Na pewno moje 90KM lepiej sobie poradzi na oponach o szerokości 205 niż na 225 a to dlatego, że powierzchnia styku z asfaltem jest mniejsza. Poza tym spalanie też będzie większe na oponie 225 a samochodu używam na codzienne dojazdy do pracy więc ma to dla mnie znaczenie.Mystic888 pisze:Chcialem tylko dodac, bo widze ze niektorzy nie wiedza, ze profil 50 to nie 50mm wysokosci opony, tylko procent szerokosci...
Miedzy 205/50 a 225/45 jest az 0,39% roznicy. Miazga!! Napewno spadnie znacznie komfort.
jak sądzicie do 17`felg 225/jaki profil 45 czy 50?
Witam. Polecam jeszcze sprawdzić rozmiar 215/45. Miałem 4x225/45 i 4x 215/45 i różnica w komforcie jest ogromna - nie prowadzi się w koleinach i osiąg się trochę poprawił. Poza tym jest dosyć popularna i ładniej wygląda. Pozdrawiamheba.rac pisze:Na pewno moje 90KM lepiej sobie poradzi na oponach o szerokości 205 niż na 225 a to dlatego, że powierzchnia styku z asfaltem jest mniejsza. Poza tym spalanie też będzie większe na oponie 225 a samochodu używam na codzienne dojazdy do pracy więc ma to dla mnie znaczenie.Mystic888 pisze:Chcialem tylko dodac, bo widze ze niektorzy nie wiedza, ze profil 50 to nie 50mm wysokosci opony, tylko procent szerokosci...
Miedzy 205/50 a 225/45 jest az 0,39% roznicy. Miazga!! Napewno spadnie znacznie komfort.
nie często udzielam się na forum i nie zadaje pytań dlatego że, nie mam zamiaru czytać takich chamskich i po prostu głupich komentarzy jak ludzi na początku..
człowiek tu się pyta bo chce usłyszeć dobrą radę, a tu widać same ćwaniaczki z "M6-tkami" które pozjadały rozumy.
ale mimo wszystko dzięki za radę koledzy z
człowiek tu się pyta bo chce usłyszeć dobrą radę, a tu widać same ćwaniaczki z "M6-tkami" które pozjadały rozumy.
ale mimo wszystko dzięki za radę koledzy z
zakladaj 205/50 zamiast 225/45!!
I mysle tu tylko i wylacznie o koleinach bo prowadzi sie o wiele lepiej niz na 225/45. No i masz ok 8cm mniej bieznika na asfalcie do rozpedzania. To ze przyczepnosc przy hamowaniu czy zakretach jest lepsza przy 225/45 to wiadomo ale przy 90KM wiadomo jak jest.
Sam smigam na 205 z przodu i 225 z tylu a mam 100KM wiecej i jest ok.
I mysle tu tylko i wylacznie o koleinach bo prowadzi sie o wiele lepiej niz na 225/45. No i masz ok 8cm mniej bieznika na asfalcie do rozpedzania. To ze przyczepnosc przy hamowaniu czy zakretach jest lepsza przy 225/45 to wiadomo ale przy 90KM wiadomo jak jest.
Sam smigam na 205 z przodu i 225 z tylu a mam 100KM wiecej i jest ok.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE
- PORA�AJ�CE