BMW E34 jaki silnik?
BMW E34 jaki silnik?
Witam. Przymierzam się do zakupu BMW E34, samochód nie będzie służył do jazdy na co dzień, raczej będzie to moje oczko w głowie do weekendowych wypadów.
Szukam już troche tych BMW, na razie tylko 2 silniki przyciągnęły moją uwagę, jest to 25tds oraz 2.0b z vanosem, teraz pytanie, którego szukać? A może jakiś inny? Nie chciałbym wydać więcęj jak 5 tyś na to auto gdyż planuje jeszcze kupić gwint i fajne koło.
Chciałem kupić e36 coupe z 2.5 M50 no ale niestety ktoś mnie wyprzedził
Szukam już troche tych BMW, na razie tylko 2 silniki przyciągnęły moją uwagę, jest to 25tds oraz 2.0b z vanosem, teraz pytanie, którego szukać? A może jakiś inny? Nie chciałbym wydać więcęj jak 5 tyś na to auto gdyż planuje jeszcze kupić gwint i fajne koło.
Chciałem kupić e36 coupe z 2.5 M50 no ale niestety ktoś mnie wyprzedził
- Mystic888
- Maniak forumowy
- Kontakt:
Wybrales najgorsze silniki z mozliwych.
jak na weekendy to tylko v8/v12.
brac 2.0 jest bez sensu, lepiej 2.5
jak masz 5k na e34 to lepiej poszukaj rowera, bo w tej cenie to tylko zlom kupisz.
jak na weekendy to tylko v8/v12.
brac 2.0 jest bez sensu, lepiej 2.5
jak masz 5k na e34 to lepiej poszukaj rowera, bo w tej cenie to tylko zlom kupisz.
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
Niestety nie interesuje mnie żadne V8 ani V12, nie jestem rajdowcem a samą e34 będę jeździł powoli gdyż chce ją dosyć sporo obniżyć Za 5 tyś nie chce kup[ić idealnego egzamplarza, właśnie o to chodzi że chce kupić auto, przy którym trochę podłubię, ale oczywiście nie chodzi mi też o to że auto ma sie psuć i psuć.
Powiem tak: Jak się nie kupuje auta nagle tylko ma się czas na szukanie godzinami i miesiącami to idzie tak do 6 tysi "wyłowić perełkę" mówię z własnej autopsji - szukałem 2 miesiące E34 i znalazłem moją (możesz sobie zerknąć w galerię). Auto nie jest ideałem ale wszystko zgadza się zgodnie z vinem - niemalże wszystkie zaślepki, plastiki itd jest jeszcze na swoim miejscu, podłoga zdrowa - ani nie jęknie przy podnoszeniu, motor zdrowy, tłumik katalizatory wszystko ori. Nawet auto z gazem kupiłem i nie mam z nim żadnych problemów i jeżdżę nim rok i w zasadzie nic poważnego nie wymieniałem i nie miałem poważniejszych problemów.
Jak masz budżet 5 tyś to poczekaj jeszcze kilka miesięcy uzbieraj jeszcze z 1-2 tysi i potem będziesz mieć większy wybór Bo naprawdę trzeba mieć szczęście (tak jak ja) żeby w tanim pieniądzu kupić coś godnego.
Jak masz budżet 5 tyś to poczekaj jeszcze kilka miesięcy uzbieraj jeszcze z 1-2 tysi i potem będziesz mieć większy wybór Bo naprawdę trzeba mieć szczęście (tak jak ja) żeby w tanim pieniądzu kupić coś godnego.
E34 piekne auto miałem kiedys w kolorze alpinwaiss ale kobieta zmusiła mnie do sprzedazy bo twierdziła ze bardziej kocham to auto niz ja , i do dzis załuje ze sprzedałem . Ale wracając do tematu ceny e34 cały czas rosną i raczej nie beda maleć , i tak jak przedmówca twierdze ze bez pospiechu , powoli szukac godnej sztuki . Tylko w jednej kwstji przemysl raz jeszcze , kupujac min 3.0 masz przewaznie lepsze wyposarzenie i nie bedziesz sie musiał bawic w dokładania co i tak nie bedzie zgodne z vinem , łatwiej Ci taka wersje bedzie w przyszłości odsprzedac i szybciej bedzie nabierała na wartości , cena oc bedzie praktycznie identyczna co 2.5 a spalanie wcale nie takie wieksze , za to dzwiek i osiągi bez porównania . A jak kupisz z m30 pod maską to już wogóle egzemplarz na klasyka . I najwazniejsze aby buda była zdrowa bo mechanicznie idze wszystko naprawic ale budy juz nie zrobisz