KJS BMW ZONE 2009 o Puchar Prezesa

Relacje, fotki i inne sprawy dotyczące imprez nie tylko klubowych
dorka

KJS BMW ZONE 2009 o Puchar Prezesa

Post autor: dorka »

Witam

Chciał bym Wszystkich zaprosic na drugą edycje "KJS BMW ZONE o Puchar Prezesa"

Impreza zaplanowana na 19.12 o godzinie 13.00
Miejsce: Katowice - Ligota (teren na uboczu, nic nie będzie nam przeszkadzało)

Mapa:
http://mapa.szukacz.pl/?&nc=50.216390&e ... drogowa&t=

Zapraszam, wszyscy mile widziani ...

PS. Jest to ostatnia impreza w tym roku na takich zasadach. Od nowego roku planujemy uatrakcyjnic zabawe o dawanie punktow za kazdy KJS i sumowanie ich na koniec roku (cos jak w F1). Wiecej szczegółów przy KJS 2010
Mam nadzieje że link teraz działa ;)

Obrazek
Tomek
Maniak forumowy

Post autor: Tomek »

I jak wybiera się ktoś? Bo ja bym jechał... :)
dorka

Post autor: dorka »

Krótka relacja z KJS-u :wink:
Spotkaliśmy się na 3 Stawach pod GoSportem w dość wąskim gronie (dorka, Iza, Paffcio, nerkro i ja). Ze względu na pewne opóźnienia rozdzieliliśmy się i ja pojechałem na miejsce KJS a reszta czekała na spóźnialskich (Scoti, Mati).

Po przybyciu na miejsce okazało się, że czekała ekipa już ekipa z BMW MANII oraz parę osób niezrzeszonych (na ul. Studenckiej nikogo nie było).

Po skompletowaniu wszystkich uczestników a nastąpiło to o 13.30 zaczęliśmy przygotowywać tor do jazdy. Szybko okazało się, ze tor KJS-u bardziej przypomina lodowisko niż tor wyścigowy. Jaca postanowił problem rozwiązać paląc gumę na śniegu (co ciekawe - z sukcesem) niestety powierzchnia toru go przerosła i po 3 minutach dał sobie spokój. Każdy z zawodników przygotowywał bolid na swój, tajemny sposób.
Szybko zdaliśmy sobie sprawę, że mróz zwycięża ale postanowiliśmy dać mu czoło. Paffcio rozlał kawę (do kubeczków) dla chętnych a długopis, który zamarzł został wsadzony w pewne miejsce o temperaturze 36,8 gdzie został zreanimowany co pozwoliło rozrysować trasę.
Jak zwykle przygotowałem trasę (schemat poniżej), która preferowała mniejsze modele, czy te z serii 3
Obrazek

Postanowiono, że odbędą się 3 przejazdy a liczony będzie najszybszy czas (z trzech przejazdów). W przypadku dotknięcia znaku (opon) lub nieprawidłowym zatrzymaniu się na linii Startu/Mety (należało mieć linię startu/mety między osiami pojazdu) wprowadzono karę 10sekund. W przypadku pomylenia trasy groziła dyskwalifikacja (DSQ). A o to lista startowa i wyniki przejazdów:

Lp. Ksywa Imię Model Poj. paliwo 1Przejazd 2przejazd 3przejazd Miejsce
1. Scoti Marcin E46 2.0 diesel 1,14.4 1,08.5 1,07.9 7
2. Jaca Jacek E34 2.0 benzyna 1,12.5 1,23.3 1,05.8 5
3. Fazunio Przemek E46 2.0 diesel DSQ 1,03.7 1,02.4 4
4. Arek Arek E39 2.5 diesel DSQ 1,14.3* 1,14.8* 8
5. Miron Mirek E46 2.0 benzyna 0,59.9 1,02.6 1,31.7 2
6. Mati Mateusz E30 1.8 benzyna 1,10.1 1,06.8 1,08.3 6
7. Marcin Marcin E30 1.8 benzyna 1,07.3* 0,57.8 0,56.9 1
8 Maciek Maciek E30 1.8 benzyna 1,07.9 1,00.8 1,03.1 3
* - naliczona kara 10 sekund

Reprezentacja klubowa

BMW ZONE - Mati, Miron, Scoti.
BMW MANIA - Arek, Fazunia, Jaca.
Niezrzeszeni - Marcin, Maciek

Sędziowanie:

Paffcio, dorka - serdeczne gratulacje dla sędziów, że wytrzymali na tym mrozie tyle minut. Po ostatnim zawodniku ręka Paffcia miała amplitudę wahań 0,7 metra a dorki 2,4 m .

Zabezpieczenie trasy:
M3 (Paffcia) a z drugiej strony Iza + Adam - serdeczne dzięki

Zwycięzcą II KJS ZONE o Puchar Prezesa został Marcin z białej E30. GRATULACJE. Zawodnik był poza zasięgiem reszty startujących.
Obrazek

Parę szczegółów nieformalnych
1. Generalnie z każdym przejazdem zawodnicy poprawiali swoje czasy. Jednak byli indywidualiści, który systematycznie mieli gorsze czasy np. Miron (nie wiem co się stało, ale za każdym razem widziałem coraz więcej smoków na trasie, z którymi musiałem walczyć - szczególnie w 3 przejeździe )
2. Maja miała ochotę się przejechać po KJS, ale mama (MałaMi) stanowczo stwierdziła, że dzieci w łonie matki nie mogą prowadzić pojazdów mechanicznych).
3. Kawa Paffcia była bardzo smaczna, za co mu serdecznie dziękujemy. Bez niej nie byłoby tyle smoków na trasie KJS (nie ważne co do niej dosypałeś - towar przedni , jeśli piłeś tę kawę to jaka jest rzetelność pomiaru czasu ?? )
4. Widzów i zawodników było znacznie więcej niż na KJS jesiennym. Mamy progres?
5. Jest 23:00, wypiłem już nieco rumu z herbatą i jeszcze nie odtajałem. Z tego względu za nieścisłości oraz błędy bardzo przepraszam i w razie czego proszę o info.

Gratulujemy wszystkim zawodnikom odwagi (startu na lodowisku), widzom - ciepłego dopingu a sędziom - obiektywizmu

Zapraszamy na nowa formułę KJS o Puchar Prezesa BMW ZONE w przyszłym roku.

Pierwszy KJS odbędzie się na początku wiosny pod hasłem: "Marzanna także szaleje BMW"

Jeszcze raz stokrotne dzięki wszystkim za przybycie (w szczególności BMW MANII).

i pamiętajcie

NA IMPREZACH BMW ZONE BRAK NUDY GWARANTOWANY !!
ODPOWIEDZ