[E46] Short shifter jak zamontowac

Modernizacje mechaniczne jak i stylistyczne. (Nie AGRO!!!)
cziter

[E46] Short shifter jak zamontowac

Post autor: cziter »

co to jest short shifter chyba nie musze mówic
dla niewtajemniczonych jest to inny mechanizm dźwigni zmiany biegów skracający o ok 35% czas zmiany biegów;)

kupujecie short shiftera za 99 zeta + wysyłka
i przerabiacie w następujący sposób:
Obrazek

potem wyjmujemy fabryczny mechanizm:)

tak to trzeba spolerowac i podciąc
Obrazek
Obrazek
Obrazek
koło czarnej uszczelki smarujemy trochę silikonem żeby tłumił drgania:)
i potem wklejamy na mocnym kleju jak akurat wkleiłem na dużej ilości kleju o konsystencji cjanopanu ale do metalu typowo:)

Rezultat biegi wbija sie jak w porsche:) ( wiem co mówię, śmigałem kilka razy 911 szefaB):))
Ostatnio zmieniony 2010-02-23, 17:18 przez cziter, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

fajna sprawa i zawsze o tym myslalem. Z tego co wyczytalem to sa rozne dlugosci naszych drazkow i to tez trzeba dopasowac.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
cziter

Post autor: cziter »

dlatego ja musiałem rpzerabiac:/ podobno 3.0d maja fabrycznie najmniejszy skok między biegami
Awatar użytkownika
Przygoda
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Przygoda »

Krzys to kup zamontuj i powiedz jak sie sprawuje i czy trzeba było przerabiac :)
Obrazek

było E36 316i sedan... było E36 320i coupe ... było kolejne E36 320i coupe ... było E46 316i ... JEST E39 528i :)
gornik
Zaawansowany forumowicz

Post autor: gornik »

short shifter dobra sprawa mam to u siebie w 328 polecam :bmw: troche sztywno chodzi ale biegi o niebo lepiej i skrzynia bardziej precyzyjna
incoming
Zaawansowany forumowicz

Post autor: incoming »

też polecam wczoraj montowałem ten,
udało mi się go zamontować bez rozwalanie starego koszyka plastikowego gdzie siedzi drążek. ale bez wejsca pod auto się nie obyło, musiałem go wybić do góry od spodu.Obrazek
faktycznie chodzi sztywno ale przynajmniej nie musze tyle machać reką i przy wyprzedzaniu szybciej sie zbiera na wysokich obrotach.

ja wylicytowałem za 37zł. i zadnych drgań nie przenosi więc nie ma sensu kupować i przerabiać tego z tłumikiem drgań. jak ten co mam pasuje bezproblemowo.
ODPOWIEDZ