TŁUMIK TUNING WYDECH BMW E36 316 318 ULTER SPORT

Modernizacje mechaniczne jak i stylistyczne. (Nie AGRO!!!)
BarMoto
Zaawansowany forumowicz

TŁUMIK TUNING WYDECH BMW E36 316 318 ULTER SPORT

Post autor: BarMoto »

planuje wymienic seryjny wydech z e36 compact 1.6i na ten...

http://moto.allegro.pl/tlumik-tuning-wy ... 88678.html

jest to tlumik dedykowany do tego modelu

i mam pytanie, wie ktos moze, a moze ma taki w swoim bmw-jakie sa tego efekty?
chodzi mi glownie o dzwiek?
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

Tutaj nie znajdziesz porad tego typu.
Nie to forum.
Zachowaj serię i nie kombinuj z allegro-tuningiem jeśli cenisz sobie to czym w tej chwili jeździsz ;)
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
BarMoto
Zaawansowany forumowicz

niby z jakiego powodu nie znajde tutaj porad tego typu?
w "tuningu i stylizacji" nie miesci sie moje pytanie wg Ciebie, tak??

a jesli chodzi o o ten wydech, to to nie jest "tuning z allegro", tylko tlumik firmy ULTER dedykowany do e36 compact 1.6
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

BarMoto pisze:a jesli chodzi o o ten wydech, to to nie jest "tuning z allegro", tylko tlumik firmy ULTER dedykowany do e36 compact 1.6
Niby tak, ale z najmniejszej jednostki jaka istnieje w e36 chcesz zrobić nie wiadomo co ;)
Auto ma zadziwiać i zwracać uwagę na siebie głośnym wydechem i świadomością posiadania chipa pod maską???
Wystarczy, że poprosisz sprzedającego aby Ci podesłał jakieś nagranie audio i wartość dB jaką posiada tłumik.
Wszystkiego się dowiesz.
Pooglądaj galerie, poczytaj co ludzie tu piszą i może zauważysz, że stronimy od tego typu "wynalazków".

Wpadnij na jakiegoś spota, poznaj kilku ludzi, porozmawiamy trochę...

...z mojej strony to tyle.
Nie chcę brnąć dalej w ten temat.
Bez urazy, rzecz jasna ;)
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

malo kto tutaj używa takich tlumikow. Procz zmienionego dzwieku to nic nie da. A i tak sie znudzi jak pojedziesz gdzies dalej i bedzie buczalo caly czas...
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Awatar użytkownika
Rider_85
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Rider_85 »

Z tego co widzę to tłumik dedykowany. Jak go założysz nic nie będzie Ci buczało, ani wyło. Jego słychać tylko na wolnych obrotach i przy ruszaniu i to na zewnątrz auta, a nie w środku.
Jak chcesz kupić, to bierz, ale możesz się rozczarować, bo on jest po prostu cichy.
BarMoto
Zaawansowany forumowicz

Marcin, auto nie ma "zadziwiac" oraz robic z siebie 320 czy 325..
ja wiem ze mam najslabszy silnik, nie chodzi mi tez o jakies dodatnie wyniki przyspieszenia czy mocy, wiem ze tlumik dedykowany nic nie da jesli chodzi o to,
ale ten monotonny i cichy wydech seryjny dziala mi na nerwy, chcialbym czegos wiecej,
i dlatego pytanie o ten tlumik dedykowny..
widzac civic 1.3 i slyszac go z drugiego konca ulicy( nie jakies buczenie wiejskie tylko fajny basik) zastanawiam sie czemu niby on moze a moje 1.6 nie?

to jaki tlumik polecacie zeby jednak te efekty byly bardziej widoczne niz w ulterze dedykowanym?
Awatar użytkownika
Soki
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: Soki »

Zanim kupiłem swoje E34 2,0 M50 poprzedni właściciel wymienił tłumik ac schnitzer !!! na według mnie marnej jakości tłumik ulter sport fakt tłumik ultera ładniej wyglądał optycznie ale jego żywotność oraz specyfikacja pozostawiała wiele do życzenia. Po 2 latach od założenia zaczął korodować i pojawiła się pierwsza dziura którą trzeba było zaspawać co drastycznie obniżyło już jego słabą wytrzymałość.
Jeżeli już chcesz zmienić tłumik proponuję MG Motorsport lub Remus
Z ulterem mam złe wspomnienia i nikomu tego nie polecam.
BarMoto
Zaawansowany forumowicz

masz na mysli same koncowki czy cale wydechy?
przemo820
Zaawansowany forumowicz

Post autor: przemo820 »

Soki pisze:Z ulterem mam złe wspomnienia i nikomu tego nie polecam.
Ja posiadam w swoim 1.6 ultera końcowy tłumik od 3 lat i nie zaobserwowałem dziur ani korozji, brzmienie ma cały czas takie samo. Co prawda przed instalacją tłumika wyciąłem katalizator i zastąpiłem go strumienicą i wiem na pewno że odmuliło to trochę to skromne 1.6. Co do końcówek czy wydechów to nikomu nic nie polecam bo to i tak indywidualna sprawa każdego co sobie zamontuje i jak to będzie wyglądać i słychać.
Awatar użytkownika
Sabretooth
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Sabretooth »

Wiem, że jestem nowy ale się wypowiem. Co do przerabiania/ wymiany tłumików lub całych układów to już kwestia gustu, a jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje. Ja na Twoim miejscu najpierw bym pojeździł i popytał w firmach zajmujących się takowymi sprawami (rodzina kolegi ma właśnie taką firmę), bo napewno Ci doradzą i ewentualnie dokonają prezentacji. Jak w Sienie u kumpla z klasy wykonali cały przelotowy układ wydechowy, to (pomimo tego, że niejestem zwolennikiem takowych "usprawnień") muszę przyznać, że całkiem dobrze to wyszło. Ceikawie autko brzmi, a o ile mi wiadomo, to odpowiednio wykonany taki układ może podnieść (nieznacznie) moc (jeżeli się mylę, to niech ktoś będzie tak miły i mnie poprawi ;) ). Jemu przybyło akurat 5 koni.
Awatar użytkownika
wbs
Maniak forumowy

Post autor: wbs »

sabertooth, z tym, że też może mu ubyć :D j
Obrazek
Awatar użytkownika
Kristof
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Kristof »

Według mnie to jakość ultera w stosunku do jego ceny jest całkiem dobra a proponowanie żeby ktoś sobie kupił Remusa zamiast ultera to mnie dziwi z tego powodu że to jest inna półka cenowa i klasowa i pewnie za Remusa trzeba by wydać jeszcze raz tyle co za ultra. A tak na marginesie gdybyś się już ostatecznie zdecydował na zakup to mogę ci takiego ultera sprzedać taniej niż na allegro i na kosztach przesyłki zaoszczędzisz :grin:
Obrazek
ODPOWIEDZ