[E36] bmw 325tds.

Czyli wszystko o akcyzie, podatkach, ubezpieczeniach, prawie drogowym, porównania modeli, czy warto kupić BMW Exx, gadżety, ciekawostki, historia,nowości itp.
GrzesiekBMW

[E36] bmw 325tds.

Post autor: GrzesiekBMW »

Mam pytanko , mianowicie Bmw e36 325tds - ile pali ropy na setke w zaleznosci od jazdy? ile ma koni , czy sa roznice w silnikach w zaleznosci od rocznika jezeli chodzi o moc.? i czy nie jest strasznym moolem to autko bo slyszalem ze jest porowynwane do benzynowej 320tki . Prosze o opinie i z gory bardzo dziekuje!!!
Ostatnio zmieniony 2009-02-27, 08:05 przez GrzesiekBMW, łącznie zmieniany 1 raz.
zawias

Post autor: zawias »

ja bym stawial ze chodzi jak IS a nie 2.0 ... ale przejedz sie to sam zobaczysz diesle maja mniej mocy a turbo tez nie daje tyle ile bys chcial

tds taki w e36 ma bodajze 140-143konie
GrzesiekBMW

Wiem ze z pewnoscia to nie to co benzynka. ale do tej pory jezdzilem na 316tce. i musze zmienic na rope bo ojciec w firmie wszystkie auta na rope ma a ja sie z benzynka wybijam , a jak bede miec tds'a to moge Smialo napierac :PP

325 tds napewno bedzie duzo mocniejszy od 316 w benzynie. tzn tak mi sie wydaje ^^ no i slyszaalem ze pali 7-8 litrow ropy.. ale jeszce che posluchac waszych opini. a mi 316 pali 9 benzynki...
zawias

Post autor: zawias »

no zrobisz jak uwazasz , ja napewno bym nie Kupil 10-12letniego auta w Turbo dieslu :P
adamwsb

Post autor: adamwsb »

zawias pisze:no zrobisz jak uwazasz , ja napewno bym nie Kupil 10-12letniego auta w Turbo dieslu :P
zgadzam sie poniewaz sa to juz troche dojechane silniki i dosyc awaryjne jak chodzi o TDS
GrzesiekBMW

To widzicie jakies inne wyjscie? Musze miec Diesla;)
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

e46 320d ;) lub 330Cd.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
GrzesiekBMW

haahha;d dobre!!:d jak mnie dosponsorujecie to sie zgodze. Niestety takich funduszy nie posiadam ;)

Wsumie takie 330cd e46 ;P to ciekawe jest^^

Dodane po 12 minutach:

Jednakze jesli ktos wie bede wdzieczny za napisanie spalania 325tds'a
Awatar użytkownika
kisol
Zaawansowany forumowicz

Post autor: kisol »

to moze td bracik ma w e34 touring i nic mu sie nie dzieje a pali 7 litrow oczywiscie szalenstw w mocy nie ma ale mozna normalnie jezdzic 115hp i 240Nm ak sie nie myle :D
Tomek
Maniak forumowy

Post autor: Tomek »

Dobra zapodam cos z mojej wiedzy Grzeskowi :)

BMW e36 325tds:
- moc 143 ps
- moment 260 Nm
- masa wlasna 1365 kg
- V MAX 214 km/h
- 0-100km/h - 10,4 sek
- srednie zuzycie paliwa:
* miasto 8,8
* trasa (90km/h) 4,9
* trasa (120km/h) 6,5

To z moich dokumentow :P na komputerze :)
Awatar użytkownika
franz3xxi
Maniak forumowy

Post autor: franz3xxi »

moim zdaniem silniki tds w e36 to najwieksza porazka BMW.... :P
Obrazek
Tomek
Maniak forumowy

Post autor: Tomek »

franz3xxi pisze:moim zdaniem silniki tds w e36 to najwieksza porazka BMW.... :P
Z tego co mi wiadomo to TDS'y uwielbiaja sie przegrzewac... :P
GrzesiekBMW

No to Nie wiem co zrobie ;(
Elwis

Post autor: Elwis »

Widze, ze nie macie dobrego zdania o tds...
A ja moim karawanem zrobilem od grudnia ponad 15tys, w czerwcu smigalem z rodzinka i zaladowany pod sufit na Chorwacje i mam ZERO problemow. Oczywiscie nie jest to ges wyscigowa - tak jak E36 2,5 :D:D ale 520i nawet nie ma co ze mna stawac do boju :) Poza tym zaden diesel nie jest stworzony do wyscigow, tylko do normalnej jazdy - przegrzewaja tds'y ludzie, ktorzy maja polowe mozgu niepofaldowana - loja auto przez 1000km non stop. Jakos nie przegrzalem mojej na trasie 1100km i w temperaturze 37 stopni w dodatku full zaladowana.
Inna sprawa to kwestia zakupu: Moja Beta miala isc w rozliczeniu za nowa do niemieckiego dealera BMW ale dogadalem sie z wlascicielem... Auto mialo 177tys przebiegu i bylo z pewnych rak. Jezeli kupujemy dobitego diesla od turasow lub ruskich to nawet 530d moze nam przetrzepac kiesze
adamwsb

Post autor: adamwsb »

racja racja ale.... ty miales szczescie a sprobuj kupic przypadkowo jakiegos tds-a w dobrym stanie :P ciezko :/
ODPOWIEDZ