[E46] Krzywe dystanse!?

Modernizacje mechaniczne jak i stylistyczne. (Nie AGRO!!!)
Damian_e30
Zaawansowany forumowicz

[E46] Krzywe dystanse!?

Post autor: Damian_e30 »

Witam :) Kupilem nowe dystanse stalowe na przod 10mm Gdy je wlozylem to podczas jazdy szarpie mi kierownica lekko w lewo prawo!? Ostatnio pod czas jazdy zauwazylem ze lewe kolo mi lata tak faluje tak jak by ten dystans byl krzywy czy jest to mozliwe!?
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

zaden problem spartolic robote wiec jak najbardziej jest to mozliwe...ew moze byc to wina wywalonego zawieszenia
...tak znowu sie czepiam...
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

Gdy je wlozylem to podczas jazdy szarpie mi kierownica lekko w lewo prawo!?
BeleX pisze:.ew moze byc to wina wywalonego zawieszenia
po zalozeniu dystansow nagle pewnie sie nie zepsulo nic w zawieszeniu wiec stawiam na krzywe dystanse. Idz do tokarza zeby je poprawil.
Masz w tych dystansach otwory na pierscienie centrujace?
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

Piasta przed założeniem powinna być dokładnie wyczyszczona papierem i szczotką drucianą.
Po przyłożeniu dystansu do piasty nawet kartka papieru nie powinna wejść w szczelinę, jeśli tak się dzieje to dystanse oddaj i zażycz sobie nowych, albo daj komuś kumatemu do przeszlifowania ;)
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Aros
Małopiszący

Post autor: Aros »

Z doswiadczenia wiem ze te toczone to syf ... najlepiej kupowac firmowe z TUV -em ... a problem u ciebie pewnie jest taki ze nie wytoczyli rowka na piaste i dystans moze nie dochodzic do konca nie ktore piasty sa przy samej tarczy czy bebnie o wiekszej srednicy i dystans to powinien miec wytoczone
Awatar użytkownika
Kristof
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Kristof »

A te z TUV-to co nie są toczone ? Tak samo są tylko w renomowanej fabryce. Wszystko zależy od tokarza jak będzie konkretny fachowiec to ci nawet w garażu wytoczy jak będzie miał tokarkę i będzie wszystko ok
Obrazek
ODPOWIEDZ