witam, czy oklejał ktoś z was listwy ozdobne .? zdjęcie poniżej. jeśli tak to czy jest ktoś w stanie udzielić pomocy przy tym.? lub zna kogoś kto zrobi to tanio i dobrze
Było : e34 M20B20
e30 M10
e36 M50b20
e39 M51
e46 M43B19 przed FL
e46 M43B19 FL
Jest :
e46 Cabrio M54
Osobiście okleiłem swoje listwy folią (carbon) żadna filozofia. Robiłem to pierwszy raz i wyszło super.
Nożyczki, suszarka, folia, igła i można brać się za robotę.
Szkoda komuś płacić ;D Lepiej pobawić się samemu, prosta robota a ktoś by pewnie skasował z 50zł jak nie lepiej (za to jest Johny Walker + cola) I można pracować
Moja rada dobra folia, ja w sumie mialem oklejanie 3 razy szczotkowane aluminium różnych firm folia ale przy mega upałach zawsze coś sie gdzies odkleło po dłuższym czasie ostatecznie maluje w kazdym bmw na black piano i mam spokój. a takie oklejanie to troche ulepszenie wizualne na siłę.
Mi się podoba, niczym się nie różni od pomalowanych listw. Moim zdaniem szkoda kasy na malowanie bo z 150-200 chyba trzeba liczyć na malowanie kompletu. Folia mnie kosztowała 50zł i wszystko gra i buczy
incoming pisze:Moja rada dobra folia, ja w sumie mialem oklejanie 3 razy szczotkowane aluminium różnych firm folia ale przy mega upałach zawsze coś sie gdzies odkleło po dłuższym czasie ostatecznie maluje w kazdym bmw na black piano i mam spokój. a takie oklejanie to troche ulepszenie wizualne na siłę.
A malowałeś to sprayem czy normalnym lakierem.?
e30 M10
e36 M50b20
e39 M51
e46 M43B19 przed FL
e46 M43B19 FL
Jest :
e46 Cabrio M54
Mysle ze szło by sie dogadać, tylko obawiam sie ze mozliwosc będę miał dopiero gdzieś w lutym.
Mam na głowie remont firmy po świątecznym zalaniu i nawet bym nie miał gdzie tego zrobic
dziś postanowiłem się zabrać za oklejenie tych listw Efekt.? nawet nie spodziewałem się że jak na pierwszy raz tak fajnie to wyjdzie zdjęcia może wrzucę jeszcze dziś
e30 M10
e36 M50b20
e39 M51
e46 M43B19 przed FL
e46 M43B19 FL
Jest :
e46 Cabrio M54
tomekzabrze, Folię nakładamy na element podgrzewamy i delikatnie pchasz ją w otwór na przełącznik delikatnie naciągając i czekasz żeby zastygła w kolejnej fazie rozcinasz ja na środku oraz w narożnikach ale nie do końca znowu podgrzewasz i jednym ruchem naciągasz każdy róg podejście tylko masz jedno bo po kilkukrotnym dotykaniu kleju go po prostu utłuścisz palcami i nie da się go z powrotem przykleić dlatego masz zmarszczki Mam nadzieje ci to pomoże bo trudno mi jakkolwiek to inaczej wytłumaczyć
Ja to zrobiłem jakiś rok temu folią , na początku było ładnie i fajnie, ale z czasem zaczęły się pojawiać bąble i zdecydowałem się ze pomaluje to u znajomego lakiernika... Kwestia dogadania się co do ceny
Gdyby Pan Bóg Popierał Przedni Naped To Chodzilibysmy Na Rekach