[Exx] Jakie szkło do montażu parktronica w lusterku

Modernizacje mechaniczne jak i stylistyczne. (Nie AGRO!!!)
incoming
Zaawansowany forumowicz

[Exx] Jakie szkło do montażu parktronica w lusterku

Post autor: incoming »

Witam jako ze mam duzo dziwnych pomysłów a lusterko M3 wyrwalem za grosze wpadł mi do głowy kolejny mysle ze do działu tuning & Styling bo stylowo chce to schować:P

wiec tak mam parktornic dokładane takie chinskie z wyswietlaczem chce to zabudować w lusterku za szkłem te kwadraciki i wyswietlacz LED

cos podobnego do tego na foto mam

Obrazek

i teraz kluczowe pytanie czy potrzeba jakiegoś specjalnego szkła? by umieszcając za lustrem LEDY pokazały sie one na lustrze? mysle ze tak ale jakiego rodzaju Kiedys były takie ruskie lusterka z zegarem moze u szklarza coś sie znajdzie cos jak weneckie szkło hmm?
Awatar użytkownika
GERMAN
Maniak forumowy

Post autor: GERMAN »

Jak weźmiesz najzwyklejsze lusterko składa się ono z dwóch warstw warstwa lustrzana oraz coś w rodzaju emalii Bez tej emalii lusterko ma odbicie ale jeżeli spojrzymy przez nie w słońce to wszystko widać przez warstwę lustrzana.Może by spróbować zetrzeć na starym lusterku benzynom ekstrakcyjna lub rozpuszczalnikiem tę warstwę jeżeli sie to sprawdzi a ty lubisz własne projekty nie będzie trzeba kombinować od tyłu wsadzisz ten wyświetlacz razz: :bmw:
Gdzie się nie schyle tam leżą wentyle
incoming
Zaawansowany forumowicz

Hmm więc lusterko ma warstwy, cebula ma warstwy, shrek ma warstwy :P dzięki zobacze na starym lusterku, też juz go oblukałem do testów.

bajer był by fajny w koncu schowac ten parktronic, zeby nie zmywac calego lusterka zmył bym tylko prostokąt gdzie przychdziły by diody. :D obadam i dam znać.
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

Pomysł może i fajny, ale wsteczne lusterko składa się z :klinów"
dzięki którym po przełączeniu dźwigni pod nim widzisz,
a w zasadzie nie widzisz mocnych świateł samochodu jadącego za Tobą.
Jeśli wsadzisz zwykłe zwierciadełko to masz dwie opcje ;)
-widzisz światła w lusterku
-albo nie widzisz nic ;)
To ruskie badziewie właśnie takie było :lol:

Możesz poprosić szklarza, żeby Ci wyciął pod wymiar taką szybkę,
podmienić we wkładzie lustra i okleić ją lustrzaną folią - lecz czy to
ma sens?? :/ wydaje mi się, że żaden ;)
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Awatar użytkownika
GERMAN
Maniak forumowy

Marcin pisze:podmienić we wkładzie lustra i okleić ją lustrzaną folią - lecz czy to
ma sens?? :/ wydaje mi się, że żaden ;)
Jeszcze nie jestem pewien by trzeba było to sprawdzić czy lusterko wsteczne czasem nie przybliża ale wydaje mi się że tak :razz:
Poza tym fajny bajer z tym park tronikiem gdzieś nawet widziałem taki patent że był w lusterku monitor z kamerki zamontowanej z tyłu :grin:
incoming
Zaawansowany forumowicz

tak taki ruski badziew mi jeszcze lezy w domu nie dosc ze to panorama to jeszcze wygladało sie w nim jak w krzywym zwierciadle.

tez widzialem gotowe z lcd ale chce pozostac przy ori lusterku a tak wogole to widzialem na youtube antyradary w lusterku w bmw.
http://www.youtube.com/watch?v=3Deb8_mN ... re=related
incoming
Zaawansowany forumowicz

więc tak rozebrałem stare lusterko i od spodu była naklejka papierowa na całej powierzchni po jej zerwaniu była biała farba po zdrapaniu białej brązowa coś jak emalia po zdrapaniu i tej, nastała jasność lusterko z zewnatrz dalej wygląda tak samo a od srodka jak poswieciłem diodą ujrzałem na lusterku wytazny punkt. tak ze zabieram sie za przeróbke parktronica :) genialne
Awatar użytkownika
GERMAN
Maniak forumowy

incoming pisze:więc tak rozebrałem stare lusterko i od spodu była naklejka papierowa na całej powierzchni po jej zerwaniu była biała farba po zdrapaniu białej brązowa coś jak emalia po zdrapaniu i tej, nastała jasność lusterko z zewnatrz dalej wygląda tak samo a od srodka jak poswieciłem diodą ujrzałem na lusterku wytazny punkt. tak ze zabieram sie za przeróbke parktronica :) genialne
Więc miałem racje wciśnij pomógł to i mi się rozjaśni heh :mrgreen:

Powodzenia w przeróbkach napisz jak ci poszło :bmw:
ODPOWIEDZ