Czyli wszystko o akcyzie, podatkach, ubezpieczeniach, prawie drogowym, porównania modeli, czy warto kupić BMW Exx, gadżety, ciekawostki, historia,nowości itp.
Za pare dni konczy mi sie ubezpieczenie OC i mam takie pytanie do was..gdzie najlepiej ubezpieczyc auto, chodzi mi glownie zeby bylo tanio..a do ubezpieczenia mam 2 auta malucha no i BMW..
Ostatnio zmieniony 2008-06-17, 14:18 przez francik, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja polecam Alianz, ojca 60% znizki z PZU uznali + moje 5% z PZU za bezwypadkowa jazde mialem 15% ale mialem wypadek no i znawca co sie zajmuje ubezpieczeniami a w zasadzie znawczyni powiedziala mi ze to jest najtansza ubezpieczalnia jezeli chodzi o moj wiek
ja polecam alianz... nie dostalem zadnej zwyzki za wiek... placilem 100% kwoty... a w pzu za wiek doplata 100% czyli mialem 200% do zaplaty :O w innych tez jakies zwyzki... pozatym po roku mam juz znizke 10% (jak wszedzie) + 10% znizki za przedluzenie ubezpieczenia...
ja polecam samopomoc jest zwyzka za wiek 15% ale i tak wychodzi mnie to najtaniej
P.S Adam ma gdzies ubezpieczone w jakiejs super taniej firmie zapytajcie Adama albo niech sie wypowie
Pzu to lepiej sie nie wypowiadac bo zaraz bany pojda:D:P a najlepiej jak ktos zauwazyl najlepiej w hdi czy jak to nazywaja samopomoc najtaniej jest ogolnie na rynku. Ja mam zarejestrowane auto na staruszka i za 1,6 z 60% znizki place 380zl. A w pzu jak sie pytalem yo jeszcze dojechali 6% zwyzki za marke samochodu:/:/
ja pytalem tez w samopomocy i alianz ma najtaniej... bez zadnych zniek zaplacilem 1180 chyba a w pzu mialem ponad 2400 bo po 1 wiek a po 2 marka samochodu
W kazdym miescie sa agencje ubezpieczeniowe ktore sa przedstawicielami wiekszosci firm ubezpieczeniowych.Bierzecie swoja historie ubezpieczenia na przyklad z PzU i babka czy tam facet sprawdzi ci gdzie by bylo najkorzystniej ubezpieczyc twoj samochod.Polecam tez zadzwonic do Link 4 nie wiem czy sam w tym roku nie skorzystam z ich uslug.