[Exx] Renowacja alu i polerowanie rantu ? GDZIE ?

Modernizacje mechaniczne jak i stylistyczne. (Nie AGRO!!!)
Awatar użytkownika
tomash
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: tomash »

Moim zdaniem nie jest to dużo. Efekt całkiem fajny. Muszę tam mój nowy nabytek oddać :razz:
BARTIG

Post autor: BARTIG »

Przygoda pisze:400 zł za wyprostowanie 4 felg i wypolerowanie 4 felg? to chyba nieduzo
tak wyszlo poniewaz umawialem sie z kolesiem na 400zl i zaznaczylem ze 1 felga jest krzywa, bo co do innych nie mialem pewnosci

okazalo sie ze 3 felgi byly krzywe, ale kolo powiedzial ze ceny raz podanej nie zmienia
Tomi325
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Tomi325 »

To Ci tanio zrobił a jeśli chodzi o polerowanie to samemu można fajnie ranty wypolerować bez maszyn przy użyciu własnego bmw.
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

ja dzisiaj polerowalem ;)
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
adamwsb

Post autor: adamwsb »

ty masz czym polerowac :P
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

nagralem filmik jak ja poleruje felgi kontowka z krazkiem filcowym i tymi pastami w kostach. Akurat polerowalem bialym woskiem swiezo po papierze 2500
Filmik nagralem taki do pokazu i nie widac dokladnie co tam sie dzieje ale pozniej zrobilem fotki na szybko jak to wyglada po 30 sekundach pracy na szybko ;) Ogolnie to maszynka 1 felga to czas ok 15min, ale najpierw musze to jechac papierem 2500 zeby te mniejsze przebarwienia zjechac. Jesli na feldze jest opona to jedna felga z papierem wodnym to czas ok 2 godz.

http://pl.youtube.com/watch?v=dZ0zabJgj ... annel_page

Obrazek
Obrazek
bociek

Post autor: bociek »

a nie lepiej tego typu felge co ty masz Krzys pochromowac albo poniklowac ???
Mateusz

Post autor: Mateusz »

a ja takie pytanie z innej beczki, o taka polerke trzeba jakos specjalnie dbac? jakos ja zabezpieczac?
BARTIG

Post autor: BARTIG »

trzeba czesciej przecierac i nie mozna psikac srodkami do felg :zdziwko:
Mateusz

Post autor: Mateusz »

No to na nastepna zime tez poler :)
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

myj ludwikiem te felgi zawsze gdy sa zbrudzone i zawsze po deszczu to dlugo wytrzymaja. Ja mam pste AUTOSOL i mozna nia przetrzec i zas bedzie blysk ;)
Tomasz

Post autor: Tomasz »

ja polerowałem swoje pastami i filcami tak jak Krzyś to zrobił, powiem szczerze że poler mi trzymał cały sezon (ale żaden pies mi po nich nie lał, tak jak krzysiowi :mrgreen: ) a dlatego że zawsze po myciu przetarłem je woskiem i woda spływa jak po maśle. :razz:
Awatar użytkownika
Soki
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: Soki »

Co do polerowania felg mogę powiedzieć, że efekt jest super, ale za tym idzie coś jeszcze ciągłe jechanie na szmacie wiec jak ktoś ma sporo czasu i pokaźny zasób nerwów to niech sobie tak zrobi, ja miałem pierwszy i ostatni raz polerowane felgi.
Awatar użytkownika
sikorka15
Zaawansowany forumowicz

Post autor: sikorka15 »

Odswiezam temat renowacji felg.

Mam pytanie. Oddalem dzis felgi do prostowania( z tego co slyszalem to mozliwe ze beda je grzac) czy jak oddam potem te felgi do piaskowania i malowania proszkowego (200*C) okolo krzywizna felgi nie wroci w tej temperaturze bo wyczytalem to gdzies na google.

A nastepne pytanie. Kogo byscie mi polecili do piaskowania i malowania proszkowego. Okolice dabrowy gorniczej sosnowca katowic. 18 cali (koszt raczej nie wiecej niz 100)
Kebab 325
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Kebab 325 »

jezeli chcesz nasz za przyjazniony warsztat robi dla nas 4fele pisakowanie lakierowanie proszkowe 18'' za okolo 450zl mamy kilka felg do pokazania jak to wyglada itd ale wydaje mi sie ze baaaardzo dobra robota ja mam jeden komplet juz smigam rok i nic koledzy z warsztatu maja tez jeden w subaru smiga w rajdach lakier nie odpryskuje itd jakbys byl zainteresowany daj znac 506-997-441 Pozdrawiam
meeega zglebione ;)
ODPOWIEDZ