[Exx] Gdzie Ubezpieczy? auto ??

Czyli wszystko o akcyzie, podatkach, ubezpieczeniach, prawie drogowym, porównania modeli, czy warto kupić BMW Exx, gadżety, ciekawostki, historia,nowości itp.
bociek

Post autor: bociek »

MAm takie pytanko :D wie ktos czy ubezpieczenie oc od 2l w zwysz jest takie same czy sa jakies przedzialy np 2-2,5 itd ??? :?: :?:
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

sa przedzialy ;)
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
francik

Post autor: francik »

arcabuz daj na siebie jakies namiary tel nr gg albo cos ...
bociek

heh a mysalem ze jusz od 2l w zwysz jest :/
przemek

Post autor: przemek »

francik pisze:arcabuz daj na siebie jakies namiary tel nr gg albo cos ...
ja bym Ci dal ale nie wiem czy moge :P
arcabuz

Post autor: arcabuz »

bociek pisze:MAm takie pytanko :D wie ktos czy ubezpieczenie oc od 2l w zwysz jest takie same czy sa jakies przedzialy np 2-2,5 itd ??? :?: :?:
W HDI jest od 1901 do 2200 pojemnosci nie ma znaczenia wiek auta tylko znizki, wiek wlasciciela oraz gdzie mieszka.
Ficek

Post autor: Ficek »

W pzu z tego co wiem od 2.0 w zwysz niema juz zadnej ruznicy
bociek

hy... a moze cos swobi na ten temat by sie wypowiedzial :D:P w koncu 4l ma :P
cybek1984

Post autor: cybek1984 »

mialem w allianz odradzam jak moge nie ubezpieczajcie tam sprzedalem auto a oni po pol roku mi przysylaja list i strasza mnie windykacja idioci tak jakbym mial obowiazek z nimi przedluzac nawet po wygasnieciu umowy jakas paranoja burdel totalny
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

cybek1984 prawda jest tak ze jak sprzedajesz auto lub konczy Ci sie oc i chcesz przeniesc je do innego ubezpieczyciela to musisz to zglaszac na pismie

a co do kowoty OC 2l w gore w zaleznosci od firm ubezpieczeniowych ale wiekszosc firm zalozmy ma od 1900 do 2020 i od 2021 pojemosci juz jest jedna stawka OC

ja mialem ubezpieczenie kiedys w samopomocy i bylo wszytsko wporzadku, dzwonili do mnie czy przedluzam z nimi umowe itp itd milo wspominam
teraz jestem w PZU a to dlatego ze mam troszke wiecej znikiz z racji wykonywanego zawodu
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
cybek1984

Post autor: cybek1984 »

to nie tak bylo :

po 1 zglaszalem rezygnacje z ubezpieczenia osobiscie z racji sprzedazy auta

po 2 kiedy umowa mi wygasla powtarzam wygasla nikt nie dzwonil nie powiadamial mie o niczym nie pytal czy chce przedluzyc umowe po prostu po jakims czasie przyslali list ze zalegam (przypominam ze to juz po wygasnieciu umowy) i zaczeli pisac o windykacji jakim prawem sie pytam sami przedluzyli umowe a moze ktorys sie za mnie podpisal?

po 3 jaki tam musi byc burdel skoro takie pismo przysylaja mi po 6 miesiacach ?

po 4 chyba mnie to najbardziej wkurzylo wymagali odemnie pisemka o 60% znizki KTORE TO DOSTARCZYLEM IM WCZESNIEJ PODCZAS REJESTRACJI POPRZEDNIEGO AUTA to powiedziala mi ze to jest nie wazne i ze musze przyniesc nowe po to ulega przedawnieniu po 3 miechach NO BANDA KRETYNOW i nic wiecej tylko kalacha kupic i seria po tych tepych dzidach

obecnie mam w samopomocy poki co nie narzekam nie ma problemow nie wymagali zadnych zaswiadczen o znizkach bo sami powiedzieli ze sobie to sprawdza i tak byc powinno ja nie mam czasu latac jak kretyn po ubezpieczalniach bo jakas tepa strzala nie potrafi korzysyac z komputera
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2008-01-28, 18:32 przez cybek1984, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

fakt burdel tam musza miec, skoro zglosiles sprzedaz samochodu to wszytsko gra
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
arcabuz

Post autor: arcabuz »

W HDI powyzej 2.2 litra nie ma juz znaczenia. Jezeli ktos jest zainteresowany to podaje swoj numer gg 9305592. Chetnie wylicze OC AC i jak trzeba bedzie podjade i ubezpiecze.
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

ja w tym roku mam 25 urodziny i place 469zl OC + NW za caly rok w LINK4
oczywiscie 2,5 silniczek :D
50% znizek mam. W HDI wyszloby z kontynuacja ok 680zl bez NW
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Ficek

Post autor: Ficek »

469 zł na cały tok to mało :] ja płaciłem 900 zł z NW w PZU za 2.0
ODPOWIEDZ