[E36] Felgi 16" jakie polecicie?

Modernizacje mechaniczne jak i stylistyczne. (Nie AGRO!!!)
e30fast

Post autor: e30fast »

wyczu pisze:panowie, ale popatrzmy na to z innej strony:

Po 1sze - 17" - koszt opon - ceny nie sa zadowalajace ze tak powiem ;)
Po 2gie - mialem okazje przejechac sie e36 na 17 i niestety, ale odczuwalna byla utrata komfortu jazdy, niestety... :(
Po 3cie - z opinii jakie slyszalem doszedlem do wniosku, ze z 17 jest duzo roboty tj. poszerzanie nadkola, bo opony sie nie mieszcza po prostu i obcieraja. A no i na kazdej dziurze slychac przytarcia..

Hmm ale zawsze mozna dac 17 z tylu, 16 z przodu ^^ :D :D :D
a wiec tak

Po 1sze - 17" - koszt opon - ceny nie sa zadowalajace ze tak powiem ;) sluchaj koszt opon 17 uzywanych idzie juz kupic za 150zl w dobrym stanie pozatym chyba nie bedziesz oszczedzail 100zl wiecej na opony ? :?

Po 2gie - mialem okazje przejechac sie e36 na 17 i niestety, ale odczuwalna byla utrata komfortu jazdy, niestety... :(

co do tego to musisz sam wybrac albo zeby autko ladnie wygladalo albo chcesz nim jezdzic jak jakis dziadeczek po 50siatce po S klasie ? Pozatym duzo osob jezdzi na 17 i jakos nie narzekaja

po 3

Po 3cie - z opinii jakie slyszalem doszedlem do wniosku, ze z 17 jest duzo roboty tj. poszerzanie nadkola, bo opony sie nie mieszcza po prostu i obcieraja. A no i na kazdej dziurze slychac przytarcia..

yyy o jakie poszezenia Ci chodzi ? przecieznie dajesz na 17 opony o rozmiarze 205/65( niewiem czy tqakie sa glupi przyklad heheh )

co do twojej ostatniej obcji zalecialo mi tu troszke wsia niewiem jakos sobie nie wyobrazam tego z przodu 16 z tylu 17 ja bym nie robil takich eksperymentow
bociek

Post autor: bociek »

Ja to odrazu bym bral 17 :D no ale narazie pozostane przy moich 15 :P:D

a co do tych poszezen to raczej sie stosuje jak chesz dac jaies 240 na tyl a nie 205\65 czy jakos tak :D
e30fast

Post autor: e30fast »

bociek pisze:Ja to odrazu bym bral 17 :D no ale narazie pozostane przy moich 15 :P:D

a co do tych poszezen to raczej sie stosuje jak chesz dac jaies 240 na tyl a nie 205\65 czy jakos tak :D

sory nie tak to mialo byc hahahah mialo byc taK przeciez nie dajesz na felgi opon 205/65 hehehe ej wiem glupi nie jeste, m:) na na 17stkach mam 205/40 :)
zawias

Post autor: zawias »

to nie rozmiar felgi decyduje o wyciaganiu nadkoli tylko Et , na e36 widzialem nawet 19 i jezdzila ;] ale nie wygladalo to smacznie wg. do e36 17' to wzorowy rozmiar :lol:
Awatar użytkownika
wyczu
Małopiszący

Post autor: wyczu »

ojjj kusicie mnie tymi 17stkami, oj kusicie :D Jakie tam najoptymalniejsze opony spasuja, tak azeby nie bylo trzeba nic przerabiac, a efekt dla oka bylby naprawde dobry?? ;)
zawias

Post autor: zawias »

mowie Ci ze rozmiar opony nie jest zalezny bo mzoesz miec nawet kapcia 245 z tylu i nic nie bedziesz musial poszerzac ani nawet wyciagac , patrz na ET , chyba 7.5 bedzie optymalne , ale niech chlopaki Ci doradza
Awatar użytkownika
wyczu
Małopiszący

no zawias skoro tak mowisz - powoluje sie na Ciebie ;p Po prostu nie chce, azeby opony zbytnio odstawaly od felgi, chce tylko, azeby to fajniutko wygladalo takze z jakims nizszym profilkiem itd ;)to moja pierwsza bawara, nie denerwujcie sie ze tak pytam, no ale nie chce byc pozniej zaskoczony jak kupie ;p :lol: 8)
Awatar użytkownika
dave
Maniak forumowy

Post autor: dave »

Jak dasz felgi 17cali na7,5 lub 8 cali przy et okolo 40 i oponki 215/45/17 to nic ci nie bedzie ocierac niema takiej opcji .Poszukaj na przyklad na allegro felg 17cali ktore ci sie podobaja a powiem czy beda pasowac do twojej e 36 czy nie :wink:Powiem ci ze ja mam na lato 17 cali a na zime 15 i nie odczuwam roznicy w komforcie tylko trakcja jest gorsza na 205/15 oczywiscie na niezasniezonym :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
wyczu
Małopiszący

szukam na allegro jakis fajnych, ale nie moge znalezc nic takiego ciekawego. Ale podoba mi sie ten wzor z m3 ;))

te tez mi sie wydaja dosc ciekawe :

http://moto.allegro.pl/item282340279_al ... owane.html
adamwsb

Post autor: adamwsb »

ladne sa i moze nawet nie beda obcierac :)
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

na 1000% nie ebda obcierac bo mam ten sam rozmiar dokladnie. Nawet jak zalozysz opone 225/45/17 :) Jednak 215/45/17 beda najlepsze ;)
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
ODPOWIEDZ