Spot na Wałach
wiec tak to co widac na fotkach i te filmik to akurat nic nadzwyczajnego ... gorzej by bylo jakbyscie w "godzinach szczytu" smigali bokami po rondzie skrzyzowaniach itp itd wtedy juz ostra jazda
jedyne co z tych fotek mozna zrobic to to ze policja moze czasami sie tam zjawic aby sprawdzic czy tego typu impreaz sie nieodbywa, a nawet jak nic sie niebedzie dzialo a bedzie duzp aut "podejrzanych" to moga kazde auto dokladnie przetrzepac i za byle pierdołe dac mandat lub zabrac dowod rejestracyjny
jedyne co z tych fotek mozna zrobic to to ze policja moze czasami sie tam zjawic aby sprawdzic czy tego typu impreaz sie nieodbywa, a nawet jak nic sie niebedzie dzialo a bedzie duzp aut "podejrzanych" to moga kazde auto dokladnie przetrzepac i za byle pierdołe dac mandat lub zabrac dowod rejestracyjny
Ostatnio zmieniony 2008-10-06, 21:04 przez Przygoda, łącznie zmieniany 1 raz.
No i tu sie mylisz bo jesli bysmy stali nic nie robili nie maja prawa przetrzepac samochodu, nie raz juz tak miałem poprostu sie sprzeciwilem zapytalem czy ni emoge tu stac i co takiego zrobilem ze chca go przetrzepac, jak juz to powiedzialem ze prosze miec nakaz z prokuratury na sprawdzenie samochodu. Takie sa realia, jedni nie znajac sie poprostu daja sprawdzac samochod. Ale tak naprawde nie maja prawa, jesli nie widzieli nas ze sie scigamy. Policjanci tylko cfaniakuja,ze co to oni nie sa, ale jak ktos wie kto jakie ma prawa to sie nie da. I nie dac sie!!! Tylko nie obrazac policjanta bo wtedy powiedza ze zostaliscie ukarani za obraze. Choc wiadomo czasem nerwy puszczaja, samemu mi jest ciezko sie powstrzymac. Z mandatami tak smao ostatnio mialem przypadek policja mnie zatrzymala reką, kazali mi dmuchnac w alkomat powiedzialem ze nie dmuchne, zawiezli mnie na komisariat a o drodze zadzwonilem do znajomego policjanta i zpaytalem czy policjant moze mnie reka zatrzymac, powiedzial ze nie ma prawa musi to zrobic lizakiem i dzieki temu sie wywinolem, bo na komisariacie powiedzialem ze ten policjant mnie reka zatrzymal a wedle prawa nie mmoze tego zrobic poniewaz musi to zrobic lizakiem badz palka swietlna. I tyle przeprosili mnie i na tym sie skonczylo.Przygoda pisze:a nawet jak nic sie niebedzie dzialo a bedzie duzp aut "podejrzanych" to moga kazde auto dokladnie przetrzepac i za byle pierdołe dac mandat lub zabrac dowod rejestracyjny
Cocker policja moze przetrzepac auto ktore od tak sobie stoi, a np. wiedza ze w tym przypadku na wałach odbywaja sie nielegalne wyscigi i gdy stoi jakas wieksza liczba samochodow i kreca sie przy nich ludzie to nieznaczy ze przypadkowo ludzie sie tam spotkali albo przyjechali na spacer, o "przetrzepanie" chodzi mi np. sprawdzenie czy jest sprawna gasnica, czy auto niema jakis wyciekow stan opon itp itd
uwierz wiem co pisze bo przeszedlem wstepne szkolenie z ruchu drogowego choc niepracuje w tym wydziale
z tym nakazem prokuratury sie mylisz, niepotrzeba takiego nakazu do przetrzepania auta ... bo jesli bedziesz sie zachowywal nerwowo, niechodzi o jakies wyzywanie czy cos w tym stylu, tylko dasz im powod ze cos ukrywasz moga przetrzepac Ci auto, jesli jest robiona jakas akcja typu narkotyki alkohol czy cos w tym stylu moga Ci wrzucic psa ktory jest przeszkolony w tropieniu narkotykow w celu sprawdzenia auta i wtedy zadnych nakazow prokuratury niepotzrebuja, moga Ci przetrzepac auto jesli np. w Dziurkowicach byl okradziony kiosk i sprawcy odjechali ciemnym autem i policja zatrzymuje ciemne auto ktore Ty prowadzisz moga Ci przetrzepac auto bo moze to byles Ty ... wiele przypadkow mialem ze kontrolowlem auta w nocy i np. w bagazniku znalazlem roznego rodzaju wytrychy lomy czy to normalne? a w srodku siedzi 4 kolesi w wieku 20-25 lat ?? to nie jest normalne
uwierz wiem co pisze bo przeszedlem wstepne szkolenie z ruchu drogowego choc niepracuje w tym wydziale
