[Exx] Jazda bez maski

Czyli wszystko o akcyzie, podatkach, ubezpieczeniach, prawie drogowym, porównania modeli, czy warto kupić BMW Exx, gadżety, ciekawostki, historia,nowości itp.
Awatar użytkownika
Kuki
Maniak forumowy

[Exx] Jazda bez maski

Post autor: Kuki »

Witam mam pytanko kumpel mial stłuczke ma prawie wszystko zrobione tylko musi jechac po maske i moje pytanie czy jest w prawie drogowym wpis ze nie wolno jezdzic bez maski przedniej?? i co za to grozi??
Ostatnio zmieniony 2009-07-19, 12:36 przez Kuki, łącznie zmieniany 1 raz.
Miec BMW teraz nie duzy wydatek Zabic muche boczna szyba........................BEZCENNE

"zycie zaczyna sie i konczy na BMW"
Obrazek
ABDI

Post autor: ABDI »

Czy w prawie coś na ten temat jest to nie mam pojęcia ale jeździłem wiele razy autkami bez maski z warsztatu po części czy tak dla draki i nigdy nikt się nie przyczepił, natomiast na pewno nie wolno bez drzwi jechać bo kiedyś przejechałem tylko około 1KM i dostałem dość bolesny mandacik, poszukaj na necie czegoś o prawie ale raczej może bez tej maski śmiało śmignąć
Awatar użytkownika
KoNiK
Maniak forumowy

Post autor: KoNiK »

Mi się wydaje zę nie można, bo to stwarza zagrożenie dla pieszego, który podczas wypadku poprostu wturlałby się na maske, a gdy jej nie ma może zostać poparzony i wciagniety przez ruchome elementy w komorze silnika. Ale jeśli to tylko kawałek to cyba da rade sie z tego wytłumaczyć.
k64
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: k64 »

nie mozna, musi byc wszystko tak jak z fabryki.
e36 M50B25 TURBO ! pierwsze m50 z 394 kucami na pokladzie bez kucia ;) / stage 3 in progress
e46 3.0 D Touring - od pkt. A - > B :)
www.k64.pl BMW Performance
Obrazek
Awatar użytkownika
Kuki
Maniak forumowy

Post autor: Kuki »

dzieki wielkie za odp :grin:
Miec BMW teraz nie duzy wydatek Zabic muche boczna szyba........................BEZCENNE

"zycie zaczyna sie i konczy na BMW"
Obrazek
ODPOWIEDZ