Witam! Postanowiłem podzielić się z wami takimi informacjami jak spalanie, testowałem to w najróżniejszych warunkach i zawsze przejeżdżając setki kilometrów, a więc zacznę od najniższych
1) Trasa: Jastrzębie Zdrój - Zakopane 5.2l wg. wskazania komputera (sprawdzałem go i pokazuje wręcz dokładnie)
Zanim wjechałem "w góry" komputer pokazywał książkowe 4,8l (zeby się nikt nie czepiał w książce jest chyba 4,7 ) prędkości nie można było uzyskać zbyt duzych ok 70-110km/h zawaliłem bo mogłem wyzerować śr. prędkość ;/
2) Następnie na nie wyzerowanym splaniu przyjechałem do jastrzębiai zrobiłem 600km spalanie na poziomie 5,6l
3)Spalanie w mieście tzn. Jastrzębie Zdrój 6,6 - 7,0 litra
Myślę, że informacje moga się przydac, gdyz np. przed remontem pompy wtryskowej spalanie miałem nawet ok 8l w mieście z wł. klimatyzacją, po remoncie pompy spalanie bardzo zmalało, może to zbieg okoliczności..
Jazda normlana z wyrpzedzaniem i spokojną jazdą.
[E46] 320d spalanie
[E46] 320d spalanie
Ostatnio zmieniony 2010-02-25, 01:38 przez pazura, łącznie zmieniany 1 raz.
tyle to ja mam przy ekonomicznej jeździe bez włączonej klimatyzacji,pazura87 pisze:spalanie miałem nawet ok 8l w mieście z wł. klimatyzacją
a 2 tyg temu jadąc z Dąbrowy Górniczej do Zakopanego przez A4 z prędkością do 120km/h to spaliła mi 7,5l- to trochę dużo.
w wakacje jak jechałem nad morze, również głównie trasą to spalanie wyszło 6,5l. Ciekawe, chyba coś nie jest tak?
Moja ma spalanie podobne do spalanie 3er od pazura87
Dodam że trasa Niemcy-Polska przy prędkościach do max 130km/h wyszło 4,9l / 100km Ale tutaj o taki wynik raczej bardzo ciężko... Ale i tak jestem zadowolony z takiego spalania
Dodam że trasa Niemcy-Polska przy prędkościach do max 130km/h wyszło 4,9l / 100km Ale tutaj o taki wynik raczej bardzo ciężko... Ale i tak jestem zadowolony z takiego spalania
"...ciesz się tym co masz, nie wymagaj za wiele..."
PRFESJONALNY MONTAŻ ORAZ SERWIS INSTALACJI TV, TV-SAT
PRFESJONALNY MONTAŻ ORAZ SERWIS INSTALACJI TV, TV-SAT
Ja na trasie Polska - Chorwacja prędkość około 120km/h (auto załadowane ludźmi i bagażem do pełna) spaliłem 6,5 l, po Jastrzębiu 7l, w zimie jeżdżąc do pracy też dochodziłem do 9l ale to dlatego ze do pracy mam z 4-5km to silnik nawet sie nie zagrzał.
Też coś dużo mi pali w stosunku do tych waszych co to może być?
(opony mam 215/45 17" przód 225/45 17" tył)
Też coś dużo mi pali w stosunku do tych waszych co to może być?
(opony mam 215/45 17" przód 225/45 17" tył)
[URL=http://www.fotosik.pl]
konik to nie ma az tak źle. Nie martwiłbym się. Pewnie jakbyś się postarał to zejdziesz niżej Pozatym po zresetowaniu komputerka zrób co najmniej te 100km i wtedy oprzyj się na tym odczycie A na spalanie co wplywa? Wiele rzeczy, filtr powietrza, rodzaj paliwa, przepływomierz. Może któryś hamulec Ci trzyma? taki zarcik maly