z tym nakazem prokuratury sie mylisz, niepotrzeba takiego nakazu do przetrzepania auta ... bo jesli bedziesz sie zachowywal nerwowo, niechodzi o jakies wyzywanie czy cos w tym stylu, tylko dasz im powod ze cos ukrywasz moga przetrzepac Ci auto, jesli jest robiona jakas akcja typu narkotyki alkohol czy cos w tym stylu moga Ci wrzucic psa ktory jest przeszkolony w tropieniu narkotykow w celu sprawdzenia auta i wtedy zadnych nakazow prokuratury niepotzrebuja, moga Ci przetrzepac auto jesli np. w Dziurkowicach byl okradziony kiosk i sprawcy odjechali ciemnym autem i policja zatrzymuje ciemne auto ktore Ty prowadzisz moga Ci przetrzepac auto bo moze to byles Ty ... wiele przypadkow mialem ze kontrolowlem auta w nocy i np. w bagazniku znalazlem roznego rodzaju wytrychy lomy czy to normalne? a w srodku siedzi 4 kolesi w wieku 20-25 lat ?? to nie jest normalne
jezeli dobrze pamietam to jakies dwa lata temu wlasnie na wałach zrobili taqka akcje ze zamkneli droge z obydwu stron i trzepali kazde auto pokolei i sie sypało za opony za spojlery wystajace felgi itp. kasowali wtedy za absolutnie wszystko co sie dało mieli chłopaki żniwa kosmicznePrzygoda pisze:moga kazde auto dokladnie przetrzepac i za byle pierdołe dac mandat lub zabrac dowod rejestracyjny
Przygoda, powiem tak ja jak narazie ani razu nie dalem sie w taki sposob skontrolowac, a mieli okazje wlasnie na takich wyscigach i to nie raz, lecz poprostu im sie sprzeciwilem, tak jak pisalem wyzej, nie mam nic do policji ale ja tez mam prawa i to im udowodnilem. Nie maja prawa i ja na to poprostu nie pozwole jelsi znow sie taka sytuacja zdarzy, ja poprostu sie nie scigam tylko patrze i gowno mi moga. Wiem co mowie bo tak smao na wyscigach scigaczy wygladalo wiec mam tez i z tego porownanie, musza mi udowodnic ze sie scigalem aby mieli mozliwosc sprawdzenia mi samochodu. Jesli ni eudowodnia to mnie moga, ja poprostu w takim wypadku nic tylko zglosze sie do sądu, miałem 6 rozpraw roznego rodzaju ale podobne i jak narazie wszystkie wygrane. Mam znajomych w policji i sami mowia ze nie kazdy policjant co nim ejst powinien nim zostac. Moze sie myle ale to co pisze, pisze z doswiadczenia swego.
[ Dodano: 8 Październik 2008, 13:12 ]
ps. O kontroli pisale na podbnych wyscigach ale nie BMW bo ten smaochod mam zaledwie 3 miesiace. Ale mowie tu o innych zlotach, wyscigach.
[ Dodano: 8 Październik 2008, 13:12 ]
ps. O kontroli pisale na podbnych wyscigach ale nie BMW bo ten smaochod mam zaledwie 3 miesiace. Ale mowie tu o innych zlotach, wyscigach.
cocker z czescia Twoje wypowiedzi sie zgodze z czescia nie, jesli nawet jest tylko widzem (mowimy oczywiscie caly czas o nielegalnych wyscigach) to moga sprawdzic Twoje auto ruch drogowy od tego jest i tyle, oni (niewszyscy) ale na mechanice itp sie znaja, wiec jesli zrobia Ci zwykla kontrole to niemozesz sie przeciwstawic tzw. rutynowa kontrola stanu technicznego pojazdy mechanicznego
Jesli sprawdza i walną mi mandat prosta sprawa odmawiam przyjecia i kieruje do sadu grodzkiego sprawe, moj kuzyn tak ju z zrobil, bo to oni mi musza udowodnic ze cos było nie tak, ze np sie scigalem. Czyz nie, taka prawda, ja rozmawialem na ten temat z adwokatem swoim i to Policja wtedy mi musi udowodnic to czarno na białym a nie ja. W paru kwestiach moge ci przyznac racje ogolnikowo, bo to tez zalezy od charakteru danej osoby. Czy pozowli na sprawdzenie wozu czy nie, jesli mi by wlepili na akim wyscigu mandat za byle co pomimo ze stalbym i nic wiecej, poprostu odwolalbym sie do sadu grodzkiego, mam przeciez takie prawo. Pozdrawiam Cie serdecznie
Cocker rozumie Cię ale Ty mnie nie
mi niechodzi teraz o udawadnianie czy sie scigales czy nie, ale jesli jestes autem na takiej "imprezie nielegalnej" i niebierzesz w niej udzialu a ruch drogow kontroluje Ci auto bo np. jest podejrzenie ze brales lub mozesz brac udzial w takim wyscigu i przeprowadzaja Ci zwykla kontrole papierow i stanu auta to moga Ci dac mandat lub zabrac dowod rejestracyjny pojazdu jesli stwierdza jakies nieprawidlowosci usterki itp itd
mi niechodzi teraz o udawadnianie czy sie scigales czy nie, ale jesli jestes autem na takiej "imprezie nielegalnej" i niebierzesz w niej udzialu a ruch drogow kontroluje Ci auto bo np. jest podejrzenie ze brales lub mozesz brac udzial w takim wyscigu i przeprowadzaja Ci zwykla kontrole papierow i stanu auta to moga Ci dac mandat lub zabrac dowod rejestracyjny pojazdu jesli stwierdza jakies nieprawidlowosci usterki itp itd