slowa powiedzieć. Trakcyjnie bardzo dobrze, na mokrym również.
Dante182
Zaawansowany forumowicz

Coś tam powoli działam w temacie :)

Z gory przepraszam za jakość zdjęć... Zgarnięte z messengera więc mocno pogorszyło to jakość.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
PRIMO
Przyjaciel klubu

Jaram sie :sex: :sex:
NO SPEED NO FUN ;)
Obrazek
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

Robota profi ,jakie dalsze mody w planach
Obrazek
Dante182
Zaawansowany forumowicz

PRIMO, tez sie jaram :d Teraz z tym IC w zderzaku wygląda przynajmniej na 300km :lol: Zrobię fote po pracy :)

Głodek, póki co niech będzie mala zagadka :>
Ale ogolnikowo...
Wtryski wieksze tj. 123d polift albo 535d f10 lift
Turbo
Wydech: DP 2,5"---> 2,75" i reszta 2,5" z jakims fajnym końcowym tłumikiem
Pompa wtryskowa albo 123d lift albo 535d f10 lift albo zostanie ori :) Z pompa od 535d jest większy problem bo ma 2 tłoczki a nie jeden jak 123d lub u mnie. To wiązało by sie z przeróbka listwy. Ile wyjdzie? Nie chce zapeszac :p Możemy typowac wyniki :D :bmw:
Zablokowany